Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

REGIONAAL RIK- en JOKERTOERNOOI

KBO Chaam start dit seizoen het regionaal rik- en jokertoernooi, dat altijd door vele deelnemers fanatiek wordt bezocht. Er wordt gezellig gekaart, maar ook gestreden om de punten en de prijzen. De data in Chaam zijn op woensdag 10-17-24-31 oktober en 7-14 november. Het toernooi wordt georganiseerd in de Geerhof. Inschrijving vanaf 13.15 uur. We starten om 13.30 uur. U bent van harte welkom en wensen u veel kaartplezier!

 

PRESENTATIE FOTO’S VAN 3-LANDEN-3- DAAGSE REIS  vrijdag  19 oktober

Alle deelnemers aan de 3-daagse reis ontvangen een uitnodiging voor deze presentatie op vrijdagavond  oktober om 19.30 uur in het SKAC. Er is een keuze gemaakt uit honderden foto’s van de mooie en gezellige reis, die we samen beleefd hebben. We maken er een gezellige avond van!

 

THEMA-OCHTEND maandag 29 oktober: JOS VAN ROOSENDAAL vertelt…

Niet op 22, maar op 29 oktober: Alweer een nieuwe spreker: Jos van Roosendaal uit Ulicoten. Hij vertelt bijzondere verhalen over wat er in onze streek in de lucht tijdens de Tweede Wereldoorlog gebeurde. Hij heeft kennis gemaakt met families van vliegeniers van toestellen die in onze buurt zijn neergestort. Zeer de moeite waard om te komen luisteren en kijken. De koffie en thee staan vanaf 9.30 uur weer voor u klaar in de Geerhof. U bent van harte welkom voor deze speciale beleving!

 

CUBAG - CULTURELE MIDDAG

Bijgaand in de ONS en bij deze nieuwsbrief ziet u de uitnodiging voor de CUBAG-culturele middag om 13.30 uur in Den Heuvel in Alphen. Elke afdeling draagt haar apart steentje bij om deze middag gezellig te laten verlopen d.m.v. een sketch, zang of muziek. Ook KBO Chaam draagt hier natuurlijk een steentje aan bij. De middag is gratis te bezoeken; u krijgt in de pauze gratis koffie aangeboden. In Den Heuvel wil men graag weten, hoeveel mensen ze kunnen verwachten, dus lever het strookje in vóór 1 november.

 

CULTUREEL KBO CHAAM

Vorige week heeft u in een speciale brief een uitleg ontvangen, hoe KBO Chaam de mensen die geïnteresseerd zijn in culturele uitstapjes het best en snelst kan bereiken.

Al gaat u misschien niet altijd mee, maar u wilt graag op de hoogte blijven en meegaan naar de exposities en/of uitvoering die u aanspreekt: schijf u dan in op die speciale culturele nieuwsbrief.

Ons eerste uitstapje is alweer op donderdagmiddag 11 oktober: BREDA PHOTO.

Informatie en aanmeldingen kan ook zeker via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

INFORMATIE-OCHTEND ‘VEILIG FINANCIEEL OUDER WORDEN’ dinsdag 20 november

Een thema, dat iedereen aanspreekt. Rabobank De Zuidelijke Baronie gaat i.s.m. notaris Smits van notariskantoor Bolscher-Smits uit Baarle-Nassau u informeren over ‘het veilig financieel ouder worden’

Wat komt er aan de orde: wat heeft een senior financieel nodig? Fraude -  Misbruik -  Regelingen met erfgenamen. De ochtend is op dinsdag 20 november. Locatie en precies tijdstip staan in de nieuwsbrief van begin november. Noteer alvast de datum!

 

 

UITVAARTBEURS CHAAM  21 oktober in Bellevue

Leven is keuzes maken, maar niet alles is te kiezen. Als leven ophoudt, worden vaak snelle keuzes verwacht.

Als er voor jou geen keuze meer is, kun je jouw wensen reeds bepaald hebben.

Een uitvaart wordt steeds persoonlijker. De afgelopen jaren is een uitvaart veranderd van een standaard ritueel naar een passend afscheid voor de overledene en de nabestaanden. Wat valt er nou te kiezen voor een persoonlijk afscheid?

 

Op zondag 21 oktober organiseert Amemori van 13.00 tot 17.00 uur een uitvaartbeurs bij Bellevue in Chaam om u te informeren over wat er allemaal te kiezen is, als het gaat om een persoonlijk afscheid. Een kist of niet? Begraven of cremeren? Waar? Sprekers, muziek, bloemen, foto’s, rituelen. Het zal u verbazen wat u kunt kiezen en wat u nog niet weet.

De beurs wordt aangevuld met een aantal passende muzikale momenten door  Feelgood : Marian van Aert, Frans van Ginneken, Heidi Wouters en Henk van Aert.

