Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 

                                                                                                                                           

Onderstaand leest u weer veel nieuws over activiteiten, die georganiseerd worden voor alle leden van KBO Chaam, buiten alle wekelijkse activiteiten zoals biljarten, rikken, jokeren, bridge, line-dance en koersbal. We zijn een heel actieve vereniging voor senioren! Maar vergeet ook niet waar KBO Chaam nog meer voor staat: De KBO staat ook voor ùw belang op sociaal en financieel gebied. KBO Chaam is Oog en Oor voor senioren. Met veel vragen kunt u terecht bij een van onze ouderenadviseurs, belastinginvullers, kaderleden en bestuursleden. Zie www.kbo-chaam.nl

 

BINGO donderdag 9 maart

Voor velen een vaste dag op de kalender: 2e donderdag van de maand:het is nog steeds geen echt lente, dus kom maar volop genieten in de gezellige, warme Geerhof. De prijsjes zijn gekocht en de ballen gaan rollen om 13.30 uur. U bent van harte welkom!

KBO CHAAM JUBILEERT en FEEST op zaterdag 11 maart: Chaamsche Wapen

U heeft inmiddels de uitnodiging t.g.v. het 35-jarig bestaan van KBO Chaam voor deze feestelijke avond ontvangen. Wegens grote belangstelling is de feestavond niet in de Geerhof, maar in de grote zaal van het Chaamsche Wapen vanaf 19.30 uur. Zie ook bijgaande mededeling bij De ONS.

De muzikale omlijsting door de Chaamer Kapel, een hapje en een drankje worden voor u verzorgd.

THEMA-OCHTEND LEDEVAERT maandag 20 maart

Ledevaert, de heemkundekring uit Chaam, verzorgt deze ochtend. Ongetwijfeld wordt er voor u weer een presentatie gemaakt van oude en wat nieuwere foto’s, wellicht voor u toch herkenbaar en niet eerder gezien. Kom genieten in de Geerhof. De koffie/thee staat om 9.30 uur voor u klaar.

BEZOEK NS STATION BREDA zaterdag 25 maart

Op de achterzijde van deze nieuwsbrief leest u hoe u kunt deelnemen aan dit bezoek met rondleiding.

EFFE BUURTEN in Chaam

Gewoon even in een andere omgeving zijn met gezellige mensen om je heen, daar knapt iedereen van op. Dit is vanaf half februari mogelijk voor alle inwoners van Chaam. Op dinsdag tussen 13.00 en 16.00 uur en op woensdag tussen 9.00 en 12.00 uur stelt het SKAC zijn foyer open. Er is dan vrije inloop, u kunt gaan en staan waar u wilt, er is gratis koffie/thee en ranja. U kunt elkaar ontmoeten en inspireren om wellicht samen iets te doen. De gemeente ondersteunt dit project met deskundige, hartelijke begeleiders en er is ook een ‘Effe Buurten potje’ voor de door uzelf bedachte activiteiten.

Het project wordt officieel geopend op zaterdag 1 april door wethouder Corry Janssen om 14.30 uur bij het SKAC in het Taxandriagebouw.

MODESHOW woensdag 5 april

Het voorjaar begint te kriebelen, de warme kleding mag uit, het is lente! We hebben zin in iets nieuws. De firma Vander Klooster showt u de nieuwe, eigentijdse voorjaars- en zomercollectie voor 55+ om 14.00 uur in de Geerhof. Na de show kunt u de mode nogmaals bekijken en evt. kopen tot 16.30 uur.

Zin in een gemakkelijke en gezellige mode-middag? Kom naar de Geerhof op woensdag 5 april.

