Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

KBO-ZOMERVAKANTIE

We zitten nog midden in de zomer en hopen ook nog te genieten van een mooie nazomer. Als de dagen gaan korten en de avonden gaan lengen, gaan de KBO-activiteiten, die binnen hebben stilgelegen in september weer van start, zoals line-dance, bridge, koersbal, bingo en de verschillende biljartcompetities. Nieuwe leden zijn bij de verschillende activiteiten altijd welkom; bij de AGENDA van deze nieuwsbrief staan alle contactpersonen vermeld.

Geniet nu nog even van het buiten-zijn, thuis in uw eigen omgeving of waar ter wereld u ook bent.

  

OUDERENADVISEURS

KBO-Chaam staat voor belangenbehartiging, hulp en advisering op sociaal en financieel gebied.

Heeft u hulp nodig op het gebied van aanvragen voor zorg, bij het invullen van formulieren, of misschien begeleiding voor een gesprek, dat u helpt bij familie-of relatieproblemen? Dan kunt u altijd hulp inroepen van onze speciaal opgeleide ouderenadviseurs: Jan Rops tel. 492892 of Colet van Gerven tel. 491731 of Toos Aarts tel. 491979. U begrijpt dat al uw vragen discreet worden behandeld.

  

3-DAAGSE REIS – DRIELANDEN: 28-29-30 augustus

Dinsdag 28 augustus vertrekt er een volle bus om 7.30 uur vanaf de Geerhof richting Kaulille in België voor een driedaagse reis. Degenen, die zich hebben opgegeven voor deze reis worden van harte uitgenodigd om de informatiemiddag bij te wonen op woensdag 8 augustus om 14.00 uur in Taxandria-SKAC. U hoort en ziet dan nog allerlei bijzonderheden van het volledige programma over deze 3 dagen. De middag wordt verzorgd door Brabant Expres.

 

MEER BEWEGEN BIJ KBO CHAAM vanaf maandag 3 september

Er zijn bij KBO Chaam nu 2 beweeggroepen op maandagmorgen o.l.v. een deskundig sportdocente Anjo van der Veeken.

Er is een groep buiten actief vanaf 9.00 uur op het voorterrein van de Geerhof; buiten bewegen geeft extra energie en het gaat altijd door, ook bij minder goed weer, evt. bij slecht weer onder de overkapping.

Er is een groep binnen actief om 10.30 uur in het SKAC Gilzeweg 12. U weet: bewegen is gezond en door dit samen te doen is het nog gezellig ook! Wilt u graag meer informatie en ook meedoen? Dat kan. Neem contact op met Ria Verkooijen tel. 493825. U kunt op elk niveau meedoen en u wordt goed en verantwoord persoonlijk begeleid door een personal coach, sportdocente Anjo van der Veeken. Er wordt op 36 maandagen in het jaar gesport. De groepen beginnen weer op maandag 3 september.

Heeft u nog nieuwe of andere ideeën om te sporten of te bewegen?

KBO Chaam wil dat graag voor u organiseren met financiële steun van de gemeente.

  

KRINGBEDEVAART woensdag 5 september

Als aparte bijlage is nu bijgevoegd de uitnodiging met invulstrook voor de kringbedevaart in Meersel-Dreef op woensdag 5 september. Voor ons allemaal een bekende bedevaartplaats. Een mooie gelegenheid om ook anderen uit de regio te ontmoeten. U kunt zich opgeven tot zondag 2 september. Iedereen gaat op eigen gelegenheid. Mocht u speciaal vervoer wensen met de Opstapbus ABC, dan dient u dat op de invulstrook duidelijk en apart aan te geven en extra € 3,-- toe te voegen.

  

BINGO donderdag 13 september

Ook hiervan wordt het nieuwe seizoen gestart. De ballen gaar weer rollen en de nieuwe dames, Anja en Toos, zijn op prijzenjacht geweest. Normaal gesproken elke tweede donderdagmiddag van de maand kunt u bingo spelen in de Geerhof. De bingo begint om 13.30 uur.

