Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

ZO KOMT U AAN EEN PAPIEREN CORONA TOEGANGSBEWIJS

Als u niet beschikt over een QR code op uw smartphone, dan kunt u een papieren Corona toegangsbewijs aanvragen bij de Rijksoverheid tel.nr. 0800-1351 of 088-1421. Houd uw BSN nr., data vaccinatie en postcode bij de hand. Het telefoneren vraagt wel enig geduld!

U kunt het  ook regelen via de website CoronaCheck. U heeft dan een DigiD-account nodig, een computer en printer en u moet zijn gevaccineerd, hersteld van corona of negatief getest zijn. Laat u assisteren door kinderen, familie, vrienden of mantelzorgers.  

Nu het aantal besmettingen weer oploopt, is het raadzaam om elkaar extra de ruimte geven!

 

JAARVERGADERING – SENIORENDAG donderdag 7 oktober om 10.30 uur in Bellevue

U heeft inmiddels in Ons weekblad het verslag kunnen lezen van onze bijeenkomst. De notulen van de jaarvergadering kunt u opvragen bij een van de bestuursleden.

Het was een goede vergadering, waarbij de agendapunten vlot werden afgehandeld met een welkom, gedenken en herdenken, herinneren, terugkijken op 2020, algemeen en financieel en natuurlijk vooruitzien  met ons programma 2021, dat weer gaat komen en wat we ervoor begroot hebben.

De voorzitter heeft agendapunt nr. 8 uitgebreid onderbouwd en deze motivatie werd met applaus ontvangen. Het bestuur zal notaris Smits in Baarle-Nassau opdracht geven om de statuten te wijzigen en de naam KBO Chaam te veranderen in ‘Seniorenvereniging Chaam’. In de volgende jaarvergadering in 2022  wordt dit punt verder behandeld.

Na de rondvraag was het tijd voor de goed verzorgde Brabantse koffietafel. De middag op Seniorendag was verder ontspannen, met een tikkeltje inspanning, gezellig, amusant onder het genot van een glas!

Soms was het moeilijk om ‘het plekje te ontdekken’; het was een fotoquiz,  gemaakt door Nico van Hoogstraten, van bekende en minder bekende kleine en grote locaties in Chaam.

 

REGIONAAL RIK-JOKERTOERNOOI 6 - 27 oktober en 3 - 10 november

In het Skac in Chaam wordt op deze zes woensdagmiddagen gestreden om de punten maar ook om kleine prijsjes. Kaarters uit onze KBO-buurtkernen komen zes keer naar Chaam en proberen zo hoog mogelijk te scoren. De gezelligheid staat wel voorop! Inschrijven vanaf 13.15 uur. Iedereen speelt met nieuwe kaarten, geschonken door REGIOBANK  Van der Weij assurantiën in Chaam, waarvoor veel DANK!

BINGO donderdag 11 november om 13.30 uur in de Geerhof

De ballen gaan  rollen bij de KBO-bingo in de Geerhof op de 2e donderdagmiddag van de maand. Anja en Toos  hebben altijd verrassingen voor u! Het gaat zeker weer gezellig worden. U bent van harte welkom!

INFORMATIEAVOND: WET LANGDURIGE ZORG / WLZ  18 november in het SKAC

Een avond met volop informatie m.b.t het toekennen van de WLZ vergoedingen, als u of uw partner in een WLZ-instelling opgenomen zou moeten worden óf langdurig thuis verzorgd dient te worden. Dit kan voor u en/of uw partner grote financiële  gevolgen hebben, ook voor uw AOW-uitkering.

Theo van Hamond is deskundige op dit gebied bij KBO Brabant en zal u er u alles over vertellen.

Graag even het strookje inleveren en vergeet niet uw Coronatoegangsbewijs! 

