RABOBANK CLUBKASCAMPAGNE

Rabobank De Zuidelijke Baronie heeft KBO Chaam, dankzij de clubkascampagne, gedoneerd met € 555,79. Hartelijk dank voor uw stem en hartelijk dank Rabobank.

Het geld zal bij KBO Chaam goed worden besteed! Denk ook in 2018 als u weer mag stemmen!

ONSERSCHEIDING

Op 26 april 2017 is ons lid, mevrouw Riet van den Broek-van den Ouweland onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze heeft zich vele jaren verdienstelijk gemaakt voor allerlei Chaamse verenigingen, o.a. ook voor KBO Chaam. Gefeliciteerd Riet en hartelijk dank!

DAGREIS naar Arcen woensdag 21 juni

U heeft de uitnodiging voor deze dagreis begin mei ontvangen. De organisatie is rond, maar als u nu snel bent en contact opneemt met Jef tel. 491731 of Elly tel. 491842, dan kunt u misschien nog mee! Er zijn in de bus nog enkele plaatsen vrij; zorg dat u erbij bent, want het wordt zeker een bijzondere èn gezellige dag, geheel verzorgd! Vertrek om 7.45 uur bij de Geerhof.

ZOMERAVONDCONCERT dinsdag 4 juli

De Chaamse harmonie St. Cecilia zet de vakantie in op het terras bij de Geerhof. De muzikanten trakteren ons dan op gezellige, lichte terrasmuziek, geheel in Spaanse sferen. Gezelligheid en muziek gaan altijd samen! Natuurlijk is de bar van ons mooie Grand Café geopend. Iedereen is welkom: ook niet-KBO-leden. Aanvang 19.15 uur.

CULTURELE TIP

-Op 1 juli a.s. is er een Open Dag in het Catharinadal in Oosterhout vanaf 10.30 uur. Het is een bijzonder stukje Oosterhout. De zusters openen hun poorten van het domein; u mag de tuinen bezoeken en o.a het kasteel en restaurant. Let op: u dient zich voor dit bezoek aan te melden; zie www.sintcatharinadal.nl

-Speciaal aanbevolen: Er start in september in het Skac een cursus kunstgeschiedenis met als docent Tom Molenaar.

UITSTAPJE voor 80+ en MINDERVALIDE LEDEN zondag 9 juli

We brengen dit jaar een bezoek op zondagmiddag 9 juli aan het orgel- en kermismuseum in Hilvarenbeek. Het is voor sommigen onder ons misschien bekend terrein, maar op veler verzoek, omdat het altijd zo gezellig is, herhalen we dit bezoek. Er is voldoende toiletruimte plus invalidentoilet aanwezig. Alles is rolstoeltoegankelijk. Het vervoer is geregeld en staat klaar om 13.00 uur bij de Geerhof.

Rond 5 uur zijn we weer thuis in Chaam bij de Geerhof.

De kosten bedragen per deelnemer € 7,-- inclusief alle bovengenoemde activiteiten. Dus bent u 80+ of mindervalide, maak dan gebruik van deze speciale aanbieding!

Het aanmeldingsstrookje inleveren uiterlijk woensdag 28 juni bij Jef van Gerven Ganzenbeemd 22 of bij de Geerhof Withagen 54-4 ( KBO-brievenbus)

Aanmeldingsformulier voor het middaguitstapje naar het orgel-kermismuseum in Hilvarenbeek op zondag 9 juli a.s

NAAM: ………………………………………..

Adres…………………………………………

Telefoon…………………………………….

Een/twee perso(o)n(en) met rolstoel : ja/nee – rollator ja/nee

machtigt het KBO bestuur eenmalig het bedrag van €…… af te schrijven van zijn/haar bankrekening.

Handtekening

VEILIGHEIDSTIP

In de zomervakantietijd zetten we vaak ramen en deuren open; denk eraan dat als u er ook even niet bent, dat u alles goed afsluit; ook als u achter op uw terras zit. Voorkom ongewenste insluiping!

EFFE BUURTEN

In het Skac, Gilzeweg 12, heeft u op dinsdagmiddag van 13.00 -16.00 uur en op woensdagmorgen van 9.00 – 12.00 uur de gelegenheid elkaar te ontmoeten en ‘effe bij te buurten’ onder het genot van een kopje koffie/thee, dat u wordt aangeboden door de gemeente.

U kunt natuurlijk ook altijd elkaar ontmoeten en bijbuurten; elke dag in het gezellige Grand Café van de Geerhof of op het mooie terras in de zon of fijn in de schaduw met een lekker ijsje of drankje. Het Grand Café is elke dag geopend van 9.30 – 16.30 uur. Ook zijn er vaak wandel- en fietsgroepen van de KBO’s uit onze regio. Mensen ontmoeten uit de regio kan verrassend zijn!

3-DAAGSE REIS NAAR HET DAL VAN DE MOEZEL

Alle deelnemers zijn inmiddels geïnformeerd; we reizen nu op 30-31 augustus en 1 september!

WEBISTE KBO CHAAM

De website: www.kbo-chaam.nl is aangepast en weer geheel actueel. Heeft u tips? Geef ze ons. Bezoek de website voor alle gegevens, adressen en details van het jaarprogramma.

KBO CHAAM – vakantie

Het is nu vakantietijd en de ONS in de week van 12 juni is een extra dik nummer, omdat deze geldt voor de zomermaanden juni en juli. De volgende ONS en de nieuwsbrief komt pas weer in de week van 7 augustus.

Verschillende activiteiten hebben bij KBO Chaam een zomerstop, maar in de mooiste tijd van het jaar is er voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Neem eens een kijkje bij de jeu de boules op dinsdagmiddag of donderdagavond of een kijken bij het biljarten of bij het rikken en jokeren bent u ook altijd welkom.

Het KBO bestuur neemt ook wat vakantie, maar zij zorgen ervoor dat alles, samen met de kaderleden en ouderenadviseurs, toch altijd voor u geregeld is en doorgaat.

Mochten er bij u vragen zijn of andere zaken, die u door wilt geven of spreken, aarzel niet en neem altijd contact op met een van de bestuursleden. Een van ons kan u altijd verder op weg helpen:

Elly De Swart            tel. 491842                             Theo van der Westerlaken     tel. 491245

Jef van Gerven           tel. 491731                             Bea van Hoogstraten             tel. 491990

Els Magermans          tel. 491916                             Fran Kusters                          tel. 492408

Wij wensen u een fijne en gezonde zomer toe!

KBO CHAAM

www. kbo-chaam