BINGO: 8 februari

Elke tweede donderdagmiddag van de maand is het BINGO! Het is gezellig en er wordt gespeeld voor leuke prijsjes. De ballen gaan rollen vanaf half twee in de Geerhof en de prijzen vallen de hele middag.

THEMA-OCHTEND: BEZOEK AAN OP DREEF bij DE SCHANS maandag 19 februari

Als KBO-leden brengen wij een bezoek aan het activiteitencentrum Op Dreef bij de Schans. Het wordt een ontspannen ochtend met spel en iets lekkers, samen met de cliënten van Op Dreef. De vaste groep van de thema-ochtenden heeft voorrang, want de ruimte is beperkt.

Wij worden daar verwacht vanaf 9.30 uur. Vervoer nodig? Bel Elly tel. 491842

INLOOPOCHTEND  VOOR TABLET EN I-PAD donderdag 22  februari

Heeft u vragen en probleempjes, waar u elke keer tegenaan loopt. Bent u nog maar een beginner, geen probleem! Of gaan er nog steeds iedere keer dezelfde dingen fout? Donderdag 22 februari zitten er een paar vrijwilligers van KBO Chaam voor u klaar.  Breng dan uw eigen tablet of i-pad mee. U kunt binnenlopen vanaf 9.30 uur tot 11.00 uur in de Geerhof. U bent van harte welkom!

UIT en THUIS

-Wilt u in een van de komende weekenden eens wandelen naar De Witte Raaf aan de Vogelenzang. Er is een fotografisch-poëtische expositie van ’Het scheppen van de aarde, over de bruinkoolwinning tussen Aken en Keulen. Foto’s van Carla Bertelmanns; tekstschrijver Ben Verschuren. Exposite geopend 17/18 en 24/25 febr en 3/4 en 10/11 maart.

BETALING VAN CONTRIBUTIE

De jaarlijkse contributie  van € 18,-- per lid wordt door de penningmeester geïncasseerd in de 1e helft van februari 2018. Voor een gastlid wordt slechts € 8,-- ingehouden.

De contributie voor het biljarten à € 20,-- pp wordt eveneens in februari ingehouden bij degenen, die hiervoor een machtiging hebben afgegeven.

JAARVERGADERING: donderdag 19 april

U ontvangt over een aantal weken nog een speciale uitnodiging voor de jaarvergadering, maar noteer a.u.b. alvast de datum: donderdag 19 april in Bellevue. Bij een jaarvergadering wordt u altijd bijgepraat over het wel en wee van onze KBO en de middag wordt op een ontspannen wijze afgesloten.

AFLOSBOETE – WET HILLEN – uw financieel belang!

De wet Hillen regelt dat eigenaren van een woonhuis die hun hypotheek bijna of geheel hebben afgelost en dus ook geen rente meer kunnen aftrekken, geen eigenwoningforfait meer hoeven te betalen. Het parlement heeft echter de afschaffing van de wet Hillen goedgekeurd waardoor bij een afgeloste hypotheek weer een eigen woningforfait betaald moet gaan worden: aflosboete dus!  KBO Brabant en andere organisaties voor senioren hebben geprotesteerd tegen deze aflosboete, want het treft meer dan 1 miljoen senioren. Vul hiervoor vrijwillig het bijgaande formulier in en deponeer het in een gesloten envelop met hierop vermeld ‘wet Hillen’ in de brievenbus bij de Geerhof Withagen 54 – bus 4 ( = KBO) vóór 1 maart 2018. KBO Chaam levert de enveloppen  met formulieren in bij de Kiesraad in Heerlen.  Raadpleeg ook de website www.aflosboete.nl

(Klik hier voor het formulier)

JAARAGENDA

Onderstaand vindt u de jaaragenda voor de activiteiten, die georganiseerd worden voor alle leden. De data staan in principe vast, maar houd de speciale uitnodigingen en nieuwsbrieven in de gaten. Buiten deze activiteiten gaan de wekelijkse of maandelijkse activiteiten gewoon door voor de kleinere groepen, zoals jeu-de boules, koersbal, rikken, jokeren, bridge, bingo, line-dance, biljarten, culturele uitjes, thema-ochtenden, wandelen en de liturgische vieringen. Zie ook www.kbo-chaam.nl Activiteiten.

2018:

Dond 22 febr      : Inloopochtend tablet of i-pad              Di 28 t/m 30 aug: Driedaagse reis

Woe 4 april        : Modeshow    Geerhof                        Woe 5 sept           : Bedevaart Meersel-Dreef

Don 5 april         : ICCabaret     Bellevue                      Woe 3 okt            : Modeshow Geerhof

Don 19 april       : Jaarvergadering                                Don 4 okt             : Seniorendag Bellevue

Woe 20 juni        : Dagreis                                            Woe 10 okt-14 nov: Regio rik-jokertoernooi

Di 3 juli              : Zomeravondconcert harmonie           Zon 18 nov           : Dansmiddag Geerhof

Vrijd 7 dec           : Dank-je-wel-avond vrijw

KBO Chaam www.kbo-chaam.nl                                  Di 18 dec             : Kerstviering Ch Wapen