Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

    

 

                                                                                                         

          KBO INFORMATIEF

          Als extra bijlage in deze ONS ontvangt u KBO- Informatief. Een pagina met algemene informatie

          over KBO Chaam en ook vol bijzondere informatie over al wat KBO Chaam doet.Er worden namen van mensen genoemd, bij wie u met allerlei soort vragen terecht kunt. Op de achterzijde vindt u een overzicht van allerlei activiteiten met data van 2017. Het is handig om KBO Informatief te bewaren, zodat u het hele jaar op de hoogte bent en blijft. Mocht u iemand ontmoeten, die ook lid wil worden, dan vindt u al veel informatie op dit blad. Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom!

Aanmelden bij Theo van der Westerlaken Brouwerij 48 tel. 0161- 491245.

          OUDERENADVISEURS EN BELASTINGINVULLERS

De ouderenadviseurs, zoals in KBO-Informatief genoemd, zijn mensen die u vragen kunt stellen op allerlei gebied. Bijvoorbeeld zorgvragen of vragen bij het zoeken naar een andere woning, of misschien wilt u graag ondersteuning bij het regelen van uw administratie. De ouderenadviseur (VOA) van KBO Chaam kan u tijdens een persoonlijk gesprek de weg wijzen en brengt u in contact met de juiste ambtenaar of deskundige, die uw vraag kan beantwoorden of het probleem kan oplossen.

De belastinginvullers zijn vooral belangrijk in deze periode, als u aangifte moet doen bij de Belastingdienst. U mag een beroep doen op een van onze belastinginvullers en denk eraan: aangifte doen is belangrijker dan u denkt, dus altijd aangifte doen!

BINGO donderdagmiddag 13 april

Nog steeds een goed draaiende activiteit dankzij Addie en Els, maar de Geerhof is groot genoeg om nog meer spelers te herbergen. De prijzen liggen klaar en de ballen gaan rollen vanaf 13.30 uur in de Geerhof.

JAARVERGADERING donderdag 20 april

Bijgaand in de Ons vindt u de uitnodiging met de agenda voor deze ledenvergadering.

Wilt u op de hoogte blijven van alle ins en outs van KBO- Chaam? Kom dan zeker naar onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op donderdag 20 april. We beginnen die middag om 13.30 uur met een woord van bezinning in Bellevue. Daarna staat de koffie voor u klaar en na een korte vergadering met veel informatie kunt u na de pauze onder het genot van een drankje genieten van het optreden van Maestro & Co. Een ensemble met zang en muziek en anekdotes. Een leuke en mooie afsluiting van een bijzondere middag. U hoeft zich voor deze bijeenkomst niet op te geven. Alle KBO- leden zijn welkom!

 

OV OPSTAPDAGEN zaterdag 22 april

De gemeente Alphen-Chaam organiseert dit voorjaar de OV OpStapDagen. Tijdens dit evenement kunnen senioren op een ontspannen manier gratis ( opnieuw) kennismaken met het openbaar vervoer.

De informatiedag in Chaam is op zaterdag 22 april met als startlocatie SKAC-Taxandria aan de Gilzeweg te Chaam. U krijgt dan informatie over het openbaar vervoer met de OV-chipkaart. Deelname is gratis en is inclusief de OV-chipkaart, een rondleiding op het NS station met gids en een lunch. Het programma duurt van 10.45 uur tot ca. 16.00 uur. U dient zich wel aan te melden bij 076-5136670 ( tijdens kantooruren) of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . U bent van harte welkom!

THEMA-OCHTEND maandag 24 april

We gaan die ochtend ‘buiten de deur’. Het vorige jaar hebben we als groep Zorgboerderij Chaamdijk bezocht. Er is toen afgesproken, dat we dit jaar samen daar een echte activiteit gaan doen met de cliënten, die dan in de zorgboerderij aanwezig zijn. Wat dat inhoudt? Dat blijft even een verrassing. We kunnen alleen verklappen, dat u er alleen maar fitter van zult worden!

Problemen met vervoer naar de Zorgboerderij? Bel even met Elly tel. 491842 vóór vrijdag 21 april.

De koffie en thee staan bij de Zorgboerderij vanaf 9.30 uur op u te wachten.

DAGREIS woensdag 22 juni

Er staat een mooie dagreis gepland op woensdag 22 juni. We bezoeken in de ochtend de kasteeltuinen van Arcen en in de middag is er een rondleiding met proeverij bij de Hertog Jan brouwerij in Arcen.

