Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Zoals u ziet, presenteert KBO-Chaam de nieuwsbrief in een nieuw, gekleurd jasje.

Het belangrijkste is altijd het KBO-Chaam nieuws met informatie over uw belangen en alle activiteiten. Wij willen u ook graag op de hoogte houden hoe we in Chaam en omgeving goed en vitaal ouder mogen worden.

We maken u attent op enkele evenementen, informatiebijeenkomsten, culturele uitjes, concerten en activiteiten in de regio, die voor u van belang kunnen zijn. Heeft u zelf iets te melden, dat voor anderen leuk of interessant kan zijn, dat op een volgende KBO- nieuwsbrief vermeld mag worden, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel even met 491842.

 

KBO-ZOMERDAGREIS naar Almere-Urk woensdag 20 juni

De organisatie is rond. Er staat een dubbeldekker van Brabant Express op 20 juni bij de Geerhof. We reizen naar het bedrijf Yakult in Almere, lunchen in Nagele en rijden dan naar het pittoreske Urk. ’s Avonds is het diner in ’t Wapen van Haarzuylen.

Vertrek om 7.00 uur bij de Geerhof. Alle reizigers een fijne dag gewenst! Het bedrag zal ca.14 juni van uw bankrekening worden afgeschreven.

 

KBO-ZOMERAVONDCONCERT dinsdag 3 juli 19.00 uur

Onze Chaamse harmonie St. Cecilia zet de vakantie in op het terras bij de Geerhof. De muzikanten trakteren ons dan op gezellige, lichte terrasmuziek, geheel in zomerse sferen met nummers uit het Proms concert van zaterdag 16 juni. Gezelligheid en muziek gaan altijd goed samen! Natuurlijk is de bar van ons mooie Grand Café geopend. Iedereen is welkom: ook niet-KBO-leden. Aanvang 19.15 uur.

 

KBO-3-DAAGSE REIS  28-29-30 augustus

We reizen drie dagen via Kaulille in België, Aken in Duitsland en Maastricht in Nederland door drie landen. We overnachten in het gezellige Valkenburg.

De deelnemers zijn ingeschreven; de bus is vol. De informatiemiddag is op woensdagmiddag

8 augustus om 14.00 uur in het SKAC aan de Gilzeweg. Alle deelnemers ontvangen hierover nog bericht.De aanbetaling voor deze reis is in de 2e helft van juni.

 

voor senioren : woensdag 13 juni. Een middag voor jong en oud! 

In het kader van ‘GEZONDHEID – VOEDING – BEWEGING  biedt de gemeente in samenwerking met de sportverenigingen diverse workshops en informatie-stands over ‘gezond leven en bewegen’. De sportcoaches van de gemeente zullen deze middag aanwezig zijn om u actief bezig te houden. Zij geven verschillende workshops voor senioren en kinderen!

Er is Yoga voor ouderen en kennismaking met bootcamp. De sportcoaches van de gemeente geven workshops en demonstraties in wandelvoetbal, voetbal, boogschieten en rugby voor kinderen. KBO Chaam is aanwezig om het ‘jeu de boules’ spel te promoten. Een mooie gelegenheid om het gezellige spel eens te proberen.

De kinderen van de basisscholen worden ook zeker niet vergeten. Zij worden op alle fronten voorzien van alle mogelijkheden van sport en spel!

Bij gezond bewegen hoort natuurlijk ‘gezonde voeding’. Lunchroom Jo’s Lifestyle zorgt voor gezonde pancakes en smoothies, die u tegen een gereduceerde prijs kunt gebruiken.

Het is een bepaalde lifestyle om zo gezond mogelijk te bewegen in combinatie met gezonde voeding. De plaatselijk ZLTO zorgt tevens voor gezonde ingrediënten en water. Laat u verrassen in de grote feesttent aan de Gilzeweg 45 op het terrein van de sportverenigingen en maak er samen met alle senioren uit Chaam een gezellige en gezonde dag van!