INFORMATIEMIDDAG ZINGEVING:  EEN WAARDIG LEVENSEINDE’  woensdagmiddag 24 november

Het is een onderwerp, waar we allemaal weleens met elkaar over praten.  Het is zeker ieders wens om het levenseinde waardig te laten verlopen. Voor deze middag is Jos Vermunt uitgenodigd van KBO Brabant. Hij spreekt als deskundige met u over dit onderwerp. Deze bijeenkomst  is in het Skac van 14.00 – 16.00 uur.

U kunt alles lezen in bijgaande uitnodiging. Wel even het strookje inleveren en denk aan uw Coronatoegangsbewijs!

 

YOGA

Al verscheidende jaren verzorgt mevrouw Anita Bosch in het Skac een yoga-sessie. Zij beschikt over veel ervaring. In haar groepen op dinsdagmorgen zijn nog een paar plaatsen vrij. U wilt graag ook meedoen,  dan heeft u nu de mogelijkheid aan te sluiten. Neem contact op met Elly De Swart tel. 06-2330 7324. Na aanmelding mag u een gratis proefles volgen. De kosten zijn verder € 10,--  per les.

Er is een groep om 9.15 – 10.15 uur en een groep van 10.30 – 11.30 uur dinsdagmorgen in het Skac.

 

POLITIE

De politie waarschuwt over een nieuwe DigiD-oplichtingstruc die mogelijk leidt tot identiteitsfraude  of bankhelpdeskfraude. Een telefonische oplichtingstruc , soms via sms,  waarin men zich voordoet als ‘bankmedewerker’ en zegt dat u nog een tegoed heeft, waarna u  moet inloggen en gegevens moet invullen. Doe dit niet!  Met deze truc proberen criminelen u te misleiden en uw gegevens en dus uw geld afhandig te maken. Laat u niet overdonderen , schrik niet en reageer niet op deze truc! Bel zelf  naar uw eigen bank als u iets niet vertrouwt en leg uit waarover u bent benaderd. “Een gewaarschuwd mens telt voor twee!”

 

KBO CULTUREEL

Een aantal keren per jaar organiseren we een uitstapje naar iets cultureels. Een greep uit eerdere bijzondere activiteiten; bezoek aan een speciale tentoonstelling, stads- of wijkwandeling , heemtuin,  synagoge, kerk, rondleiding achter de schermen in theater, klooster, bijzonder gebouw, landgoed, kasteel, concert of museum, BredaPhoto en altijd  o.l.v. een gids of rondleider.

Bij voldoende belangstelling willen we in november naar Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther.

Wilt u op de hoogte blijven van deze activiteiten en de organisatie hieromtrent ; stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel met Els 491916.

Zou u mee willen naar kasteel Heeswijk , geef dit alvast even door via bovenstaand e-mailadres of bel even.

 

KERSTMIS 2021

Rumolda van Gestel gaat met u weer een mooi kerststuk maken op woensdag 8 december. Uitnodiging met opgavestrook komt met de ONS van 22 november.

Onze jaarlijkse kerstviering in het Chaamsche Wapen is op dinsdag 14 december en we beginnen die dag lekker vroeg: om 11 uur!  Uitnodiging volgt met de ONS van 22 november.

 

CONCERT  ‘GRIJS GEDRAAID’

Op 20 december zal er in samenwerking met KBO-Brabant een speciaal sociaal concert,  in het Chassé theater plaatsvinden.  Bedoeld voor mensen die anders weinig de deur uitkomen.  Met o.a. medewerking van strijkorkest Kamerata Zuid uit Tilburg en zanger Gerard van Maasakkers. U dient zelf de tickets hiervoor te bestellen bij het Chassé theater en kunt aangeven of u vervoersproblemen heeft of hulp nodig hebt bij het bezoek aan het concert. Prijs tickets : € 25.- pp. Hierover heeft een aantal leden al een e-mail ontvangen. Heeft u geen e-mail maar wilt u er meer over weten, bel naar Elly:  06-23307324  of Els: 491916 

 

Met vriendelijke groet,

KBO-CHAAM                                               www.kbo-chaam.nl                                   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.