Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 

                                                                                                                                                            

KBO-ZOMERVAKANTIE

We zitten nog midden in de zomer en hopen ook nog te genieten van een mooie nazomer.

Als de dagen gaan korten en de avonden gaan lengen, gaan de KBO-activiteiten, die binnen hebben stilgelegen in september weer van start, zoals line-dance, bridge, koersbal, bingo en de verschillende biljartcompetities. Nieuwe leden zijn bij de verschillende activiteiten altijd welkom; op de achterzijde van deze nieuwsbrief staan bij de agenda alle contactpersonen vermeld.

Geniet nu nog even van het buiten-zijn, thuis in uw eigen omgeving, of waar ter wereld u ook bent.

 

OUDERENADVISEURS

KBO-Chaam staat voor belangenbehartiging, hulp en advisering op sociaal en financieel gebied.

Heeft u hulp nodig op het gebied van aanvragen voor zorg, bij het invullen van formulieren, of misschien begeleiding voor een gesprek, dat u helpt bij familie-of relatieproblemen? Dan kunt u altijd hulp inroepen van onze speciaal opgeleide ouderenadviseurs: Jan Rops tel. 492892 of Colet van Gerven tel. 491731 of Toos Aarts tel. 491979. U begrijpt dat al uw vragen discreet worden behandeld.

 

3-DAAGSE REIS MOEZELDAL

Woensdag 30 augustus vertrekt er een volle bus om 7.45 uur vanaf de Geerhof richting de Moezel voor een driedaagse reis. Degenen, die zich hebben opgegeven voor deze reis worden van harte uitgenodigd om de informatiemiddag bij te wonen op woensdag 16 augustus om 14.00 uur in Taxandria-SKAC. U hoort en ziet dan nog allerlei bijzonderheden over deze 3 dagen. De middag wordt verzorgd door van Mook-reizen.

 

KRINGBEDEVAART woensdag 6 september

Als aparte bijlage is nu bijgevoegd de uitnodiging met invulstrook voor de kringbedevaart in Meersel-Dreef op woensdag 6 september. Voor ons allemaal een bekende bedevaartplaats. Een mooie gelegenheid om ook anderen uit de regio te ontmoeten. U kunt zich opgeven tot zondag 3 september. Iedereen gaat op eigen gelegenheid. Mocht u speciaal vervoer wensen met de Opstapbus ABC, dan dient u dat op de invulstrook duidelijk en apart aan te geven.

 

BINGO donderdag 7 september

Ook hiervan wordt het nieuwe seizoen gestart. De ballen gaar weer rollen en de dames zijn weer op prijzenjacht geweest. Normaal gesproken elke tweede donderdagmiddag van de maand kunt u bingo spelen in de Geerhof, maar wegens andere activiteiten is het eenmalig verplaatst naar de 1e donderdag:

7 september. De bingo begint om 13.30 uur.

 

THEMA-OCHTENDEN

We zijn alweer druk bezig met het samenstellen van het nieuwe jaarprogramma van onze bekende thema-ochtenden. We proberen altijd een goede mix te vinden met informatie en ontspanning. Voor elke ochtend is een gastspreker uitgenodigd. De 1e thema-ochtend is op maandag 25 september. Bij de ONS en nieuwsbrief van september ontvangt u het volledige programma van 2017-2018. U heeft geen enkele verplichting om alle ochtenden te bezoeken. Iedereen is van harte welkom, ook niet-KBO-leden.

Dus breng gerust iemand mee!

 

MEER BEWEGEN BIJ KBO CHAAM vanaf maandag 4 september

Er zijn bij KBO Chaam nu 2 beweeggroepen op maandagmorgen o.l.v een deskundig sportdocente Anjo van der Veeken. Voorheen werden deze 2 groepen gefaciliteerd door Wij en de gemeente.

KBO Chaam heeft dit van WIJ overgenomen. Er is een groep buiten actief vanaf 9.00 uur op het voorterrein van de Geerhof; buiten bewegen geeft extra energie en het gaat altijd door, ook bij minder goed weer, e.v.t bij slecht weer onder de overkapping.

Er is een groep binnen actief om 10.30 uur in het SKAC Gilzeweg 12. U weet: bewegen is gezond en door dit samen te doen is het nog gezellig ook! Wilt u graag meer informatie en ook meedoen? Dat kan. Neem contact op met Elly De Swart tel. 491842. U kunt op elk niveau meedoen en u wordt goed en verantwoord persoonlijk begeleid door een personal coach, sportdocente Anjo van der Veeken. Er wordt op 36 maandagen in het jaar gesport. De groepen beginnen weer op maandag 4 september.

Heeft u nog nieuwe of andere ideeën om te sporten of te bewegen. KBO Chaam wil dat graag voor u organiseren met financiële ondersteuning van de gemeente.

