Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

                                                                                                                          

JAARVERGADERING

Donderdag 20 april was een bijzondere dag voor KBO Chaam met veel informatie, ontspanning en gezelligheid. Na het moment van bezinning, verzorgd door kapelaan van Velthoven, begon de vergadering met informatie over het jaar 2016. We namen op een mooie, gepaste wijze afscheid van 3 bestuursleden; Dieni Helsinger, Addie van der Steen en onze voorzitter Ad Coenraads. Zij werden bedankt en gehuldigd. Ad Coenraads is benoemd tot ere-lid van KBO Chaam vanwege zijn enorme inzet voor 11 jaar voorzitterschap van KBO Chaam. Gelukkig is het bestuur versterkt. Als nieuwe bestuursleden werden gekozen: Bea van Hoogstraten en Fran Kusters.

De vergadering heeft besloten, dat Elly De Swart de voorzittershamer over zal nemen. We vertrouwen op een goede en succesvolle samenwerking ten dienste van KBO Chaam.

Tevens werd de nieuwe banner gepresenteerd en het jubileumboekje ’KBO Chaam 35 jaar’, waarin we kunnen zien en lezen wat een rijke historie en huidige activiteiten de KBO heeft.

Het boekje is inmiddels overal in Chaam bezorgd, zowel bij leden als niet-leden van de KBO.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit is het algemene email-adres van KBO-Chaam. Wilt u wat vragen? Stuur even een kort berichtje per mail. U mag natuurlijk, als u vragen heeft, ook altijd een van de bestuursleden bellen.

KBO-Chaam moet ook naar de toekomst kijken en wil zoveel mogelijk email-adressen van de leden verzamelen. Stuur even een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; dan brengen wij uw email-adres in het systeem. Alvast bedankt!

 

WEBSITE: WWW.KBO-CHAAM.NL

KBO Chaam wil de website www.kbo-chaam.nl zo actueel mogelijk houden. Dit kost extra inspanning, kennis en tijd van de bestuursleden. Kent u iemand, die ons wil helpen en dat graag thuis zou willen doen aan de eigen pc, graag even contact opnemen met Elly De Swart tel. 491842.

WMO – SOCIAAL DOMEIN – SOCIAAL CULTUREEL FONDS

KBO Chaam is niet langer vertegenwoordigd in de Adviesraad Sociaal Domein ( WMO) van de gemeente. Ad Coenraads is jarenlang ook voorzitter geweest van deze Adviesraad, maar heeft in april deze functie neergelegd. Hij was tevens contactpersoon namens de KBO.

Mocht u vragen of problemen hebben, dan mag u altijd contact opnemen met een ouderenadviseur:

Jan Rops tel. 492892, Colet van Gerven tel. 491731 of Toos Aarts tel. 491979. Zij kunnen u adviseren welke weg u dient te gaan, als u een WMO-voorziening nodig heeft. Het WMO-loket van de gemeente is telefonisch bereikbaar: tel. 14013.

Mocht u financiële problemen hebben om aan de activiteiten van KBO mee te doen, bijv. aan een dagreis, dan kunt u een tegemoetkoming aanvragen bij het Sociaal Cultureel Fonds van de Gemeente Alphen-Chaam. Dat is een speciaal fonds voor dit soort doeleinden. Vindt u dit moeilijk, dat kunt u een van onze ouderenadviseurs inschakelen. Zij kunnen u op weg helpen.

LAATSTE THEMA-OCHTEND: BINGO maandag 15 mei

Na een alweer heel zinvol, gevarieerd en informatief seizoen, sluiten we het seizoen op een ontspannen en gezellige manier af met een spannende bingo. De ballen rollen en de prijzen gaan vallen! Voordat we echt van de zomer genieten, spelen we nog een keer bingo op maandagochtend om 09.30 uur in de Geerhof. Iedereen is welkom; de koffie en thee met iets lekkers staan weer voor u klaar! In september starten we weer met een nieuwe reeks informatieve thema-ochtenden.

CHAAMSE KAMPIOENSCHAP JEU DE BOULES dinsdag 30 mei

Op dinsdagmiddag 30 mei vanaf half 2 worden op de banen op het voorterrein van de Geerhof de Chaamse kampioenschappen gespeeld. Iedereen uit Chaam kan zich hier voor inschrijven, er is voldoende materiaal aanwezig. Er wordt gespeeld volgens de officiële spelregels, die voldoende bekend zijn bij de spelleiding. U kunt zich samen met een andere speler of speelster opgeven, dan vormt u al een ‘koppel’; u kunt zich ook individueel opgeven, dan wordt u aan een andere speler gekoppeld.

Meer informatie en opgeven voor deze kampioenschappen vóór 18 mei bij Kees Knevels tel. 492114.