 

THEMA-OCHTENDEN

We zijn alweer druk bezig met het samenstellen van het nieuwe jaarprogramma van onze bekende thema-ochtenden. We proberen altijd een goede mix te vinden met informatie en ontspanning. Voor elke ochtend is een gastspreker uitgenodigd. De 1e thema-ochtend is op maandag 24 september. Bij de ONS en nieuwsbrief van september ontvangt u het volledige programma van 2018-2019. U heeft geen enkele verplichting om alle ochtenden te bezoeken. Iedereen is van harte welkom, ook niet-KBO-leden.

Dus breng gerust iemand mee!

                                                                                                                      

REGIONAAL JOKER- EN RIKTOERNOOI in de Geerhof

Ook dit jaar wordt er in de regio een regionaal joker- en riktoernooi georganiseerd. Hiervoor is altijd veel belangstelling. KBO Chaam doet dit seizoen de aftrap en het toernooi gaat van start op woensdagmiddag  10 oktober. Inschrijven vanaf 13.15  uur. Meer informatie volgt op de nieuwsbrief van september.

  

RIJBEWIJSKEURING

Als u de leeftijd van 75 jaar bereikt hebt, dan dient u voor een uw nieuwe rijbewijs gekeurd te worden. U ontvangt hiervoor automatisch tijdig een bericht van de gemeente.

Denkt u er aan, dat u die keuring ook niet te lang uitstelt, want de medische herkeuringen in het ziekenhuis of bij een specialist vragen vaak veel extra tijd en het komt regelmatig voor, dat mensen niet op tijd het rijbewijs weer toegekend krijgen.

Als KBO- lid kunt u zich tegen een gereduceerd tarief laten keuren bij Praktijk Hoogmoed, Nieuwe Dreef 39 in Ulvenhout. Tel. 076-5612888.

Heeft u een ‘groot rijbewijs’, dan kunt u ook terecht bij www.regelzorg.nl; de heer F.J.M. van Geloven.

  

KBO-WANDELEN: iedereen en altijd welkom!

Elke woensdag wordt er door een groep KBO-leden fijn gewandeld. Een groep wandelt ca. 8 km en de andere groep wandelt ca. 4-5 km. Deze groepen zijn afgelopen winter gestart op elke woensdagmiddag om half 2 vanaf de Geerhof. Wegens het warme weer deze zomer, wordt er nu gestart om 9 uur vanaf een andere locatie, die aan u vooraf wordt doorgegeven.

De groep mag nog uitgebreid worden met fanatieke wandelaars, maar juist ook de rustige wandelaar voor de korte route is van harte welkom, want ook deze groep moet in beweging blijven. De wandelgroepen staan onder deskundige leiding van Ton Vosters en Berry van Sundert.

Wilt u meer informatie, bel dan even met Berry tel. 491832 of met Elly De Swart tel. 491842.

Wandelen is goed voor uw fysieke en mentale gezondheid; kortom voor ziel en lichaam! Een gezonde activiteit met ontmoetingen!

 

DARTEN: iets voor u?

In een eerdere nieuwsbrief heeft KBO Chaam aangegeven een nieuwe activiteit op te richten: DARTEN!

Deze activiteit is nog niet van de grond gekomen. Na de zomer willen we bij voldoende belangstelling hier toch echt mee beginnen. KBO Chaam zorgt voor de locatie en het materiaal. Zorgt u voor de mensen? In overleg wordt er een gunstig tijdstip bepaald. Neem hierover contact op met Elly De Swart, tel. 491842.