ICC – CHAAMS CABARET donderdag 6 april

Het 1e Chaams Cabaret is weer volop bezig met de voorbereidingen van nieuwe sketches en muziek vol humor. Op donderdag 6 april vindt de generale repetitie van dit optreden plaats: aanvang 20.00 uur in Bellevue. De organisatie van het Chaams Cabaret stelt de leerlingen van groep 8 van de basisschool en de leden van KBO-Chaam weer in de gelegenheid om deze avond bij te wonen. De KBO zal hiervoor een beperkt aantal kaarten ontvangen, met name bedoeld voor de 65-plussers onder onze leden. Zolang de voorraad strekt, zijn de kaarten gratis op te halen op woensdag 29 maart van 10.00 uur - 12.00 uur en op vrijdag 31 maart van 10.00 uur - 12.00 uur in de Geerhof. Twee bestuursleden van KBO Chaam zijn op die tijdstippen aanwezig. De gratis kaarten zijn alleen bestemd voor onze eigen leden.                   pag 2/2

JAARVERGADERING donderdag 20 april

Reserveer alvast deze datum; speciale uitnodiging van deze feestelijke jaarvergadering volgt nog.

BABBELTRUCS

Vorige maand is de landelijke campagne gestart om mensen weerbaarder te maken tegen babbeltrucs. Onder het motto ‘Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’ gaat de politie meer informeren over de kwetsbare positie van ouderen. Volg de informatie in kranten en op TV.                                                      

                                                                                                                                                        

ONS                          

ONS is het tijdschrift, dat maandelijks wordt uitgegeven door KBO-Brabant. Het is een fijn tijdschrift om eens door te kijken en stukjes te lezen. Het staat vol informatie over het ouder worden. Let u vooral op de artikelen van de notaris, recht en gezondheid. Maar ook veel nieuws en aanbiedingen van allerlei arrangementen en daguitstapjes, museumbezoeken en meerdaagse-reizen. Ook informatie met allerlei kortingen op het gebied van woningaanpassingen en energieleveringen. Ontspannen familieverhalen uit de regio en allerlei 'weetjes'. Fijn om te lezen en te weten, een tijdschrift om te bewaren!

Heeft u een speciaal verhaal over bijv. familie of een activiteit, dat u met anderen wilt delen en dat in de ONS vermeld mag staan, neemt u dan contact op met Elly De Swart tel. 491842.

 

AGENDA

donderdag 9 maart                 : Bingo om 13.30 uur in de Geerhof

zaterdag 11 maart                  : Feestavond 35-jarig jubileum KBO Chaam in het Chaamsche Wapen

maandag 20 maart                  : Thema-ochtend: Ledevaert om 9.30 uur in de Geerhof

zaterdag 25 maart                  : Bezoek NS Station Breda om 14.00 uur

zaterdag 1 april                      : Opening ‘Effe Buurten’om 14.30 uur in het SKAC

woensdag 5 april                    : Modeshow door Vander Klooster om 14.00 uur in de Geerhof

donderdag 6 april                   : ICC Chaams Cabaret om 20.00 uur in Bellevue

donderdag 20 april                 : Jaarvergadering KBO in Bellevue

 

Zaterdag 25 maart heeft KBO Chaam een rondleiding gepland bij het vernieuwde NS Station in Breda. Een gids zal ons vertellen over de architectuur, functie, historie en gebruik van het station.

 

De rondleiding is gratis en start om 14.00 uur in het informatiecentrum Via Breda, Willemstraat 5 Breda (= vlak bij het station).

Iedereen reist op eigen gelegenheid naar Breda ( met openbaar vervoer, per fiets of per auto)

I.v.m. de reservering van de gidsen willen we graag uiterlijk 17 maart weten, hoeveel personen er aan de rondleiding zullen deelnemen.

U kunt zich opgeven door het strookje in te vullen en in te leveren tot 17 maart bij Els Magermans Blokkenweide 29 of bij de Geerhof Withagen 54 bus 4 ( KBO-brievenbus)

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Opgave 25 maart bezoek NS Station Breda

Naam...............................................................................1/ 2 personen

Adres............................................................................. tel.nr. en/of email........................................