Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nieuwsbrief  KBO Chaam   Maart 2018

Onderstaand leest u weer veel nieuws over activiteiten, die georganiseerd worden voor alle leden van KBO Chaam. We zijn een heel actieve vereniging voor senioren! Maar vergeet ook niet waar KBO Chaam nog meer voor staat: De KBO staat ook voor ùw belang op sociaal en financieel gebied. Bewaar ook deze nieuwsbrief!

 

BINGO donderdag 8 maart

Voor velen een vaste dag op de kalender: 2e donderdag van de maand:het is nog steeds geen echt lente, dus kom maar volop genieten in de gezellige, warme Geerhof. De prijsjes zijn gekocht en de ballen gaan rollen om 13.30 uur. U bent van harte welkom!

 

MODESHOW woensdag 14 maart !! LET OP; dit is een gewijzigde datum!

Het is bijna voorjaar en de dikke truien mogen de kast in. We gaan voor iets fleurigs, iets gekleurd en luchtig, want na de lente wordt het ook weer zomer! We krijgen weer zin in iets nieuws. De firma VanderKlooster showt u de nieuwe, eigentijdse voorjaars- en zomercollectie voor 55+ om 14.00 uur in de Geerhof. Na de show kunt u rustig alles nog eens bekijken en kopen tot 16.30 uur.

U bent welkom bij de modeshow op woensdagmiddag 14 maart om 14.00 uur.

 

THEMA-OCHTEND : GGZ: SENIOREN EN DEPRESSIVITEIT maandag 19 maart

De heer Peter Tieleman komt bijna elk jaar naar KBO Chaam; hij is een zeer ervaren GGZ-man in hart en nieren. Hij geeft een presentatie hoe om te gaan met een depressie, als je wat ouder bent; of hoe ermee om te gaan als je partner of een van je familieleden depressief is. Belangrijk, want: het komt veel voor en kan iedereen zomaar ineens overkomen! Kom naar deze interessante presentatie luisteren en kijken op maandag 19 maart om 9.30 uur in de Geerhof. De koffie/thee staan weer voor u klaar!

 

GEMEENTERAADSVERKIEZNGEN woensdag 21 maart

Vergeet het niet: woensdag 21 maart! Het is belangrijk dat ook u als senior,  gebruik gaat maken van uw stemrecht. Stem op de partij, die voor u van belang is!

 

ICC – CHAAMS CABARET donderdag 5 april

Het 1e Chaams Cabaret is weer volop bezig met de voorbereidingen van nieuwe sketches en muziek vol humor. Op donderdag 5 april vindt de generale repetitie van dit optreden plaats: aanvang 20.00 uur in Bellevue. De organisatie van het Chaams Cabaret stelt de leerlingen van groep 8 van de basisschool en de leden van KBO-Chaam weer in de gelegenheid om deze avond bij te wonen. De KBO zal hiervoor een beperkt aantal kaarten ontvangen, met name bedoeld voor de 65-plussers onder onze leden. Zolang de voorraad strekt, zijn de kaarten gratis op te halen op woensdag 28 maart van 10.00 uur – 11.30 uur in de Geerhof. De gratis kaarten zijn alleen bestemd voor onze eigen leden.            

 

CULTUREEL UITSTAPJE zaterdag 14 april

In de rood-gekleurde bijlage kunt u alle details lezen over het eerstkomend cultureel uitstapje : Van Gogh wandeling in Princenhage op zaterdag 14 april a.s. U bent van harte welkom om mee te doen!

 

LEDEN-JAARVERGADERING donderdag 19 april

Reserveer alvast deze datum; speciale uitnodiging met agenda volgt met de Ons-bezorging van begin april. Blijf het nieuws volgen! De ledenvergadering met nieuws over terugblik, activiteiten, financiën, bestuursverkiezingen wordt afgesloten met ontspannen amusement.

Deze bijeenkomst is bij Bellevue: aanvang 14.00 uur.

 

RABOBANKCLUBKASCAMPAGNE 4 – 16 april

Het is weer zover! Leden van Rabobank De Zuidelijke Baronie worden weer in de gelegenheid gesteld om hun stemmen uit te brengen op de verenigingen, die het meest voor ze betekenen. Denk met het uitbrengen van uw stemmen aan KBO Chaam, de belangenorganisatie voor senioren, dus ook ùw belang! Vorig jaar was dat: € 555,67. Het geld wordt besteed aan een van de activiteiten.