 

BRIDGE-CURSUS vrijdag 7 september

Op vrijdag 7 september wordt de bridge-cursus doorgestart met de cursisten van afgelopen jaar. Het is de bedoeling dat biedingen en conventies worden doorgenomen. Kunt u al bridgen, maar al een lange tijd niet gedaan, dan is dit de kans om uw bridge-kennis op te frissen. U bent van harte welkom om bij de groep aan te sluiten. U kunt dan na de cursus wellicht mee gaan doen op de maandagmiddag bij de KBO-bridge of met de competitie van Bridgeclub Chaam in het Chaamsche Wapen. De cursus wordt gegeven door Jan Nugteren, voorzitter van BC Chaam; iedere vrijdagmiddag om 14.00 uur tot ca. 16.00 uur. U kunt zich melden bij Riet van den Broek tel. 491649.

  

NIEUWE ACTIVITEIT????

Wilt u KBO Chaam helpen vernieuwen? Weet u een nieuwe activiteit, waar wellicht belangstelling voor is. Dat kan zijn op sportief, creatief of educatief gebied. Neem contact op met Els Magermans tel. 491916 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. KBO Chaam wil proberen dit voor u te realiseren!

 

FACEBOOK     

Het loopt nog niet storm, maar we zijn wel van start gegaan; u kunt ons volgen via facebook KBO Chaam.

Alle reacties en  likes  zijn van harte welkom. Heeft u iets speciaals te melden; mail dit dan naar ons bestuurslid Jack van Gestel: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt erop vertrouwen, dat we nooit zonder uw toestemming gegevens of foto’s zullen plaatsen.

  

VEILIGHEID

Belangrijke tips van de politie: IEMAND BELT AAN: WAT DOET U?

Doe nooit zomaar open; kijk eerst voordat u open doet. Gebruik een kierstandhouder. Laat niemand binnen. Vertrouwt u het niet?  Bel meteen 112.

Geef niemand uw bankpas of pincode. Bankpas kwijt of opgelicht? Pas direct blokkeren!

                                                                                                                                  

AGENDA KBO CHAAM

Woe 8 aug   : informatiemiddag driedaagse reis om 14.00 uur in het SKAC

Di 28 aug     : 3-daagse reis

Ma 3 sept     : start buitenfitness bij de Geerhof om 9.00 uur: info Ria Verkooijen tel. 493825

                     : start binnengymnastiek in het SKAC om 10.30 uur: info Ria Verkooijen tel. 493825

Di  4 sept     : start koersbal om 13.30 uur in de Geerhof; meer info bij Jan Rops tel. 492892

Di  4 sept     : start line-dance in het Chaamsche Wapen; meer info bij Toos van Dongen tel. 492178

Woe 5 sept  : kringbedevaart Meersel-Dreef ( zie bijlage )

Ma 17 sept  : start bridge om 13.30 uur in de Geerhof: meer info bij Riet van den Broek tel. 491649

Do 13 sept   : start bingo om 13.30 uur in de Geerhof: meer info bij Anja van der Avoort tel. 491772.

Woe 3 okt    : Modeshow door VanderKloostermode om 14.00 uur  in de Geerhof: iedereen welkom!

Do 4 okt       : Seniorendag ( voorheen Dag van de Ouderen) in Bellevue

 

Het rikken en jokeren op de woensdag- en vrijdagmiddag gaat het hele jaar door in de Geerhof om 13.30 uur. Als u graag mee wilt doen, neem dan contact op met Jan Olieslagers tel. 491493.

 

De groep van de jeu de boules speelt elke dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur en de prestaties van deze groep zijn zelfs in stijgende lijn. Meedoen? Bel even met Kees Knevels tel. 492114 of kom op dinsdagmiddag gewoon even langs.

 

Koersbal op de lange groene mat wordt gespeeld in de Geerhof met een gezellige groep mensen op dinsdagmiddag vanaf half 2. Meer informatie bij Jan Rops tel. 492892.

 

In de Geerhof wordt een heel jaar vrij gebiljart en in competitieverband. Op dinsdag- en donderdagmorgen kunt u in een groep vrij biljarten vanaf 9.00 uur.

Meer info bij Wout Broeders, tel. 491744.

