Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

  

ELKAAR ONTMOETEN, SPREKEN, WAT DICHTER BIJ ELKAAR……...onder voorwaarden!

EINDELIJK…. We mógen en we kunnen weer!

Zo was onze aankondiging in onze nieuwsbrief van augustus. We mogen nu zelfs wat dichter bij elkaar, als we dat willen maar ……. als we een horeca-gelegenheid bezoeken, is het nodig om de QR-code van de Corona Check app of het papieren Coronatoegangsbewijs op aanvraag te overleggen, mogelijk gecombineerd met uw ID.

Dus als u onze ledenjaarvergadering en/of  Seniorendag op donderdag 7 oktober wilt bezoeken, is dit voor ons allemaal een goede oefening  om dit uit te testen. Er wordt niemand naar huis gestuurd. In de toekomst zult u het nog vaker nodig hebben! Alle informatie hierover vindt u op de uitnodigingen.

 Voor onze activiteiten bij SKAC en  Geerhof is de QR code of Corona toegangsbewijs niet nodig.

 

Als u niet beschikt over een QR code op uw smartphone, dan kunt u een papieren Corona toegangsbewijs aanvragen bij de GGD Breda tel. 076-5282000 of bij de Rijksoverheid tel.nr. 0800-1351. Houd uw BSN nr., data vaccinatie en postcode bij de hand. Laat u assisteren door kinderen, familie, vrienden of mantelzorgers. Het telefoneren vraagt wel enig geduld!

 

JAARVERGADERINGSENIORENDAG donderdag 7 oktober om 10.30 uur in Bellevue

Vorige week heeft u de uitnodigingen met bijlagen ontvangen voor deze twee bijeenkomsten. We beginnen die dag om 10.30 uur met de jaarvergadering en  vervolgen de dag met een Brabantse koffietafel o

m samen Seniorendag te vieren. Na de lunch is er een amusant programma met spanning en ontspanning. U kunt aan een van de bijeenkomsten deelnemen of aan beide.

Op de agenda van de jaarvergadering staat bij agendapunt nr. 8  ‘Vooraankondiging om de naam van KBO Chaam te wijzigen in ‘Seniorenvereniging Chaam’.

Lees over dit punt goed de bijlage en laat u informeren!

 

REGIONAAL RIK-JOKERTOERNOOI 6-13-20-27 oktober en 3-10 november

In het Skac in Chaam wordt op deze zes woensdagmiddagen gestreden om de punten maar ook om kleine prijsjes. Kaarters uit onze KBO-buurtkernen komen zes keer naar Chaam en proberen zo hoog mogelijk te scoren. De gezelligheid staat wel voorop! Inschrijven vanaf 13.15 uur. Iedereen speelt met nieuwe kaarten, geschonken door REGIOBANK  Van der Weij assurantiën in Chaam, waarvoor veel DANK!

 

WORKSHOP  BLOEMSCHIKKEN  13 oktober: HERFST

Zie bijgaande uitnodiging. Rumolda van Gestel heeft weer iets moois ontworpen met prachtige herfstkleuren. Verras uzelf en uw huisgenoten met een prachtig gemaakt herfststuk. Wel even opgeven!

 

BINGO donderdag 14 oktober om 13.30 uur in de Geerhof

De ballen gaan  rollen bij de KBO-bingo in de Geerhof op de 2e donderdagmiddag van de maand. Anja en Toos  hebben altijd verrassingen voor u! Het gaat zeker weer gezellig worden. U bent van harte welkom!

 

INFORMATIEAVOND: WET LANGDURIGE ZORG WLZ  18 november in het SKAC

Een avond met volop informatie m.b.t het toekennen van de WLZ vergoedingen, als u of uw partner in een WLZ-instelling opgenomen zou moeten worden óf langdurig thuis verzorgd dient te worden. Dit kan voor u en/of uw partner grote financiële  gevolgen hebben, ook voor uw AOW-uitkering.

Theo van Hamond is de deskundige van KBO Brabant die er u alles over kan vertellen.

