Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

VERSLAG JAARVERGADERING 

Donderdag 19 april was een zomerse dag voor KBO Chaam met veel informatie, ontspanning en gezelligheid. Na het moment van bezinning, verzorgd door diaken Fennema, begon de vergadering met informatie over het jaar 2017. De verslagen en het financieel jaarrapport werden in goede orde ontvangen net als de begroting voor 2018.  De contributie is m.i.v. 2019 verhoogd naar € 20,-- per jaar. Jef van Gerven, Theo van der Westerlaken en Elly De Swart werden voor een nieuwe termijn herkozen en het bestuur had Jack van Gestel als kandidaat-bestuurslid voorgesteld om het bestuur te versterken. Ook hij werd met algemene stemmen gekozen. Jack, van harte welkom! Na de mededelingen en de toelichting op het jaarprogramma, was er een pauze en tijd voor een lekker drankje. De middag werd ontspannen en gezellig afgesloten door het optreden van “Grenzeloos Marie-Christien”.

 

LAATSTE THEMA-OCHTEND: BINGO maandag 14 mei

Na een zinvol, gevarieerd en informatief seizoen, sluiten we het seizoen op een ontspannen manier af met een spannende bingo. Voordat we echt van de zomer genieten, spelen we nog een keer bingo op maandagochtend om 09.30 uur in de Geerhof. Iedereen is welkom; de koffie en thee met iets lekkers staan weer voor u klaar! In september starten we weer met een nieuwe reeks informatieve thema-ochtenden.

 

BINGO: donderdag 24 mei

Niet op 17 mei, maar op donderdag 24 mei, zullen de ballen weer rollen en de prijzen gaan vallen vanaf half 2 in de Geerhof. Met dank aan Els en Addie, want het is de laatste keer dat ze de bingo organiseren.

 

BEZOEK GORCUMS MUSEUM: VOOR DE DRAAD ER MEE: dinsdag 5 juni

Zie op de achterzijde van deze nieuwsbrief alle informatie over dit bijzondere bezoek.

Iedereen die van handwerken houdt, moet dit gezien hebben!

 

3-DAAGSE DRIELANDENREIS 28-29-30 augustus

Bijgaand vindt u de uitnodiging met beschrijving over de 3-daagse reis. Het wordt weer een relaxte reis met informatie en ontspanning. Verblijf in een comfortabel hotel in het gezellige Valkenburg.

Als u mee wilt, dan snel opgeven a.u.b.   (klik hier voor meer info)                               

 

UITSTAPJE voor 80+ en MINDERVALIDE LEDEN zaterdag 9 juni

Het is goed kersen eten…..

We brengen dit jaar op zaterdagmiddag 9 juni een bezoek aan Kersentuin en kwekerij de Lieshof in Breda.

We zijn dan te gast bij Chris en Anny Biemans. Na ontvangst met koffie/thee met iets lekkers volgt er een rondleiding met een interessant verhaal over de groei, bloei en oogst van de kersen. Na de rondleiding is het nog tijd voor een heerlijke kersenlikeur!

Alles is rolstoeltoegankelijk. Het vervoer is geregeld en staat klaar om 13.30 uur bij de Geerhof.

Rond 5 uur zijn we weer thuis in Chaam bij de Geerhof.

De kosten bedragen per deelnemer € 7,--  per persoon. Dus bent u 80+ of mindervalide, maak dan gebruik van deze speciale aanbieding!

Het aanmeldingsstrookje met € 7,-- pp in gesloten envelop inleveren uiterlijk woensdag 6 juni bij Jef van Gerven, Ganzenbeemd 22 of bij de Geerhof, Withagen 54-4 ( KBO-brievenbus)

 

Klik hier voor het Aanmeldingsformulier voor het uitstapje naar de Kersentuin de Lieshof in Breda op zaterdag 9 juni a.s

             

 

‘VOOR DE DRAAD ERMEE !’

Tentoonstelling over borduurkunst in het Gorcums Museum         DINSDAG 5 juni

Een ambachtelijke Kunst die weer helemaal terug is.