 Op maandag-donderdag-en vrijdagmiddag wordt er vaak biljartcompetitie gespeeld ook in regionaal verband. Wilt u hier meer over weten, bel dan even met Kees van Beckhoven tel. 491372.

 

Heeft u behoefte aan momenten van bezinning en luisteren en meedoen in een liturgische viering: hiervoor heeft u de mogelijkheid : elke 2e en 4e vrijdagmorgen in de maand om 10.00 uur in de Geerhof; ook voor persoonlijke intenties.

 Alle activiteiten staan met alle details vermeld op onze website www.kbo-chaam.nl

U mag ook altijd mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KBO-CHAAM  www.kbo-chaam.nl

 

 

 

NOG MEER NIEUWS VOOR SENIOREN……… 

Naast de KBO valt er in Chaam en in de regio nog veel meer te beleven: zeker in de zomermaanden is er altijd wel wat te zien en te vieren. Op de volgende pagina’s: zomaar een greep om actief mee te doen of gewoon om erbij te zijn: we blijven als senioren actief! Heeft u tips voor senioren, die interessant kunnen zijn, of organiseert u zelf iets, neem dan contact op met KBO Chaam. De activiteit kan dan op de nieuwsbrief worden geplaatst. 

PAROCHIEEL NIEUWS

Als u in deze drukke vakantietijden behoefte heeft aan een moment van stilte en inkeer, bezoek dan eens onze parochiekerk op zondag: de Eucharistieviering om 11.00 uur en de dienst in de Ledevaertkerk om 10.00 uur.

De Mariakapel van onze parochiekerk is iedere dag geopend en u heeft dan elke dag de gelegenheid een kaars op te steken of even stil te staan bij uzelf of op deze mooie plaats rustig te bidden. 

In de maand augustus zijn op elke woensdagmiddag de parochiekerken geopend in het kader van Rondje Open Kerk van 13.30 – 16.30 uur. Bezoek uw eigen kerk of in de regio. Er is altijd iemand aanwezig om u rond te leiden naar speciale plaatsen in het kerkgebouw. 

11 augustus     : Sfeervolle Eucharistieviering om 19.00 uur bij het kapelleke OL Vrouw ter Sneeuw.

20-27 augustus: Bernardus Octaaf in Ulicoten: zie berichtgeving bij Kerkberichten in Ons Weekblad.

 

ZOMERUITJES: FIETSTIPS

-2e Chaamse Fietsvierdaagse van dinsdag 14  t/m vrijdag 17 augustus. Elke dag kunt u starten bij het  Chaamsche Wapen tussen 13.30 - 18.30 uur. Tot 22.00 uur kunt u zich afmelden.

Vier dagen fietsen in het mooie Chaam en de regio voor € 10,-- per kaart. Als u 4 dagen fietsen teveel vindt, dan kunt ook 1 dag meefietsen. Meer informatie bij het Chaamsche Wapen of bij Ad Moelands tel.491426 van Oefening Kweekt Kunst.

Bij 3 of 4 dagen fietsen maakt u kans op een prijs! 

-Nog een leuke fietstip: op zondag 27 augustus wordt de Schakel weer georganiseerd. Een fietstocht in de regio van Meersel-Dreef tot Laakdal en van Mol-Rauw tot Herentals. In bijna heel de Antwerpse Kempen zal weer ge-schakel-d worden. Meer informatie kunt u vragen bij Toerist-informatie Chaam  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

                                       

     

      Een gezellig pauzemoment: 

      de Pelicaenhoeve aan de Kerkdreef,

     hier exposeert de Chaamse fotoclub.                                     

                                   

 

                                   Onder het genot van een lekker drankje         

                                   en een hapje kunt u uitgebreid genieten  

                                   van de muziek van de ons welbekende 

                                   Chaamerkapel !

 

Let op met fietsen in een groep en let op tegenliggers en achteropkomende fietsers. Laat een spiegel op uw fiets plaatsen; niet oubollig, maar veilig!

