REGIONAAL JOKER- en RIKCONCOURS : finish woensdag 15 november

Het regionaal rik- en jokerconcours is in volle gang en wordt druk bezocht. Woensdag 15 november is de laatste woensdag en daarna gaat het toernooi verder bij KBO-Ulicoten in de Bremerpoort. Volg a.u.b. ook de berichtgeving in Ons Weekblad.

DANSEN: zondag 12 november

Het is al bijna een traditie in november; buiten is het somber en binnen kunnen we genieten van de fijne dansmuziek, gepresenteerd door Riny Marijnissen. Wat voor muziek hij ook draait, een foxtrot of een Engelse wals, Riny past zich aan bij hetgeen u wilt horen. Want al danst u misschien niet; het is ook gezellig om naar te luisteren. Kom naar de Geerhof voor ontmoeting: zondag 12 november om 14.00 uur.

CULTUREEL BEZOEK: woensdag 22 november

Woensdag 22 november is er een bezoek gepland aan de hervormde Laurentiuskerk aan de Duivelsbruglaan in Breda. Rondleiding met gids. Zie bijlage.

THEMA-OCHTEND: maandag 27 november: hoe voorkom je incontinentie?

Mevrouw Marlou Crolla-Creemers, bekkenbodemfysiotherapeute uit Bavel geeft een presentatie over het voorkomen van incontinentie bij verzakkingen, urineverlies, prostaatklachten. Bekkenbodemfysiotherapie en het praten hierover helpt incontinentie voorkomen. Een heel zinvolle ochtend op maandag 27 november om 9.30 uur in de Geerhof. Entree € 2,50 incl. koffie/thee.

WANDELEN

Er zijn verschillende aanmeldingen om te gaan wandelen. Wegens omstandigheden hebben we dit nog niet geheel geïnventariseerd  en georganiseerd. We nemen in de loop van november contact op met degenen, die zich hebben opgegeven. Belangrijk: u kunt zich nog steeds opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KBO CHAAM, ook ùw BELANG!

Naast ontspanning en gezelligheid, staat KBO CHAAM voor ùw belang. Uw belangen worden behartigd op sociaal en financieel gebied. Misschien heeft u zelf nog geen hulp nodig, maar ziet u in uw omgeving mensen, die wel ondersteuning verdienen. Meld dit altijd bij een van onze ouderenadviseurs: Jan Rops, Colet van Gerven of Toos Aarts. KBO Chaam is ook Oog en Oor voor Senioren, we zijn er niet alleen voor onszelf, maar zeker ook voor elkaar!

ALZHEIMER-CAFÉ maandag 13 november

Elke tweede maandagavond van de maand is er een regionale bijeenkomst van Alzheimer Nederland om 19.30 uur in de Geerhof.  Deze bijeenkomsten zijn altijd heel zinvol voor partners, familieleden, vrienden en buren, die te maken met iemand met dementie of Alzheimer. Iedere keer wordt een bepaald aspect besproken. KBO Chaam beveelt het bezoek van harte bij u aan! Het thema op maandag 13 november is : Euthanasie bij dementie. Vanaf januari 2018 zijn de maandelijkse bijeenkomsten van het Alzheimer Café in Janshove in Baarle-Nassau.

AGENDA

Don. 9 nov.               : De Geerhof is niet toegankelijk voor de normale activiteiten wegens een

‘gastvrijheidsevent’ , dat door Thebe georganiseerd wordt.

Vrijd. 10-24 nov.        : Liturgische viering in de Geerhof om 9.30 uur

Zon. 12 nov.              : Dansen in de Geerhof: zie boven

Woe. 22 nov.             : Cultureel bezoek Laurentiuskerk Breda: zie bijlage

Maan. 27 nov.           : Thema-ochtend: hoe voorkom je incontinentie? De Geerhof 9.30 uur: zie boven

De activiteiten van december 2017 worden uitgebreid toegelicht op de nieuwsbrief van begin december. Daarbij is dan ook toegevoegd de uitnodiging voor de traditionele kerstviering. Noteer alvast de data!

Vrijd. 8 dec.              : Vrijwilligers-dank-je-wel-avond om 19.30 uur in de Geerhof voor alle

vrijwilligers ten dienste van KBO Chaam i.s.m Thebe;

vrijwilligers ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Dond. 14 dec.            : Bingo om 13.30 uur in de Geerhof

Din. 19 dec.               : Kerstviering om 14.00 uur in het Chaamsche Wapen