 

CECILIA’s PROMS CONCERT zaterdag 16 juni 

Harmonie St Cecilia presenteert op zaterdagavond 16 juni om 20.00 uur een groots Prom’s concert, samen met een groot gelegenheidskoor, samengesteld uit Euterpe, Cambo, Gospelkoor, Cheers. Ook treden diverse bands en artiesten voor u op. Het wordt een avond, waar u zeker bij moet zijn. Kaarten zijn te koop bij Theo van der Westerlaken Brouwerij 48, of bij Toerist Info Dorpsstraat 58 of aan de klantenbalie van Albert Heijn. Veel luister- en kijkplezier!

                                                                                                              

DORPSONTBIJT zondag 17 juni 

In het teken van Chaamfetti, organiseert de jubilerende SCC een groots dorpsontbijt in de feesttent aan de Gilzeweg. Gezellig om dit samen met uw familie of juist met anderen te doen!

Aanvang 8.00 uur tot 12.00 uur.  Kaarten à € 4,-- zijn te verkrijgen aan de balie bij Albert Heijn.

 

UW PRIVACY -  AVG 

Zoals u ongetwijfeld gehoord hebt, is op 25 mei in alle lidstaten van de Europese Unie een nieuwe wet van kracht gegaan: de Algemene Verordening Gegevensbescherming ( AVG).

Ook KBO Chaam heeft hiermee te maken. Uw persoonlijke gegevens staan in een afgeschermd programma van de ledenadministratie van KBO Chaam.

Hierin zijn genoemd; uw naam, adres, tel.nr., geboortedatum, e-mailadres, datum van ingang lidmaatschap en huwelijksdatum.

Het is de bedoeling dat deze gegevens alleen binnen de vereniging gebruikt worden en te zien zijn.

Ook de Ons-bezorgers dienen accuraat met adresgegevens om te gaan.

Buiten onze KBO-vereniging zullen er verder geen persoonlijke gegevens verspreid worden, alleen uw naam.  Als een andere organisatie dat toch wil, bv. een reisorganisatie, dient KBO Chaam een verwerkingsovereenkomst te maken met die organisatie.

De overlijdensberichten worden nog op dezelfde manier verspreid, alleen na contact en met toestemming van de familie van het overleden KBO-lid. 

Ga ook zorgvuldig om met de nieuwsbrief, omdat er vaak telefoonnummers of e-mailadressen op vermeld staan van contactpersonen van onze vereniging.

Als u wilt, dat uw persoonlijke gegevens nooit vermeld worden, dan dient u dit zelf aan te geven bij de ledenadministratie: Theo van der Westerlaken: tel. 491245 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op de website www.kbo-chaam.nl staat onder de kop “Informatief” een apart artikel ’Privacy statement’ met meer informatie waar ook de website aan dient te voldoen.

Wij houden u zonder twijfel verder op de hoogte en proberen zelf het goede voorbeeld te geven door accuraat met uw persoonlijke gegevens om te gaan.

 

FACEBOOK  

Om onze vereniging meer te promoten bij andere senioren presenteert KBO-Chaam zich ook via facebook. Hierop staan allerlei leuke en belangrijke belevenissen en nieuws, dat zeker voor senioren interessant kan zijn.

Natuurlijk houden wij de privacywet in de gaten en zullen wij nooit foto’s en/of opnamen presenteren zonder uw toestemming. Like ons op facebook kbo-chaam en geef tips en reacties.

           

 

RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE 

Rabobank De Zuidelijke Baronie heeft KBO Chaam dankzij de Clubkas Campagne een bedrag van € 703,80 gedoneerd. De grootste cheque van alle Chaamse verenigingen. Hartelijk dank voor uw stem en hartelijk dank Rabobank. Het geld zal bij KBO Chaam goed worden besteed!

