Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 

    

 

DANK-JE-WEL-AVOND -VRIJWILLIGERS  vrijdag 7 december

Vrijdagavond 7 december wordt in de Geerhof de dank-je-wel-avond voor onze vrijwilligers gehouden. Het bestuur van KBO-Chaam en alle leden zijn blij met elk uurtje, dat een vrijwilliger zich inzet voor de KBO en het Grand Café. Het bestuur wil hiervoor waardering uitspreken en alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar door het aanbieden van een feestelijk verzorgde bedank-avond. Alle vrijwilligers zijn hiervoor persoonlijk uitgenodigd; dat wil zeggen: alle vrijwilligers voor het Grand Café, de kaderleden, activiteitenbegeleiders, de Ons-bezorgers, kortom al degenen, die zich extra inzetten om KBO Chaam springlevend en actief te houden. Aanvang van de avond om 19.30 uur.

Ook worden de vrijwilligers uitgenodigd, die vrijwilligerswerk voor Thebe verrichten. Het wordt dus weer een gecombineerde, feestelijke avond.

Mocht u zich  het komende jaar ook enkele uurtjes voor de KBO willen inzetten op welk gebied dan ook - begeleidingsactiviteiten, ondersteuning van bestuursleden, bezorgen van ONS en maandberichten of vrijwilliger in het Grand Café - , of kent u iemand in uw omgeving, die we zouden kunnen vragen, neemt u dan contact op met een van de bestuursleden. Uw inzet wordt ten zeerste gewaardeerd.

 

BINGO 13  december

Het blijft een leuke en gezellige bezigheid, zeker in de wintermaanden en in het bijzonder, de decembermaand, als we BINGO spelen in de altijd mooi versierde Geerhof. Zin in een spelletje bingo? Kom gerust meedoen. De ballen beginnen te rollen om 13.30 uur en de prijzen vallen de hele middag door. Veel plezier!

 

KERSTVIERING  dinsdag 18  december

Net als het kerstfeest thuis, is ook deze middag een  traditie: een gezellige uitgebreide kerstmiddag bij het Chaamsche Wapen. We beginnen om 14.00 uur met een kerstgebedsdienst, waarna we de middag verder samen gezellig in kerstsfeer met elkaar doorbrengen. De middag wordt afgesloten met een heerlijk diner. Alle bijzonderheden leest u in bijgaande uitnodiging (klik hier). U kunt zich met het strookje nog opgeven tot zaterdag 15 december. Geeft u zich snel op, want er is altijd veel belangstelling voor de kerstviering. De middag  is alleen toegankelijk voor KBO-leden. 

 

EXPO IN VELDHOVEN dinsdag 15 januari 2019

Bijgaand de uitnodiging voor een bezoek aan de Senioren Expo in Veldhoven (klik hier) met informatie over kosten en vertrektijden. Wellicht is deze expo al bekend: altijd nieuwtjes èn gezellig: met mode, muziek, hapjes en een drankje! Geheel georganiseerd met de bus naar Veldhoven. Even het strookje met het geld in gesloten envelop inleveren bij de aangegeven adressen.

                                   

AGENDA

Vrijd. 7 dec.    : Dank-je-wel-avond vrijwilligers KBO + Thebe om 19.30 uur in de Geerhof

Woe 12 dec.    : Kerst-creatief om 09.30 uur en om 19.00 uur in de Geerhof

Dond. 13 dec. : Bingo  om 13.30 uur in de Geerhof

Dinsd. 18 dec. : Kerstviering met kerstanimatie om 14.00 uur in het Chaamsche Wapen

Vrijd. 21 dec.  : Kerst-gebedsviering voor bewoners en cliënten in de Geerhof om 10.30 uur

Dond. 10 jan.  : De 1e bingo van 2018  met knallende prijzen om 13.30 uur in de Geerhof

Dinsd. 15 jan.:  Seniorenexpo in Veldhoven.

                                                                                                                                          .