Denk eraan: de datum van 18 november is een gewijzigde datum! ( i.p.v 2 november)

 

BETALING VAN KBO-ACTIVITEITEN door automatische incasso

De penningmeester van onze vereniging gaat de komende week per persoon het volgende incasseren bij de leden, die hierbij betrokken zijn:

  • Biljarters € 20,--                KB-Omnia         € 25,-- of € 75,-- of € 100,--**
  • Bewegen buiten-binnen         € 50,--                Bridgers            € 20,--    
  • Seniorendag € 10,--                **afhankelijk van de termijn

 

RABOBANK CLUBSUPPORT……………………..uw stem is geld waard voor KBO Chaam!

Als u lid bent van Rabobank De Zuidelijke Baronie ontvangt u een stembiljet met een persoonlijke stemcode.

Wellicht kan er alleen digitaal gestemd worden. We hebben hierover al contact gehad met de Rabobank

om u hiermee te helpen. Heeft u hulp nodig? Dat kan! U kunt bellen met Elly: tel. 06-23307324.

U bent in de gelegenheid om 5 stemmen uit te brengen op verenigingen die u na aan het hart liggen.

Denk daarbij zeker ook aan het belang van de senioren in Chaam: KBO-CHAAM. We rekenen ook dit jaar

weer op uw stem(men)! De periode waarin u kunt stemmen is van 4 tot 25 oktober. Alvast hartelijk dank!

 

LUNCH EFFE BUURTEN dinsdag 5 oktober

Bij KBO Chaam staat ontmoeting met elkaar centraal!

In de “Week tegen Eenzaamheid” wordt bij KBO Chaam Seniorendag ‘gevierd ‘. Een fijne gezellige middag met veel aandacht van en naar elkaar.

Bij ‘Effe buurten’ wordt in die week daar extra aandacht aangegeven door een speciale lunch. Wilt u daar aan meedoen, dat kan! Graag opgeven bij Toos Nagtzaam, tel. 06-45709554 tot woensdag 29 september.

 

1e LUSTRUM BIBLIOTHEEK ALPHEN-CHAAM

Op 9 oktober viert Bibliotheek Alphen-Chaam aan de Gilzeweg het eerste lustrum. De bibliotheek bestaat in deze vorm 5 jaar. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is er een boekenbestand van ruim 13.000 boeken en een ledenbestand van 1000 leden.

Een reden om het glas te heffen. Deze feestelijke gebeurtenis is op zaterdag 9 oktober van 16.00 tot 18.00 uur in de bibliotheek.

Als u  Corona-gerelateerde klachten heeft, vragen wij u vriendelijk thuis te blijven!  We nemen aan, dat iedereen die de bijeenkomst bezoekt, de QR-code van de Corona Check-app of het Coronatoegangsbewijs kan overleggen.

 

DORPSTEAM ALPHEN-CHAAM

Het Dorpsteam Alphen-Chaam houdt elke maandag inloopspreekuur in het Skac van 13.30 -15.00 uur.

U kunt bij het Dorpsteam terecht voor allerlei vragen over wonen, werk en gezondheid. Aan het dorpsteam zijn maatschappelijk werkers, sociale raadslieden, jeugdprofessionals, mantelzorgmedewerkers en vrijwilligers verbonden. Zij kunnen u helpen uw vragen op te lossen. Ook kunt u ideeën aandragen om uw buurt of dorpskern mooier of nog beter leefbaar te maken. U kunt ook een afspraak maken: bel dan van maandag t/m vrijdag 09.00 -10.30 uur : T. 088 605 0 605 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u dringend hulp nodig of heeft u zorgen om iemand? Dan kunt u een melding doen bij het Meldpunt Crisiszorg. Het Meldpunt Crisiszorg is dag en nacht bereikbaar via 0800-5099. Bij acute dreiging of gevaar altijd 112 bellen!

 

CONCERT  ‘GRIJS GEDRAAID’

Op 20 december zal er een speciaal sociaal concert, voor mensen die anders weinig de deur uit komen, in het Chassé theater plaatsvinden. Met o.a. medewerking van strijkorkest Kamerata Zuid en Gerard van Maasakkers. Hierover heeft een aantal leden al een e-mail ontvangen. Heeft u geen e-mail maar wilt u er meer over weten, bel naar Elly:  06-23307324  of Els: 491916

 

Met vriendelijke groet,

KBO-CHAAM                                               www.kbo-chaam.nl                                   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.