Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

EINDELIJK……..

EINDELIJK…. We mógen en we kunnen weer!

Zo begonnen we onze nieuwsbrief in juli. Gelukkig we mogen nog steeds en we HOPEN, dat we het samen VOLHOUDEN. Zolang de maatregel van 1,5 meter afstand geldt, proberen we ons hier ook aan te houden.

Maar vooral ook: blijf thuis, als u grieperig bent.

Verder worden vanaf 1 september alle KBO-activiteiten opgestart, behalve de reizen. In juli heeft u hierover een overzicht ontvangen. Toch nog vragen,  website bij Activiteiten of bel even met Elly tel.nr 06-23307324.

Onderstaand alle bijeenkomsten, die in september en oktober voor u gepland staan, waarbij ieder welkom!

Vanzelfsprekend kunnen de activiteiten alleen doorgaan als er geen verscherpte maatregelen komen i.v.m. de Coronapandemie.

 

BINGO donderdag 9 september om 13.30 uur in de Geerhof

Er is al vaak naar gevraagd en eindelijk….. is het zover! De ballen gaan weer rollen bij de KBO-bingo in de Geerhof op de 2e donderdagmiddag van de maand. Anja en Toos hebben alles opgepoetst, hun stemmen gesmeerd, de lekkere koeken voorgeproefd en de prijsjes ingekocht! Het gaat zeker weer gezellig worden. U bent van harte welkom!

 

KRINGBEDEVAART dinsdag 21 september

De uitnodiging vindt u op de aparte bijlage(klik hier). Deze bedevaart wordt georganiseerd in CUBAG verband, dus heeft u die middag alle kans om anderen te ontmoeten. Maar natuurlijk ook om te bidden en vooral om Maria danken, dat we in goede omstandigheden verkeren. Vul het strookje in voor maandag 13 september.

 

REGIONAAL RIK-JOKERTOERNOOI 6-13-20-27 oktober en 3-10 november

In het Skac in Chaam wordt dan op deze zes woensdagmiddagen gestreden om de punten, maar ook om kleine prijsjes. Kaarters uit onze KBO-buurtkernen komen zes keer naar Chaam en proberen zo hoog mogelijk te scoren. De gezelligheid staat wel voorop! Inschrijven vanaf 13.15 uur.

Iedereen speelt met nieuwe kaarten, geschonken door REGIOBANK  Van der Weij assurantiën in Chaam, waarvoor DANK!

 

KBO-OMNIA TRAINING bij MTC de Praktijk

Er in het begin van 2020 hebben we u een training aangeboden van 36 weken trainen bij MTC de Praktijk o.l.v. een deskundig sportinstructeur. Helaas moesten we dit programma stoppen in maart 2020. We gaan het afmaken! Er resten ons nog 25 weken training. Belangrijk voor uw bewegingen en stabiliteit! U kunt alles lezen in bijgaande uitnodiging en zich nog inschrijven (klik hier). Echt iets voor de komende maanden.

 

DigiD en SMARTPHONE CURSUS

Op dinsdag 14 september start er in het SKAC een cursus “Omgaan met je mobiele telefoon”. U leert beter om te gaan met Whatsapp, videobellen en iets opzoeken op internet.  De cursus duurt 10 bijeenkomsten van 13.00 -16.00 uur. Opgeven: bel met 088-2934779 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op donderdag 7 oktober start er in de bibliotheek in Chaam een cursus “Doe meer met je DigiD”.

Deze cursus duurt 4 dagdelen van 14.00 – 16.00 uur. In november wordt de cursus nogmaals aangeboden.

Aanmelden in de bibliotheek in Chaam of via www.theek5.nl/digisterker.

Beide cursussen zijn gratis en worden van harte aanbevolen en ondersteund door gemeente Alphen-Chaam

SENIORENDAG – JAARVERGADERING  donderdag 7 oktober om 12.00 uur in Bellevue

We beginnen die middag met een goed verzorgde lunch, daarna komen de punten van onze jaarvergadering aan de orde en sluiten we de middag af met animatie in de vorm van……. ontspannen  kijken, denken en het er samen over hebben en misschien ook nog wel herinneringen ophalen………………..