 

VRIJWILLIGER GEVRAAGD voor onderhoud BELEEFTUIN bij de GEERHOF

Aan de linkerzijde bij de Geerhof is een ‘Beleeftuin’ aangelegd, een plek van rust, stilte en genieten voor bewoners en bezoekers, maar ook voor iedereen. Deze tuin heeft zeker in de groeimaanden wat onderhoud nodig. Wie biedt zich aan om wekelijks een uurtje wat licht tuinwerk te doen. Het is ook fijn om dat samen met iemand te doen. U mag zich melden bij Mieke Leijten in de Geerhof, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

CHAOMERVRAGEN 6 oktober

Op zaterdag 6 oktober schijnt Chaam op zijn kop te gaan: er wordt dan een uitgebreide dorpsquiz georganiseerd met niet alleen kennisvragen, maar er wordt ook wijsheid, behendigheid, kracht en sportiviteit gevraagd. Wilt u met uw familie, of vrienden hieraan meedoen in combinatie met een groepje KBO-leden, geef u dan per mail op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op: de samenstelling van uw groep is belangrijk: de combinatie jong en oud is goud waard!

Bereid u voor want alle hints worden nu al gegeven via: www.facebook.com/Chaomervragen-Chaam.

Deze dag wordt georganiseerd door de jubilerende carnavalsvereniging De Bonenpikkers, die wij hierin graag willen ondersteunen.

 

CULTURELE TIPS

                                         

              Kijk op Chaam

 

Dit is de titel van het nieuwe boek wat tot stand is gekomen door de samenwerking van H.J.M. Donkers en G.J. Valckx. Opmerkelijk is dat deze uitgave geheel afwijkt van een normaal leesboek. Centraal staat de verzameling van foto's die een tijdperk laat zien van de vorige eeuw. Boerderijen, woningen en de bewoners komen hierbij in beeld. We zijn uitgegaan van de bekende A-en B-huisnummering, m.a.w. de naoorlogse wijken of straten zijn dus niet opgenomen in dit boek. Door de enorme grote omvang en het formaat is het boek wat duurder dan anders. Verder is het in full colour uitgevoerd en heeft het een harde kaft, telt meer dan 700 pagina’s en heeft meer dan 1350 afbeeldingen. Het boek (concept) is in te zien op de jaarmarkt, we staan ter hoogte van bakker van Gils. Als u dit stukje leest heeft ieder al de flyer in de brievenbus ontvangen. Bent u geïnteresseerd in dit "stratenboek" maak dan gebruik van het intekengedeelte van de flyer en bezorg deze in de brievenbus op het adres Brouwerij 36. Of lever het in op de jaarmarkt op 12 augustus a.s. Voor inlichtingen en vragen bel of mail naar Tel. 0161-491927 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

“Uit tips” te vinden in de Zomerkrant van Ons Weekblad        

Cambokoor: Zondag 16 september - Chaam zingt bij het SKAC 

Concertzaal Tilburg : Jubileumconcert Sociëteit Nieuwe Koninklijke Harmonie/ klassieke muziek. Zondag 16 september om 14.30u. Kaarten € 3,-. Niet te geloven! 

Theaters Tilburg : opening nieuwe Theaterseizoen

zondag 9 september om 12.00u. Gratis toegang. Wel kaarten bestellen. 

BredaPhoto: 5 september t/m 21 oktober.

KBO Chaam Cultureel zal een excursie o.l.v. een gids organiseren in oktober. Meer info in de nieuwsbrief van september.

 

KBO Chaam Cultureel                                                    

zal in de  toekomst anders worden aangeboden. Lees hiervoor goed de bijlage bij de nieuwsbrief van september.

 

Grymhuiser muziekavonden in het Grymhuiserpark in Ulvenhout naast de kerk. Terras van de Uitdaging

bij de hand. Gratis toegankelijk. Donderdag 14-21-28 augustus van 20.00u tot 23.00u. Meer info: www.ulvenhout.com/grymhuyserpark

 

Kleine theaters in de buurt met toch een afwisselend en aantrekkelijk programma.

