EINDELIJK……..

EINDELIJK…. We mogen en we kunnen weer!

We hopen ook, dat we het volhouden en dat de maatregelen niet verscherpt zullen worden. Het meest belangrijke is met alles wat we doen: HOUD 1,5 METER AFSTAND!

In deze prachtige zomertijd is het fijn om iets actiefs te doen: wandelen en fietsen.

Sommigen onder ons zijn al begonnen met kaarten, koersballen of biljarten. Ook wordt er op dinsdagmiddag gezellig gehandwerkt in het Grand Café van de Geerhof.

REIZEN / UITSTAPJES

Nadat we advies hebben ingewonnen, heeft het KBO-bestuur besloten om in 2021 geen dagreis, 3-daagse reis of daguitstapje 80+ te maken.  Veel accommodaties zijn nog niet blij met grote groepen en in de bus is het mondkapje nog steeds verplicht. In 2022 hopen we weer prachtige trips voor u te mogen verzorgen!

BIËNNALE in de heilige driehoek Oosterhout

Met een kleine groep zullen we deze kunstmanifestatie o.l.v. een gids gaan bezoeken. Mocht u ook geïnteresseerd zijn in wat de Commissie Cultureel een paar keer per jaar organiseert, meld u dan aan; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PROGRAMMA NEVENACTIVITEITEN

Bijgaand vindt u het overzicht van alle nevenactiviteiten van KBO-Chaam met contactpersonen en telefoonnummers. Bij de meeste groepen is nog plaats; dus als u geïnteresseerd bent om ergens aan mee te doen, neem dan contact op.

-Biljarten:                                      is gestart: competitie start in september   ?????

-Bingo:                                           1e bingo op donderdagmiddag 9 september

-Bridge:                                         start op maandag 6 september

-Binnen-buitenfitness:              start op maandag 6 september

-Handwerken:                             is gestart

-Jeu de Boules:                            gaat gewoon door!

-Jokeren/Rikken:                        is gestart

-Koersbal:                                     gaat door!

-Line dance:                                 start op woensdag 1 september in Ch Wapen!!

-Liturgische Viering:                   is gestart in de Geerhof

-Wandelen:                                  is gestart

JAARPROGRAMMA 2021

-Dinsdag 21 september:        KBO- Cubag - Kringbedevaart in Meersel-Dreef

-Woensdagmiddag                 6 -13 -20 -27 okt en 3-10  nov. regionaal rik-jokertoernooi in het Skac  Chaam

-Donderdag 7 oktober:          SENIORENDAG met een uitgestelde JAARVERGADERING 2021: uitnod. volgt

-Dinsdag 2 november:            Informatieavond AOW/WLZ uitkeringen en bijdragen in het Skac.  Info volgt.

-Oktober – december:            Creatieve workshops bloemen

-November :                             Informatiemiddag: ‘Een waardig levenseinde’; exacte datum nog niet bekend

-December :                              Kerstviering: details volgen zo spoedig mogelijk.

Vanzelfsprekend kunnen de activiteiten alleen doorgaan op voorwaarde dat er geen verscherpte maatregelen komen i.v.m. de Coronapandemie. Onze gezondheid is het belangrijkst!

OVERLIJDENSBERICHTEN

Als een van onze leden is overleden, ontvangt u altijd een overlijdensbericht. Dit wordt altijd apart door onze Ons-bezorgers bij u in de bus gedaan. Echter er is de laatste tijd veel veranderd op het gebied van afscheid nemen van dierbaren en bekenden. Dit gebeurt steeds meer in kleinere kring.

Het KBO-bestuur heeft daarom besloten de overleden leden voortaan te vermelden op de maandelijkse nieuwsbrief. Wilt u eraan denken in geval een dierbaar familielid, KBO-lid is overleden, dit te melden bij Bart Verkooijen tel. 0161-493825

FIETSVIERDAAGSE CHAAM 10 t/m 13 augustus

Van dinsdag 10 t/m vrijdag 13 augustus wordt de 5de Chaamse Fietsvierdaagse gereden. Vier dagen fietsen in Chaam en omgeving met start en finish bij Het Chaamsche Wapen. De routes zijn uitgepijld. U kunt kiezen uit 25 of 35 km en dagelijks starten tussen 12.30 en 18.30 uur. De weekkaart kost € 10,--. Komt een of twee dagen u beter uit, dan zijn de kosten € 3,-- per dag. Voor meer informatie: Ad Moelands, secretaris van Oefening Kweekt Kunst tel. 0161-491426.

ZOMER 2021

Dinsdagavond 20 juli verzorgde harmonie St. Cecilia een zomeravondconcert op het terras van de Geerhof. De KBO had de  organisatie op zich genomen. Het was genieten: druk en gezellig met prachtig weer!

We hopen samen de zomer gezond en ontspannen te  kunnen doorbrengen en elkaar te ontmoeten, in kleine groepen. Blijf attent en voorzichtig!

In de week van 23 augustus ontvangt u de nieuwsbrief van augustus met meer nieuws over onze seniorenvereniging.

Hartelijke groeten,

KBO-Chaam                   www.kbo-chaam.nl                   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.           facebook kbo-chaam