 

Omdat doodgaan bij het leven hoort

                                                                                                                                

 Informatie: Anky van den Hoek 06-17041708, www.amemori.nl

AFSCHEID KAPELAAN VAN VELTHOVEN zondag 14 oktober

Zondag 11 oktober bent u allen uitgenodigd aanwezig te zijn bij de afscheidsviering van kapelaan Jochem van Velthoven. Hij gaat onze regio verlaten. Ook KBO Chaam wil hem graag bedanken voor de indrukwekkende en inspirerende periode dat we samen mochten zijn.

 

FACEBOOK                                                                                                                  

Om onze vereniging meer te promoten bij andere senioren presenteert KBO-Chaam zich ook via facebook. Hierop staan allerlei leuke en belangrijke belevenissen en nieuws, dat zeker voor senioren interessant kan zijn.

Natuurlijk houden wij de privacywet in de gaten en zullen wij nooit foto’s en/of opnamen presenteren zonder uw toestemming. Like ons op facebook kbo-chaam en geef tips en reacties.

 

Vraag en aanbod- herhaalde oproep

-Mogelijk heeft u een verzoek of een aanbod aan andere leden, een leuk idee of zoekt u iemand voor

een bepaalde activiteit, b.v. een maatje om samen ergens naar toe te gaan zoals concert- of 

theaterbezoek, museumbezoek, een dagje samen uit, een evenement of b.v. een maatje met wie u thuis  

een spelletje kaart of rummikub  wilt spelen, samen wandelen of fietsen o.i.d.

Geef het even door aan Els, tel 491916 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  We gaan dan proberen u 

met elkaar in contact te brengen. Samen is immers gezelliger!

Er heeft zich reeds iemand gemeld om samen gezellige dingen te ondernemen.

-Misschien zijn er onder u nog vrijwilligers die eens bij iemand die daar geen mensen voor heeft, een klein klusje willen doen. U doet er een onthand medelid een groot plezier mee. Meld u aan bij Els, tel. 491916 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is een aanvraag een trekker aan een lamp te repareren.

-En zit ú verlegen om zo’n geweldige vrijwilliger, geef het ook door. Wij zullen ons best doen om u met elkaar in contact te brengen om een en ander op te lossen. Bij KBO zijn we er voor elkaar! Ook voor het Grand Café in de Geerhof zijn vrijwilligers nog altijd van harte welkom. Alle vrijwilligers worden door ons, bewoners en bezoekers bijzonder gewaardeerd. Het is gewoon sàmen doen!

-Scootmobielmaatje / Duofiets

Maakt u gebruik van een scootmobiel en wilt u er weleens samen met iemand anders op uit voor een gezellig ritje, mogelijk kan KBO-Chaam u ook met elkaar in contact brengen.

Er is reeds één persoon die zich hiervoor heeft gemeld.

Geef het door aan Els tel. 491916 of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

-De Geerhof is in het bezit van een zgn. duofiets voor mensen die niet meer alleen op de fiets kunnen.

Zou u ook een keer gebruik willen maken van deze fiets om met uw familielid of buur een ritje te maken of met een van de bewoners van de Geerhof, vraag het even na bij Anja van den Broek/ activiteitenbegeleidster(op woensdagen aanwezig, tel.06-30146815) bij de Geerhof of bij een van de medewerkers van de Geerhof. Tel. 0161-458810.

 

AGENDA

Woe 3 okt.                  : Modeshow 14.00 uur door VanderKlooster in de Geerhof

Dond. 4 okt.                : Seniorendag om 12.30 uur in Bellevue

Woe 10-17-24- 31 okt,7-14 nov.:Regionaal concours: Rikken-Jokeren om 13.30 uur in de Geerhof

Dond.  11 okt.             : Bingo om 13.30 uur in de Geerhof

Dond. 11 okt.              : Bezoek Breda Photo om 14.00 uur o.l.v een gids

Vrijd 12-26 okt.           : Liturgische Viering om 10.00 uur in de Geerhof

Vrijd 19 okt.                : Foto-presentatie van de 3- daagse reis om 19.30 uur in SKAC

Maan. 29 okt.             : Thema-ochtend: Jos van Roozendaal vertelt… om 9.30 uur in de Geerhof

Woe 7 nov.                 : Cubag Culturele middag in den Heuvel in Alphen : voor ieder wat wils.

Dond. 8 nov.               : Bingo om 13.30 uur in de Geerhof

Din. 20 nov.                : Informatie-ochtend Rabobank i.s.m notaris: thema: Veilig financieel ouder worden.

Vrijd. 7 dec.                : Vrijwilligersavond voor alle vrijwilligers van KBO Chaam in de Geerhof

Woe 12 dec.               : Maken van een kerststuk o.l.v. Rumolda van Gestel

Dond. 13 dec.             : Bingo om 13.30 uur in de Geerhof

Vrijd.14-28 dec.          : Liturgische viering om 10.00 uur in de Geerhof

Din. 18 dec.                : Kerstviering in het Chaamsche Wapen

 

Activiteitenbegeleiders en bestuursleden van KBO Chaam hopen u snel weer te zien bij een van de wekelijkse of bovengenoemde bijeenkomsten.

Met vriendelijke groeten,

KBO CHAAM         www.kbo-chaam.nl