De Schakel in Gilze, Jan van Besouw in Goirle, de Bussel in Oosterhout, de Boodschap in Rijen,

Den Heuvel in Alphen en niet te vergeten ons eigen SKAC.

 

Bibliotheek Chaam heeft een prachtige collectie boeken in de uitleen. Lid worden? Loop eens binnen op maandag, woensdag of vrijdag.

In de Geerhof staan boeken in de grote witte kast die u mag lenen en na lezen weer terugzet voor de volgende lezer. Veel grootletterboeken. U mag er ook altijd boeken, waarmee u niets meer doet, bijzetten

 

Open Monumentendagen:  Zaterdag 8 en zondag 9 september. Houd de media in de gaten welke gebouwen e.d. te bezichtigen of te bezoeken zijn. U zult er van versteld staan hoeveel moois bijv. Breda  te bieden heeft. U kunt ook verder van huis hiervoor. Kijk evt. op www.openmonumentendag/breda.nl  of www.openmonumentendag.nl

 

 

Vraag en aanbod

 

 Mogelijk heeft u een verzoek of een aanbod aan andere leden, een leuk idee of zoekt u iemand voor een bepaalde activiteit, b.v. een maatje om samen ergens naar toe te gaan zoals concert- of   theaterbezoek, museumbezoek, een dagje samen uit, een evenement of b.v. een maatje met wie u thuis   een spelletje kaart of rummikub  wilt spelen, samen wandelen of fietsen o.i.d.

Geef het even door aan Els, tel 491916 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  We gaan dan proberen u 

 met elkaar in contact te brengen. Samen is immers gezelliger!

 

Misschien zijn er onder u nog vrijwilligers die eens bij iemand

die daar geen mensen voor heeft, een klein klusje willen doen. Zoals een stekkertje vervangen, een niet goed sluitend slotje vastzetten, een haakje ophangen, een kraan voorzien van een nieuw leertje, een klink vastzetten, de bel repareren of een kierstandhouder plaatsen, een mankementje aan de rollator verhelpen. Het zijn maar voorbeelden van wat kleine dingen.

U doet er een onthand medelid een groot plezier mee. Meld u aan bij Els, tel. 491916 of e-mail activiteiten@kbo-chaam.nl

En zit ú verlegen om zo’n geweldige vrijwilliger, geef het ook door. Wij zullen ons best doen om u met elkaar in contact te brengen om een en ander op te lossen. Bij KBO zijn we er voor elkaar! Ook voor het Grand Café in de Geerhof zijn vrijwilligers nog altijd van harte welkom. Alle vrijwilligers worden door ons, bewoners en bezoekers bijzonder gewaardeerd. Het is gewoon sàmen doen!

 

Scootmobielmaatje

Maakt u gebruik van een scootmobiel en wilt u er weleens samen met iemand anders op uit voor een gezellig ritje, mogelijk kan KBO-Chaam u ook met elkaar in contact brengen.

Geef het door aan Els tel. 491916 of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

Duofiets

De Geerhof is in het bezit van een zgn. duofiets voor mensen die niet meer alleen op de fiets kunnen.

Zou u ook een keer gebruik willen maken van deze fiets om met uw familielid of buur een ritje te maken of met een van de bewoners van de Geerhof, vraag het even na bij Anja van den Broek/ activiteitenbegeleidster(op woensdagen aanwezig, tel.06-30146815) bij de Geerhof of bij een van de medewerkers van de Geerhof. Tel. 0161-458810.

Ook een aantal bewoners van de Geerhof zal u zeer erkentelijk zijn als u met hen een ritje

wilt maken. Meld u aan als vrijwilliger!

 

Met vriendelijke en warme zomergroeten,

KBO-CHAAM

www.kbo-chaam.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.