 

 

UIT en THUIS TIPS

 

In Galerie De Witte Raaf aan de Vogelenzang kunt u op zaterdag16 juni en zondag 17 juni tussen 13.00 - 17.00 uur gaan kijken naar de prachtige kleurpotloodtekeningen van kunstenaar Henny Adank uit Breda. U zult versteld staan, wat iemand met een kleurpotlood kan creëren. Het zijn prachtige tekeningen in een passende ambiance aan de Vogelenzang.

Geniet van al het moois in de natuur in uw omgeving!

 

KBO - WANDELEN     

Iedere woensdag wordt er gewandeld; meestal om half 2 vanaf de Geerhof, onder deskundige leiding van Berry van Sundert en Ton Vosters, twee ervaren wandelaars.

In de zomer wordt er ook wel eens in de ochtend gewandeld vanaf een ander vertrekpunt in het buitengebied. Dat wordt dan vooraf aan u verteld. Wilt u ook een uurtje of iets langer mee gaan wandelen, dat kan! U bent van harte welkom, neem even contact op met Elly De Swart tel. 491842 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U weet zelf hoe gezond het is om te blijven bewegen!

 

 

VEILIGHEIDSTIP 

In de zomervakantietijd zetten we vaak ramen en deuren open; denk eraan dat, als u er ook even niet bent, u alles goed afsluit; ook als u achter op uw terras zit. Voorkom ongewenste insluiping!

 

“EFFE BUURTEN in het Skac en in de Geerhof”

In het Skac, Gilzeweg 12 heeft u op dinsdagmiddag van 13.00-16.00 uur en op woensdagmorgen van 9.00 – 12.00 uur de gelegenheid elkaar te ontmoeten en ‘effe bij te buurten’ onder het genot van een kopje koffie/thee. U kunt er ook spelletjes doen en aan allerlei activiteiten deelnemen. Het is er altijd heel gezellig.

U kunt natuurlijk ook elke dag anderen ontmoeten in het gezellige Grand Café van de Geerhof of bij mooi weer op het terras in de zon of onder de parasol in de schaduw voor een lekker ijsje of drankje. Breng ook eens een bezoekje aan de pas geopende ‘Beleeftuin’ bij de Geerhof.  Het Grand Café is elke dag geopend tussen 9.30 – 16.30 uur. Ook zijn er vaak wandel- en fietsgroepen van de KBO’s uit onze regio. Mensen ontmoeten uit de regio kan verrassend zijn!

 

WEBSITE KBO –CHAAM 

De website: www.kbo-chaam.nl is aangepast en weer geheel actueel. Heeft u tips? Geef ze ons door. Bezoek de website voor alle gegevens, adressen en details van het jaarprogramma.

 

KBO- CHAAM  vakantie

Het is nu vakantietijd en de ONS in de week van 11 juni is een extra dik nummer, omdat deze geldt voor de zomermaanden juni en juli. De volgende ONS en de nieuwsbrief komt pas weer in de week van 6 augustus.

Verschillende activiteiten hebben bij KBO Chaam een zomerstop, maar in de mooiste tijd van het jaar is er voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Neem eens een kijkje bij de jeu de boules op dinsdagmiddag of donderdagavond of kom eens kijken bij het biljarten of bij het rikken en jokeren. U bent altijd welkom.

Het KBO bestuur neemt ook wat vakantie, maar zij zorgen ervoor dat alles, samen met de kaderleden en ouderenadviseurs, toch altijd voor u geregeld is en doorgaat.

Mocht u vragen hebben of andere zaken die u door wilt geven of spreken, aarzel niet en neem altijd contact op met een van de bestuursleden. Een van ons kan u altijd verder op weg helpen:                                    

Elly De Swart tel. 491842 Theo van der Westerlaken tel. 491245
Jef van Gerven tel. 491731 Bea van Hoogstraten  tel. 491990
Els Magermans tel. 491916 Fran Kusters tel. 492408
    Jack van Gestel tel. 795075

  Wij  wensen u een fijne en gezonde zomer toe!

KBO CHAAM

www. kbo-chaam