U ontvangt nog een speciale uitnodiging met meer informatie. Noteer alvast de datum in uw agenda.

                                                                                                                     

DRIEDAAGSE REIS 29 – 30 – 31 augustus

Binnenkort ontvangt u ook het volledige reisprogramma van onze driedaagse reis. We reizen dit jaar naar de prachtige streek langs de Moezel. Er worden verschillende typische stadjes bezocht en er is natuurlijk ook gedacht aan bezoeken die bij die streek horen. Houd uw brievenbus in de gaten, want het wordt weer ‘relaxt gezellig’!

 

JEU DE BOULES

Gezelligheid en bewegen op een prachtige locatie met 2 mooie banen: het is er allemaal. Op dinsdagmiddag is er een groep jeu-de-boulesspelers actief. Wilt u zelf ook nog graag actief iets doen? Dan is dit een mooie gelegenheid om mee te gaan doen met dit leuke spel, dat u op heel veel plaatsen in de wereld kunt spelen.

U hoeft niet geoefend te zijn, iedereen kan meedoen. Kom eens vrijblijvend kennismaken en meespelen met de groep. Er is voldoende materiaal en spelkennis aanwezig. Voor meer informatie kunt u bellen met Kees Knevels tel. 492114. Elke dinsdagmiddag op het voorterrein van de Geerhof vanaf 13.30 uur.

Binnenkort wordt het Chaams kampioenschap ‘jeu de boules’ gespeeld. We houden u op de hoogte!

BRIDGE

Wellicht heeft u behoefte om overdag en misschien ook ’s avonds samen bezig te zijn. U wilt leren bridgen? Het is geen eenvoudig spel, maar iedereen kan het leren, dus ù ook. Als er voldoende mensen zijn, die bridge willen leren, dan zoekt KBO Chaam een docent, die het u op een aangename manier in een kleine groep gaat leren. Neem hierover contact op met Elly De Swart tel. 491842

 

CULTURELE TIP

-Het Regionaal Senioren Orkest geeft een concert op dinsdag 18 april en op woensdag 19 april 2017.

De aanvangstijd is 14.00 uur en het optreden is in de Concertzaal te Tilburg. Het wordt een afwisselend concert met een bijzonder gastoptreden van een hoog gekwalificeerde muzikant.

Een kaartje à € 10,-- is te bestellen via www.rsomiddenbrabant.nl of www.theaterstilburg.nl .

-Het Bels Lijntje bestaat dit jaar 150 jaar. Het is 150 jaar geleden, dat de eerste treinen reden van Turnhout naar Tilburg. Velen van ons hebben die route intussen per fiets afgelegd op het bekende ‘Bels Lijntje’.

Dat jubileum wordt dit jaar in de regio gevierd met allerlei feestelijkheden rondom het fietspad, waaraan ook u kunt deelnemen. De start van het ‘BL 150-jaar’ is op zondag 23 april a.s. en duurt tot oktober 2017.

Alle informatie hierover vindt u gedurende dit jaar zeker regelmatig in Ons Weekblad; ook KBO Chaam zal proberen u zoveel mogelijk op de hoogte te houden.

VEILIGHEIDSTIP

Laat uw sleutels nooit op de binnenkant van uw deur zitten, ook al is uw deur op slot. Uw mantelzorger of familie kan bij nood dan nooit daarlangs naar binnen. Bovendien is het voor een inbreker gemakkelijk om een raampje van of bij de deur in te slaan en uw sleutels te grijpen.

RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE – STEMMEN!

Leden van de Rabobank hebben afgelopen week een verzoek ontvangen om hun stem uit te brengen voor een donatie aan de vereniging, die hen na aan het hart ligt. KBO-Chaam heeft ook een verzoek gedaan en dit verzoek is geaccepteerd door de Rabobank. Van 6 tot en met 18 april kunt u uw stem digitaal uitbrengen op rabo.nl/dzb/rcc2017. Tussen 9 en 18 mei maakt de Rabobank de uitslag bekend en worden de cheques uitgereikt. Uw digitale stem is dus belangrijk, hoe meer KBO-stemmen, des te meer donatie naar KBO Chaam. U kunt erop vertrouwen, dat het geld goed wordt besteed aan bijzondere activiteiten.

 

KBO CHAAM

www.kbo-chaam.nl