 

REIZEN

Velen van onze leden wachten al enige tijd op nieuws vanuit de reiscommissie. Deze mensen zijn al een paar keer bij elkaar geweest de reizen staan definitief gepland. We kunnen u mooie reizen aanbieden met verrassende elementen en voldoende ontspannen relaxmomenten. Alle informatie over de komende reizen van deze zomer wordt naar verwachting in de 2e helft van maart bij u bezorgd.

Woensdag 20 juni: dagreis

Dinsdag –woensdag – donderdag 28 – 29 - 30 augustus: 3-daagse reis.

 

80+-UITJE

Vanwege een geplande activiteit is de datum van dit uitje gepland op zaterdag 9 juni i.p.v 7 juli.

Wij brengen u bijtijds op de hoogte, wanneer u zich op kunt geven en wat we gaan bezoeken. We proberen dit voor de 80-plussers en voor onze minder-valide leden zo goed mogelijk te verzorgen.

 

NIEUWE ACTIVITEIT: DARTS

Bij het KBO-bestuur is een verzoek binnengekomen voor een nieuwe activiteit voor onze KBO-leden: Darten! Een mooi en sportief initiatief, waar we als KBO graag aan mee willen werken. We gaan nu eerst overleggen over de juiste plaats en tijd in de Geerhof. De materialen worden door KBO Chaam aangeschaft. Hebt u belangstelling? Neem dan contact op met Piet Torenbos tel. 491603 of

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

ETEN IN DE GEERHOF

De Geerhof beschikt over een prachtig Grand Café, waar u als u dat wil, een lekkere warme maaltijd kunt gebruiken. Als u alleen woont en u niet meer zo handig bent in het bereiden van uw maaltijd, dan is het juist fijn om samen met anderen de warme maaltijd ’s middags te gebruiken. Promoot u dit ook bij anderen, waarvoor dit zinvol kan zijn. U kunt een volledige warme maaltijd gebruiken à € 8,-- per persoon. Als u iets te vieren hebt en u wilt samen met uw familie samen eten, ook onder het genot van een glas wijn, dat kan! Neem gerust contact op met een medewerker van het Grand Café van Thebe.

 

UIT en THUIS

-Toneelvereniging Kameleon uit Prinsenbeek presenteert het toneelstuk ‘Broeders bij de nonnen, waar zijn we aan begonnen’ een hilarisch toneelstuk, geschreven door Willem de Groot op zaterdag 10 maart bij Bellevue in Chaam. Kaartverkoop à € 5,--  vooraf of bij aanvang bij Bellevue. Aanvang: 20.00 uur.

 

-Op dinsdagavond 10 april wordt in het Cultureel Centrum Baarle, Pastoor de Katerstraat 5-7 Baarle-Nassau een informatiebijeenkomst georganiseerd voor alle inwoners van Alphen-Chaam en Baarle-Nassau rond de inkoop en problemen huishoudelijke zorg in deze gemeenten. Aanvang 19.30 uur.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Lokaal FNV Netwerk Grensstreek – Leistroom.

 

BABBELTRUCS

De landelijke campagne van de politie vraagt nog steeds om mensen weerbaarder te maken tegen babbeltrucs. Onder het motto ‘Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’ blijft de politie nog steeds informeren over de  kwetsbare positie van ouderen. Volg de informatie in kranten en op TV. Er vallen nog steeds slachtoffers, ook in onze regio. Blijf op uw hoede!

           

AGENDA

donderdag 8 maart                 : Bingo om 13.30 uur in de Geerhof

woensdag 14 maart                : Modeshow door VanderKlooster om 14.00 uur in de Geerhof

maandag 19 maart                  : Thema-ochtend: GGZ: Senioren en depressiviteit

donderdag 5 april                   : ICC Chaams Cabaret om 20.00 uur in Bellevue

donderdag 19 april                 : Jaarvergadering KBO in Bellevue

 

Zie vooral ook onze mooie website www.kbo-chaam.nl voor alle actuele informatie, activiteiten en contactpersonen.