U kunt zich ook opgeven door een briefje met uw naam en tel.nr. in de brievenbus van de KBO bij de Geerhof Withagen 54 bus 4. Misschien kunt ù zich na 30 mei Chaams kampioen noemen?!                                                                                                                                                                             

DAGREIS naar Arcen woensdag 21 juni

Bijgaand vindt u de uitnodiging met uitgebreide beschrijving voor onze dagreis naar Arcen. Van Mook reizen heeft i.s.m. de reiscommissie van KBO-Chaam weer een mooi dagprogramma voor u samengesteld.

Opgeven graag voor dinsdag 23 mei. KBO Chaam biedt u deze prima verzorgde dagreis aan voor de speciale prijs van € 62,-- per lid. Vertrek om 7.45 uur bij de Geerhof.

DRIEDAAGSE REIS NAAR DE MOEZEL 29-30-31 AUGUSTUS

Inmiddels heeft u de uitnodiging van deze prachtige relaxreis ontvangen. Als u zich nog op wilt geven, dan wordt u op de wachtlijst geplaatst, want de bus zit voorlopig vol!

ZOMERACTIVITEITEN KBO-CHAAM

Er zijn KBO-activiteiten, die de hele zomer doorgaan, zoals jeu de boules, de tweewekelijkse kerkelijke viering in de Geerhof, het biljarten, rikken en jokeren.

De laatste bingo is op donderdag 11 mei en het begint dan weer op donderdag 14 september.

Bridgen, de thema-ochtenden, de line-dance en het koersballen hebben vanaf mei een zomerstop.

Bijzondere wijzigingen van de activiteiten worden gemeld in Ons Weekblad en op onze website www.kbo-chaam.nl Kijkt u dan vooral onder de rubriek : Nieuws.

In de zomer gaan we met z'n allen naar buiten, vieren wat vakantie en genieten van de mooie natuur in Chaam en omgeving. De avondvierdaagse wordt in Chaam gehouden op 16-17-18-19 mei. Het is gezellig en gezond om mee te doen. Iedere inwoner van Chaam die 55+ is, mag gratis deelnemen aan de 41e vierdaagse. Het enige wat je moet doen is inschrijven op zaterdag 13 mei bij Bellevue van 10.30 -12.30 uur. Ook bent u altijd welkom voor een kopje koffie/thee of een ander lekker drankje binnen en buiten op het terras van de Geerhof. Waardeer al het moois, waar ter wereld u ook bent!

RABOBANK CLUBKASCAMPAGE donderdag 11 mei

De bekendmaking van het aantal behaalde stemmen is op donderdagavond 11 mei om 20.00 uur in de Schakel in Gilze. De bijbehorende cheque wordt dan aan KBO Chaam uitgereikt. Bent u lid van Rabobank De Zuidelijke Baronie en u bent ook benieuwd, hoeveel KBO Chaam gedoneerd krijgt, dan bent u deze avond van harte welkom!

SAMENLOOP VOOR HOOP 13 – 14 mei

In Baarle-Nassau kunt u op 13 en 14 mei a.s. wandelen en rennen, samen met anderen t.b.v de KWF.

U kunt in Ons Weekblad lezen hoe u zich aan kunt melden of via de website www.samenloopvoorhoop/baarle-nassau.nl. Samen wandelen voor een goed doel is gezond en gezellig!

CULTURELE TIPS:

  • ANNIE MG SCHMIDT feest woensdag 10 mei

Woensdag 10 mei is het Annie MG Schmidt-feestdag in de bibliotheek. Om 14.00 uur wordt deze feestmiddag geopend voor groot en klein met gedichten, liedjes en verhalen van Annie MG Schmidt.

U bent van harte welkom!

  • THEATER IN DE KERK zaterdag 13 mei

Een groep jongeren uit de regio Breda presteert het om in één dag een theaterstuk neer te zetten. Zij nemen zelf alles in productie: kleding, decor, grime, regie, actie! Het bijbelverhaal’ De barmhartige Samaritaan’ wordt op eigentijdse wijze door jongeren verteld en uitgebeeld! ’s Avonds om 19.00 uur is de gratis voorstelling in de kerk in Chaam. Een ervaring, die u niet mag missen! Iedereen is welkom!

 

AGENDA

Donderdag 11 mei     : Bingo in de Geerhof om 13.30 uur

Maandag 15 mei         : laatste thema-ochtend van het seizoen: BINGO om 9.30 uur in de Geerhof

Dinsdag 30 mei          : Chaamse kampioenschappen Jeu de Boules

Woensdag 21 juni      : Dagreis naar Arcen

Dinsdag 4 juli             : Zomeravondconcert van harmonie St Cecilia bij de Geerhof

Zondag 9 juli              : Uitstapje 80+ en mindervaliden: uitnodiging volgt nog!

KBO CHAAM          www.kbo-chaam.nl                       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.