                                                                                                                                            

REGIONAAL JOKER- EN RIKTOERNOOI in de Geerhof

Ook dit jaar wordt er in de regio een regionaal joker- en riktoernooi georganiseerd. Hiervoor is altijd veel belangstelling. KBO Chaam doet dit seizoen de aftrap en het toernooi gaat van start op woensdagmiddag 11 oktober. Inschrijven vanaf 13.30 uur. Meer informatie volgt op de nieuwsbrief van september

 

ZOMERUITJES: FIETSTIPS

-1e Chaamse Fietsvierdaagse van dinsdag 15 t/m vrijdag 18 augustus. Elke dag kunt u starten bij het Chaamsche Wapen tussen 13.00 - 14.30 uur en 17.00 – 18.30 uur. Tot 22.00 uur kunt u zich afmelden. Vier dagen fietsen in het mooie Chaam en regio voor € 10,-- per kaart. Als u 4 dagen fietsen teveel vindt, dan kunt ook rustig 1 dag meefietsen. Meer informatie bij het Chaamsche Wapen of bij Ad Moelands van Oefening Kweekt Kunst. 3 of 4 dagen fietsen geeft u kans op een prijs!

-Nog een leuke fietstip: op zondag 27 augustus wordt de Schakel weer georganiseerd. Een fietstocht in de regio van Meersel-Dreef tot Laakdal en van Mol-Rauw tot Herentals. In bijna heel de Antwerpse Kempen zal weer ge-schakel-d worden. Meer informatie kunt u vragen bij Toerist-informatie Chaam (VVV) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op met fietsen in een groep en let op tegenliggers en achteropkomende fietsers. Laat een spiegel op uw fiets plaatsen; niet oubollig, maar veilig!

 

VEILIGHEID

Belangrijke tips van de politie: IEMAND BELT AAN: WAT DOET U?

Doe nooit zomaar open; kijk eerst voordat u open doet. Gebruik een kierstandhouder. Vertrouwt u het niet? Bel meteen 112.

Geef niemand uw bankpas of pincode. Bankpas kwijt of opgelicht? Pas direct blokkeren!

 

AGENDA

Woe 16 aug : informatiemiddag driedaagse reis om 14.00 uur in het SKAC

Woe 30 aug – vrijd 1 sept : 3 dagen aan de Moezel

Maa 4 sept   : start buitenfitness bij de Geerhof om 9.00 uur: info Elly De Swart tel. 491842

                     start binnengymastiek in het SKAC om 10.30 uur: info Elly De Swart tel. 491842

Din 5 sept   : start koersbal om 13.30 uur in de Geerhof; meer info bij Jan Rops tel. 492892

Din 5 sept   : start line-dance in het Chaamsche Wapen; meer info bij Toos van Dongen tel. 492178

Woe 6 sept   : kringbedevaart Meersel-Dreef ( zie bijlage )

Don 7 sep     : start bingo om 13.30 uur in de Geerhof: meer info bij Addie van der Steen tel. 491243

Maa 11 sept : start bridge om 13.30 uur in de Geerhof: meer info bij Riet van den Broek tel. 491649

Woe 4 okt     : Modeshow door VanderKloostermode om 14.00 uur in de Geerhof

Don 5 okt     : Seniorendag ( voorheen Dag van de Ouderen) in Bellevue

Woe 11 okt   : Start regionaal joker-riktoernooi: meer info bij Jos Wouters tel. 491885

 

Het rikken en jokeren op de woensdag- en vrijdagmiddag gaat het hele jaar door in de Geerhof om 13.30 uur. Als u graag mee wilt doen, neem dan contact op met Jan Olieslagers tel. 491493.

De groep van de jeu de boules speelt elke dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur en de prestaties van deze groep zijn zelfs in stijgende lijn. Meedoen? Bel even met Kees Knevels tel. 492114 of kom op dinsdagmiddag gewoon even langs.

Koersbal op de lange groene mat wordt gespeeld in de Geerhof met een gezellige groep mensen op dinsdagmiddag vanaf half 2. Meer informatie bij Jan Rops tel. 492892.

In de Geerhof wordt een heel jaar vrij gebiljart en in competitieverband. Op dinsdag- en donderdagmorgen kunt u in een groep vrij biljarten vanaf 9.00 uur. Meer info bij Wout Broeders tel. 491744.

Op maandag-donderdag- en vrijdagmiddag wordt er vaak competitie gespeeld ook in regionaal verband. Wilt u hier meer over weten, bel dan even met Kees van Beckhoven tel. 491372.

Heeft u behoefte aan momenten van bezinning en luisteren en meedoen in een liturgische viering: hiervoor heeft u de mogelijkheid : elke 2e en 4e vrijdagmorgen in de maand om 9.30 uur in de Geerhof; ook voor persoonlijke intenties.

 

Alle activiteiten staan met alle details vermeld op onze website www.kbo-chaam.nl

U mag ook altijd mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KBO-CHAAM www.kbo-chaam.nl