NIEUWS ?

Het KBO-bestuur kan u op dit moment weinig echt nieuws melden m.b.t. de activiteiten van onze seniorenvereniging. Voorlopig ligt alles nog stil, maar …… wie weet?

Volgens de regels van het RIVM is het nog steeds niet toegestaan om in grotere groepen bij elkaar te komen, maar we gaan in overleg over wat wel kan!

We hebben er allemaal zin in! Zodra we er zeker van zijn, dat we activiteiten kunnen opstarten, krijgt u bericht van de contactpersoon van de activiteit; u wordt gebeld of ge-appt!

Uitstel voor het invullen van uw belastingformulier aangevraagd? Jacques Schram en Chris van Bezouw staan nog voor u klaar!

Als u met persoonlijke vragen zit, aarzel niet en neem het volgende in acht:

Wilt u ondersteuning, in wat voor vorm dan ook, dan mag u altijd iemand van het KBO-bestuur bellen of een van de ouderenadviseurs, evt. via tel.nr. 06-23307324. Het kan voor een eenvoudige vraag of een gesprek zijn. Voor andere problemen wordt u verwezen naar de deskundige instanties.

KBO - TEGELTJESWIJSHEID

U heeft het ongetwijfeld gelezen of gehoord. De ouderen in Nederland zijn niet tevreden, hoe voornamelijk in de politiek met senioren wordt omgegaan, omdat de ouderen onvoldoende gehoord worden.

Daarom had de landelijke KBO in samenwerking met de PCOB ( de Protestants Christelijke Ouderen Bond) een oproep aan de senioren in Nederland gedaan om alle 150 leden van de Tweede Kamer een tegeltjeswijsheid te schenken. De bedoeling hiervan is om de mensen in de politiek bewust te maken, dat ouderen veel wijsheid in pacht hebben, dankzij hun levenservaring. Ouderen geven de mensen in de politiek hun goede raad!

Het winnende tegeltje is: Levenswijsheid van de ouderen is het kapitaal van de samenleving

Andere wijze uitspraken op een tegeltje:

Ik word niet ouder, ik neem alleen in waarde toe.

Laat de ouderen niet stikken, maar probeer ze te strikken.

Zelfs de wijste uil was vroeger een uilskuiken.

Welvaart wordt gezien als het ultieme geluk, maar het gaat om het eenvoudige geluk.

BOEKENKASTJES

Als u wandelt of fietst, ziet op verschillende plaatsen kleine leuke boekenkastjes.  U bent vrij om eens te kijken in zo’n boekenkast en een boek hieruit te nemen en te lenen. In Chaam vindt u ze aan de Baarleseweg, de Kerkdreef, Gilzeweg en bij een van onze KBO-leden nl. de fam. van Tillo, Valkenakker. Kom gerust eens een kijkje nemen. Wellicht heeft u thuis ook nog een mooi boek liggen, dat u al gelezen heeft en waarvan u denkt, dat moeten meer mensen lezen. U kunt het dan beschikbaar stellen.

Er is natuurlijk een grote keuze in  allerlei boeken bij onze bibliotheek aan de Gilzeweg 12. Het lidmaatschap is gratis. Zie voor openingsuren: www.bibilotheeklphenchaam.nl Veel kijk- en leesplezier!

Oplossing puzzelprijsvraag april 2021: Chaamse bedrijven

De oplossing  van de prijsvraag van april m.b.t de Chaamse bedrijven en de kruiswoordpuzzel: zie hieronder en daaronder weer de nieuwe prijsvraag.

Winnaar van de Chaamse bedrijvenpuzzel: Jack Kusters. Kruiswoordpuzzel : Clemy van den Berg. Proficiat!

Met hartelijke groeten,  KBO Chaam

www.kbo-chaaam.nl                 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                     like ons op facebook