 

WANDELEN

Elke week wordt er gewandeld, in tegenstelling tot de eerste afspraak, vertrekt de groep wandelaars al in de ochtend om 9 uur. We willen graag de groep uitbreiden  met een groep minder geoefende wandelaars, die maar 3 tot 4 km. kan of wil wandelen en die het graag nog wat wil opbouwen. Neem hierover contact op met Berry van Sundert tel. 491832 of met Elly De Swart tel. 491842. Wandelen is gezond én gratis!

 

ZORGVERZEKERING in het nieuwe jaar

Wellicht heeft u een brief ontvangen van de gemeente Alphen-Chaam ( ABG) i.v.m. het collectief afsluiten van uw zorgverzekering in het nieuwe jaar. U komt in aanmerking voor deze korting met een inkomen tot van 110 - 130 % van het sociaal minimum.

Heeft u hierover nog vragen? U kunt telefonisch contact opnemen met de gemeente voor het opvragen van een aanmeldformulier of u kunt zich aanmelden via www.gezondverzekerd.nl

Het is de moeite waard om het na te vragen.

 

Als u een wat hoger inkomen hebt: denkt u eraan dat u zich ook kunt aansluiten bij de collectieve verzekering via KBO Brabant: IAK zorgverzekering van Aon die voor u de korting regelt bij de CZ en de VGZ. U kunt hierover telefonisch contact opnemen met Aon tel.nr. 040-2611888. Geef bij de aanmelding het volgende collectiviteitsnummer door:

  1. Bent u bij het Zilveren Kruis verzekerd? Dan dient u contact op te nemen met Zilveren Kruis Achmea tel. 071-7510056. Geef bij de aanmelding het volgende collectiviteitsnummer door: 2007000837.

Bent u tevreden of al collectief verzekerd? Dan hoeft u niets te doen!

 

Van alles wat… verhalen….. en Wintertijd

- In Chaam en de regio zijn in de komende tijd vele kerststallenroutes en prachtige exposities te bezoeken. Trek erop uit in de gezonde koude winterlucht en zoek binnen de warmte en gezelligheid op, o.a in Alphen in de Willibrorduskerk vanaf 16 december.

-In oktober 2019 gaan we in Chaam vieren dat we 75 jaar in vrijheid leven. Er is vanuit de gemeente een werkgroep opgericht ’75 jaar vrijheid in Alphen-Chaam’. KBO Chaam neemt zitting in deze werkgroep.  Als u herinneringen heeft aan W.O. II en aan de bevrijding en u wilt dit in een kort verhaal vastleggen, wilt u dan contact opnemen met Elly De Swart tel. 491842. Wij zien ernaar uit om het vast te leggen, waarvoor dank!

- De wintertijd leent zich ervoor; binnen blijven en een boek lezen. Kom gerust eens kijken in de witte boekenkast in de KBO-biljartruimte van de Geerhof. Er staan allerlei boeken, familieromans, maar ook detectives en groot-letterboeken. Neem gerust een boek mee naar huis om te lezen, maar brengt u het, als het gelezen is a.u.b. weer terug, zodat anderen er ook nog  plezier van hebben.

- U wilt vrijdagavond 14 december even naar buiten; dan kunt u deelnemen aan de sfeervolle ‘moonlight shopping’ in het dorp en tevens een moment van stilte vinden en een kaarsje aansteken in de parochiekerk in de sfeer van ‘ChristmasFever’. Tijdens deze momenten van stilte in de parochiekerk kunt u luisteren naar sfeervolle kerstmuziek, gezongen door het Parochieel Zangkoor en Euterpe.

 

                 DECEMBERWENSEN

In de laatste maand van het jaar kijken we terug op wat er dit jaar geweest is.Het was alweer een druk KBO-jaar met veel activiteiten die goed bezocht werden.

Dit kon alleen  door de medewerking en bereidwillige inzet van velen. Hartelijk dank hiervoor!

Wij wensen u fijne Kerstdagen en kijken uit naar een gezond en goed 2019

 

Bestuur KBO-CHAAM  www.kbo-chaam.nl