REGIONAAL JOKER- en RIKCONCOURS : finish woensdag 14 november

Het regionaal rik- en jokerconcours is in volle gang en wordt druk bezocht.

Woensdag 14 november is de laatste woensdag en worden de hoofdprijzen verdeeld. Daarna gaat het toernooi verder bij KBO-Ulicoten in de Bremerpoort. Volg a.u.b. ook de berichtgeving in Ons Weekblad.(voor de stand van zaken klikt u hier)

BINGO: donderdagmiddag 15 november

Niet op de 2e,  maar deze keer op de 3e donderdagmiddag van de maand. De ballen gaan weer rollen en de koffiekoeken liggen klaar vanaf half 2 bij de Geerhof. Kom bingo spelen: Anja en Toos regelen het en u speelt gezellig mee! Donderdag 15 november om half 2 in de Geerhof.

OV– OPSTAPDAGEN zaterdag 17 november

Gemeente Alphen-Chaam vindt het erg belangrijk om het Openbaar Vervoer te promoten. Daarom wordt samen met een professionele organisatie in het Skac Gilzeweg 12 op zaterdag 17 november om 10 uur een informatie-ochtend georganiseerd over het gebruik van de OV-kaart en allerlei soorten openbaar vervoer, gevolgd door een rit naar het NS Station met ervaring in- en uitchecken etc. in combinatie met een lunch. Om ca.14.30 uur bent u weer terug in Chaam. Meld u snel aan! Er is een beperkt aantal plaatsen.

Zie Ons Weekblad van week 43/ of bel gemeente Alphen – Chaam/ Tel:14013 Dit is geen KBO-activiteit, maar deze wordt wel van harte bij u aanbevolen. Alle senioren in de gemeente worden uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen.

INFORMATIEBIJEENKOMST: ‘VEILIG FINANCIEEL OUDER WORDEN’ dinsdag 20 november

Een interessante en zinvolle informatiebijeenkomst over een thema, dat vaak dagelijks besproken wordt of in het nieuws komt: hoe veilig is het tegenwoordig nog om te bankieren? Wat heb ik nodig?

Lees de informatie op bijgaande uitnodiging en lever het strookje in. (klik op deze tekst)

De bijeenkomst is in het Skac Gilzeweg 12 en begint om 09.30 uur.

THEMA-OCHTEND: maandag 26 november: Wijngaard de Dassemus

Een heel zinvolle ochtend op maandag 26 november om 9.30 uur in de Geerhof. Entree € 2,50 incl. koffie/thee. Eigenaar Ron Langeveld komt vertellen over zijn ambitie: de inrichting en onderhoud van zijn wijngaard aan de Dassemus. Hij vertelt natuurlijk over zijn oogst en hoe hij op een duurzame wijze zijn grond gebruikt. Kom naar deze bijeenkomst op maandag 26 november om 9.30 uur in de Geerhof.

WORKSHOP CREATIEF BLOEMSCHIKKEN KERST: woensdag 12 december

Nog net op tijd voor de Kerst:

De goede sfeer in huis halen met een zelfgemaakt kerststuk.

Zie bijgaande uitnodiging en lever het strookje snel in!(klik op deze tekst)

KERSTVIERING dinsdag 18 december

Bij de nieuwsbrief en Ons in de eerste week van december ontvangt u de uitnodiging voor de kerstviering; noteer alvast de datum want het is altijd een druk bezochte bijeenkomst.

Lever in december het strookje zo snel mogelijk in.

MTB – donatie ontvangen: € 1.000,--

Op zondag 7 oktober waren er 11 vrijwilligers van KBO-Chaam actief om te assisteren bij het MTB-evenement op de Flaasbloem. De organisatie van dit evenement heeft dit vrijwilligerswerk gewaardeerd met een cheque van

€ 1.000,--. Een prachtig bedrag, gedoneerd door de MTB-organisatie. U hoort nog waar KBO-Chaam het geld aan gaat besteden.

KBO CHAAM, ook úw BELANG!

Naast ontspanning en gezelligheid, staat KBO CHAAM voor úw belang. Uw belangen worden behartigd op sociaal en financieel gebied. Misschien heeft u zelf nog geen hulp nodig, maar ziet u in uw omgeving mensen die wel ondersteuning verdienen. Meld dit altijd bij een van onze ouderenadviseurs: Jan Rops, Colet van Gerven of Toos Aarts. KBO Chaam is ook Oog en Oor voor Senioren, we zijn er niet alleen voor onszelf, maar zeker ook voor elkaar!

CULTUREEL

Als u altijd op de hoogte gehouden wil worden van alle culturele grote en kleine uitstapjes en Culturele nieuwtjes: stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar Els tel. 491916

EMAIL-ADRESSEN

Het is handig als KBO Chaam over uw email-adres kan beschikken. Veel adressen, zeker die in het buitengebied zijn wegens de aanleg van de glasvezel gewijzigd. Weest a.u.b. zo vriendelijk om uw

correcte e-mailadres door te geven.

MAATJES

Heeft u er nog wel eens over nagedacht om voor uw medelid, indien daar vraag naar is, een ritje tegen kleine vergoeding te rijden of een klusje of karweitje te doen. Misschien was het u even ontschoten.

Heeft u nog behoefte aan een beetje hulp of ondersteuning, geef dit dan ook door aan Els, tel. 491916

SCOOTMOBIEL MAATJE:

Lijkt het u gezellig om samen met een andere scootmobiel gebruiker eens een ritje te doen, er wacht nog altijd iemand op u.

De DUOFIETS bij de Geerhof staat nog altijd gereed voor gebruik. Vraag de medewerkers van het Grand Café er naar. Zij helpen u de juiste weg op.

Vrijd. 9-23 nov.          : Liturgische viering in de Geerhof om 10.00 uur

Dond. 15 nov.             : Bingo om 13.30 uur in de Geerhof

Dind. 20 nov.             : Informatiebijeenkomst ‘Veilig Financieel ouder worden’: zie bijg. uitnodiging

Maand. 26 nov.          : Thema-ochtend: Wijngaard De Dassemus geeft informatie in de Geerhof 9.30 uur

De activiteiten van december 2018 worden uitgebreid toegelicht op de

nieuwsbrief van begin december. Daarbij is dan ook toegevoegd de uitnodiging

voor de traditionele kerstviering. Noteer alvast de data!

Vrijd. 7 dec.               : Vrijwilligers-dank-je-wel-avond om 19.30 uur in de Geerhof voor alle

vrijwilligers ten dienste van KBO Chaam i.s.m Thebe; vrijwilligers ontvangen

hiervoor een uitnodiging.

Woe 12 dec.               : Creatief: workshop Kerst: bloemschikken 9.30 uur of 19.00 uur in de Geerhof