EEN JAAR TERUGKIJKEN……….en vooruit!

Bij het maken van een nieuwsbrief kijken we vaak terug naar een jaar eerder. In april 2020 maakten we een korte nieuwsbrief met waarschuwingen, informatie-telefoonnummers, websites en annuleringen van activiteiten i.v.m. de Coronapandemie. Toen was alles nieuw en angstig. Het was de eerste nieuwsbrief in de Coronatijd. Ondertussen zijn we er wat rustiger onder, we raken er zelfs bijna aan gewend. Wel kijken we uit naar de periode, dat er weer wat meer kan wanneer er nog meer mensen zijn gevaccineerd. Gelukkig zijn velen onder ons al tweemaal geprikt.

We gaan dan ook met KBO- bestuur volgende maand eens rustig bekijken wat we in de loop van de zomer of direct daarna zouden kunnen opstarten. U kunt erop vertrouwen, dat KBO-activiteiten alleen georganiseerd kunnen worden als dit 100 % verantwoord is. We blijven voorzichtig. De gezondheid van iedereen is het allerbelangrijkst!

Samen met u kijken we zeker wel uit naar een nieuw verenigingsjaar en naar een feestelijk 40 jarig bestaan van onze seniorenvereniging in 2022!!

KBO-BRABANT wordt steeds belangrijker

Juist in deze moeilijke Corona-periode is onze overkoepelende belangenorganisatie steeds belangrijker gebleken. KBO-Brabant is een serieuze deelnemer in provinciale en landelijke debatten, waarin het gaat over zorg en belang voor senioren. Dit betreft de zorg over het wel of niet vaccineren; het goed-wonen voor senioren en al verschillende jaren het pensioenoverleg

Voorzitter Leo Bisschops spreekt zich uit in TV programma’s.  U kunt alles nalezen op de uitgebreide website van KBO-Brabant: www.kbo-brabant.nl

TIPS VOOR SENIOREN i.v.m. VEILIGHEID

We worden via verschillende kanalen er nog steeds op gewezen, dat criminelen erop uit zijn vooral senioren in gevaar te brengen. Neem het volgende in acht;

• Ga niet in op mensen, die ‘ineens bevriend’ met u willen worden.
  • Denk aan een kierstandhouder bij uw voordeur.
  • Accepteer geen hulp bij het pinnen. Let op dat er niemand meekijkt bij het pinnen.
  • Geeft nooit aan iemand uw pincode, ook niet aan een zgn. ‘bankmedewerker’, die wellicht zegt een probleem voor u op te lossen of uw pas zgn. wil komen omruilen.
  • Geef uw inlogcodes niet aan anderen; let op bij het doorklikken vanuit een e-mail naar een website of u wel op de juiste website komt. Beter zoekt uzelf de website op en logt u daarop in.
  • Check bij het internetbankieren of de website beveiligd is met een ‘slotje’ in de adresbalk. Let hierop ook bij kopen via een webshop en of deze een waarborg erkende webshop is.

CHAAMSE PUZZELKWIS OP EXTRA BIJLAGE: Hoe goed kent u Chaam?

Op de speciale bijlage van deze nieuwsbrief ziet u een door ons zelf samengestelde prijsvraag. Achter de genoemde tip/hint vult u de naam van de Chaamse winkel, onderneming of organisatie in. De ondernemingen zijn door ons willekeurig gekozen en KBO Chaam heeft  hierbij geen enkel commercieel belang. Het is gewoon leuk om mee te doen! Graag de antwoorden inleveren vóór 17 mei a.s. De winnaar van het kruiswoordraadsel van maart met de oplossing LENTEKRIEBELS is: Marja van Engelen. Proficiat! Klik hier om mee te doen

Met vriendelijke groet, KBO-Chaam              www.kbo-chaam.nl        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.        facebook kbo-chaam