Houdt u ook zo van borduurkunst, ga dan met KBO-Chaam op dinsdag 5 juni mee naar de tentoonstelling in het Gorcums Museum in Gorinchem. De mooiste creaties passeren de revue: voorbeelden uit de Nederlandse mode van vroeger en nu, antieke liturgische gewaden/ kazuifels en topstukken uit de culturen rond de Middellandse Zee, Centraal-Azië en India. Daar heeft borduurkunst een belangrijke symbolische betekenis bij onder meer geboorte, huwelijk en dood. Ook religie en de zon, als brenger van het leven, zijn onderwerpen die -vaak met veel virtuositeit-worden verbeeld. De tentoonstelling laat werken zien, die op het allerhoogste kunstzinnige niveau tot spectaculaire resultaten hebben geleid.

Speciaal voor deze tentoonstelling hebben leden van de Vereniging Merkwaardig zowel moderne als traditionele merklappen gemaakt en zijn er speciale objecten zoals een pronkrol en borduurboek.

Zie www.gorcumsmuseum.nl en klik op ; ‘Voor de draad ermee !’ als u er meer over wilt weten.

Toegangsprijs € 4.50 p.p. en groepen vanaf 10 personen € 2.50 p.p. MJK gratis. We bespreken een gids, waarvoor afhankelijk van het aantal deelnemers, een klein bedrag bijkomt.

U kunt op eigen gelegenheid reizen met de auto of met Openbaar Vervoer/ trein of bus.

Mogelijk kan een aantal mensen samen reizen zoals we dat gewoonlijk doen.

Heeft u er al zin in gekregen en wilt u meer weten over dit uitstapje, bel naar Els Magermans 491916 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Josje Voss tel. 492102. We doen ons uiterste best het zo goed mogelijk voor u te regelen. Laat deze kans niet aan u voorbij gaan. Bel of mail. Opgeven is mogelijk tot vrijdag 25 mei bij Els of Josje. Leuk als u meegaat.                                                       

Culturele werkgroep KBO Chaam: Josje Voss, Fran Kusters en Els Magermans

 

CHAAMFETTI: woensdag 13 juni

De organisatie van CHAAMFETTI heeft in samenwerking met de gemeente Alphen-Chaam op woensdag 13 juni een festiviteit georganiseerd voor jong en oud! Het is een speciale clinic van ‘voeding en beweging’. De plaatselijke ZLTO afdeling is bij het onderdeel voeding betrokken onder het thema ‘We are food’ en de bewegingsclinic wordt verzorgd door de buurtsportcoaches van de gemeente.

Alle senioren van Chaam zijn samen met de jeugd welkom vanaf 10.00 tot 16.00 uur in de grote feesttent aan de Gilzeweg. Blijf de informatie over deze dag volgen in Ons Weekblad.

 

ZOMERDAGREIS NAAR ALMERE en URK: woensdag 20 juni

Met een dubbeldekker reizen we die dag richting Almere: Vertrek om 7.00 uur vanaf de Geerhof.

Het te betalen bedrag wordt enkele dagen van te voren geïncasseerd.

 

OM TE NOTEREN IN UW AGENDA

Vrijdag 11-25 mei      : Liturgische viering in de Geerhof om 10.00 uur

Maandag 14 mei        : Laatste thema-ochtend van het seizoen: BINGO om 9.30 uur in de Geerhof

Donderdag 24 mei     : Bingo in de Geerhof om 13.30 uur, verzorgd door Addie en Els.

Dinsdag 5 juni            : Bezoek Gorcums museum: zie bovenstaand

Zaterdag 9 juni           : Uitstapje 80+ - mindervaliden (klik hier)

Woensdag 20 juni      : Dagreis naar Almere - Urk

Dinsdag 3 juli             : Zomeravondconcert van harmonie St Cecilia bij de Geerhof

 

KBO CHAAM             www.kbo-chaam.nl                       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.