DANK-JE-WEL-AVOND -VRIJWILLIGERS  vrijdag 8 december

Vrijdagavond 8 december wordt in de Geerhof de dank-je-wel-avond voor onze vrijwilligers gehouden. Het bestuur van KBO-Chaam en alle leden zijn blij met elk uurtje, dat een vrijwilliger zich inzet voor de KBO en het Grand Café. Het bestuur wil hiervoor waardering uitspreken en alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar door het aanbieden van een feestelijk verzorgde bedank-avond. Alle vrijwilligers zijn hiervoor persoonlijk uitgenodigd; dat wil zeggen: alle vrijwilligers voor het Grand Café, de kaderleden, activiteitenbegeleiders, de Ons-bezorgers, kortom al degenen, die zich extra inzetten om KBO Chaam springlevend en actief te houden. Aanvang van de avond om 19.30 uur.

Ook worden de vrijwilligers uitgenodigd, die vrijwilligerswerk voor Thebe verrichten. Het wordt dus weer een gecombineerde, feestelijke avond.

Mocht u zich  het komende jaar ook enkele uurtjes voor de KBO willen inzetten op welk gebied dan ook - begeleidingsactiviteiten, ondersteuning van bestuursleden, bezorgen van ONS en maandberichten of vrijwilliger in het Grand Café - , of kent u iemand in uw omgeving, die we zouden kunnen vragen, neemt u dan contact op met een van de bestuursleden. Uw inzet wordt ten zeerste gewaardeerd.

BINGO 14  december

Het blijft een leuke en gezellige bezigheid, zeker in de wintermaanden en in het bijzonder, de decembermaand, als we BINGO spelen in de altijd mooi versierde Geerhof. Zin in een spelletje bingo? Kom gerust meedoen. De ballen beginnen te rollen om 13.30 uur en de prijzen vallen de hele middag door. Veel plezier!

KERSTVIERING  dinsdag 19  december

Net als het kerstfeest thuis, is ook deze middag een  traditie: een gezellige uitgebreide kerstmiddag bij het Chaamsche Wapen. We beginnen om 14.00 uur met een gebedsdienst in kerstsfeer, waarna we de middag verder samen gezellig in kerstsfeer met elkaar doorbrengen.

De viering wordt afgesloten met een heerlijk diner. Alle bijzonderheden leest u in bijgaande uitnodiging. U kunt zich met het strookje nog opgeven tot zaterdag 16 december. Geeft u zich snel op, want er is altijd veel belangstelling voor de kerstviering. De middag  is alleen toegankelijk voor KBO-leden.

EXPO IN VELDHOVEN dinsdag 16 januari 2018

In de 2e helft van december valt bij u de uitnodiging in de bus voor de Expo in Veldhoven met de informatie over kosten en vertrektijden. Wellicht deze expo al bekend: altijd nieuwtjes èn gezellig: met mode, muziek, hapjes en een drankje! Geheel georganiseerd met de bus naar Veldhoven. Even het strookje in gesloten envelop inleveren bij de aangegeven adressen.

AGENDA

Vrijd. 8 dec.    : Dank-je-wel-avond vrijwilligers KBO + Thebe om 19.30 uur in de Geerhof

Dond. 14 dec. : Bingo  om 13.30 uur in de Geerhof

Vrijd 15 dec.   : Kerst-gebedsviering om 9.30 uur in de Geerhof; 8 en 22 dec. vervallen!

Dinsd. 20 dec. : Kerstviering met kerstanimatie om 14.00 uur in het Chaamsche Wapen

Woe. 10 jan.   : Start KBO-wandelen om 13.30 uur bij de Geerhof

Dond. 11 jan.  : De 1e bingo van 2018  met knallende prijzen om 13.30 uur in de Geerhof

Dinsd. 16 jan.:  Seniorenexpo in Veldhoven; uitnodiging volgt 2e helft december.

WANDELEN

Het KBO-wandelen gaat van start op woensdagmiddag 10 januari 2018: Start om half 2 vanaf de Geerhof onder deskundige begeleiding van Ton Vosters. Er wordt in 2 groepen gewandeld.

Een groep, die maximaal 5 km zal wandelen en een groep, die nog een paar km verder wandelt. Degenen, die zich hebben opgegeven worden nog benaderd en u kunt nog steeds aansluiten. Wandelen is gezellig en u werkt gratis aan uw gezondheid. Het zal mettertijd duidelijk worden hoe deze activiteit zich verder ontwikkelt.

Denk eraan: loop veilig: links van de weg, draag goede schoenen en veilige kleding!

UIT en THUIS

- Er is een boek uitgegeven: Katholiek Brabant. Het is een boek met prachtige foto’s over het katholieke leven van nù; dus niet over het verre verleden. In dat boek staat een reportage over kapelaan J. van Velthoven. Hij is door de fotograaf gevolgd vanaf het moment van zijn priesteropleiding tot heden. Een echte aanrader!

-De wintertijd leent zich ervoor; binnen blijven en een boek lezen. Kom gerust eens kijken in de witte boekenkast in de KBO-biljartruimte van de Geerhof. Er staan allerlei boeken, familieromans, maar ook detectiveromans. Ook groot-letterboeken. Neem rustig een boek mee naar huis om te lezen, maar brengt u het, als het gelezen is a.u.b weer terug, dan heeft een ander er ook nog  plezier van.

-U wilt vrijdagavond 15 december even naar buiten; dan kunt u deelnemen aan de sfeervolle ‘moonlight shopping ’in het dorp en tevens een moment van stilte vinden en een kaarsje aansteken in de parochiekerk in de sfeer van ‘ChristmasFever’.

RESPECT en VERDRAAGZAAMHEID

Vrijwilligers, kaderleden en bestuursleden zetten zich in voor de KBO en voor het leefbaar houden van Chaam en omgeving. Er wordt gewerkt, vergaderd, georganiseerd in kleine en grote groepen; de handen worden uit de mouwen gestoken. Het is goed, dat veel mensen van al dat werk mogen profiteren en genieten.  Laten we daarom met respect en waardering met elkaar omgaan. Respect naar elkaar maakt het leven nog mooier en waardevoller, zeker in de decembermaand! Een goed voornemen voor 2018!

DECEMBERWENSEN

In de laatste maand van het jaar kijken we terug op wat er dit jaar geweest is. Het was alweer een druk KBO-jaar met veel activiteiten, die goed bezocht werden. Dit kon alleen door medewerking en bereidwillige inzet van velen. Hartelijk dank hiervoor.

Wij wensen u fijne Kerstdagen en een gezond en goed 2018

Bestuur KBO-CHAAM  www.kbo-chaam.nl