U ontvangt voor deze middag rond 20 september een aparte uitnodiging met verschillende bijlagen, zoals een jaaroverzicht 2020, de agenda met toelichting voor de jaarvergadering en de uitnodiging voor de lunch op de Seniorendag met animatie. Dus houd uw brievenbus in de gaten.

 

WORKSHOP  BLOEMSCHIKKEN  oktober

In oktober kunnen we weer een mooi herfststuk maken. In de volgende nieuwsbrief meer hierover.

 

CULTURELE BEZOEKEN

Met een kleine groep KBO-leden bezochten we zaterdag 14 augustus o.l.v. gidsen de Biënnale in Oosterhout. Een groot opgezet kunstevenement in de bijzonder mooie omgeving van de zgn. Heilige Driehoek Oosterhout, grondgebied van de daar gelegen kloosters. Ieder heeft bijzonder genoten!

Wilt u ook op de hoogte gehouden worden over onze culturele uitstapjes, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  We voegen u toe aan de groepslijst en u krijgt bericht als er nieuwe plannen op stapel staan. Om een indruk te krijgen van het bezoek aan de Biënnale; zie foto’s op onze website.

 

E-MAIL adressen niet in orde?!

Bij verzending van een  bericht vanuit Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. blijkt dat we niet altijd beschikken over alle correcte e-mailadressen. We willen deze allemaal controleren. Stuurt u a.u.b. allen een kort testbericht naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat we uw juiste adres hebben en steeds meer van deze mogelijkheid gebruik kunnen maken. Er komen nog steeds veel berichten retour, omdat het e-mailadres niet klopt!

 

BELANGENBEHARTIGING – Gemeente Alphen-Chaam

Onlangs heeft er een gesprek plaatsgevonden met vertegenwoordigers van KBO Chaam,  Galder-Strijbeek en Alphen met wethouder Ton Braspenning. We hebben met elkaar gesproken over het opnieuw structureel aandacht geven aan senioren na de Coronapandemie. De gemeente stelt hiervoor geld beschikbaar. Ook hebben we gesproken over het woningbeleid voor senioren, de WMO, voorlichting over dementie,  eigen thuishonk voor KBO-Chaam, veiligheid en het contact met onze VOA’s en belastinghulpen om uw vragen zo goed mogelijk te behandelen. Dit overleg  zal voortaan tweemaal per jaar plaatsvinden. Wij proberen de belangen van senioren zo goed mogelijk te behartigen.

 

OVERLIJDENSBERICHTEN

In de nieuwsbrief van juli deelden wij u mee, dat we de overleden leden alleen nog zouden vermelden op de maandelijkse nieuwsbrief. We hebben op dit bericht verschillende reacties ontvangen, waarvoor dank.

Het KBO bestuur heeft besloten dit besluit opnieuw in overweging te nemen.

 

OPSTAPBUS ABC

Opstapbus ABC gaat weer vanaf 1 september rijden. Wekelijks zijn er boodschappenritten in Chaam, naar Alphen en Baarle-Nassau maar ook veel gezellige uitstapjes.  U wordt altijd thuis opgehaald en na afloop weer thuis gebracht. Naast de chauffeur is er een begeleider bij. Het is gezellig, laat u rijden! Wilt u meer informatie of ook deelnemer worden, bel dan naar tel.nr 06-533 035 75 of kijk op www.opstapbusabc.nl

 

KRUISWOORDPUZZEL nieuwsbrief juli

De oplossing : warmterecord. De winnaar: Jan Honcoop. Proficiat! Uw gewonnen prijs komt eraan…………..

 

Met vriendelijke groet, KBO-CHAAM                                   www.kbo-chaam.nl        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.