Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

NOG STEEDS NIET NORMAAL

Het is u bekend: KBO Chaam kan nog steeds niet normaal een activiteit organiseren.

Als we terugkijken naar de nieuwsbrieven van 2020, dan bruisen deze van de activiteiten, samenkomsten en oproepen voor uit en thuis. Het is nog steeds niet mogelijk.

We blijven wel actief in het naar elkaar omkijken, voor elkaar zorgen waar dat kan; we moeten oog blijven houden voor elkaar. Vooral mensen die alleen zijn, hebben het moeilijk in deze Corona-wintertijd!

Voelt u zich alleen, u mag vertrouwelijk bellen met Elly tel. 06-23307324.

Als alles normaal was geweest, was u uitgenodigd voor een sauwelavond. In januari zou er een volle bus met Chaamse KBO’ ers naar de SeniorenExpo in Veldhoven gereden zijn. We zouden bij elkaar gekomen zijn voor een informatieve ochtend op sociaal-maatschappelijk gebied. Velen missen de gezellige bingo-middagen en zovele andere bijeenkomsten. En ook  kunnen we u ook nog steeds niet uitnodigen voor een jaarvergadering en zelfs u nog geen jaaragenda aanbieden. Zodra er groen licht komt voor onze activiteiten zullen we dat bekend maken. Dit zal waarschijnlijk in kleine stappen gebeuren.

 

VACCINATIE  

Verscheidene leden zijn al gevaccineerd in o.a. Breda of Tilburg of zelfs in Den Bosch. Maar nog lang niet iedereen is aan de beurt geweest. Om gevaccineerd te worden moeten we hiervoor soms wat verder reizen.

Gelukkig hebben de meesten van u  familie, buren of vrienden die u kunnen helpen met vervoer. Mocht u in uitzonderlijk geval door omstandigheden geen vervoer hebben, dan mag u  bellen met Els Magermans, tel. 491916.  Vervoer kan indien mogelijk, natuurlijk in overleg, voor u dan geregeld worden.

 

CREATIEF? Laat uw werk zien op de ONS Zomerfair in Brabant!

Er weer lekker op uit, wat hebben we daar zin in! In de hoop dat we het Coronavirus tegen die tijd onder controle hebben, wil KBO-Brabant een ONS Zomerfair organiseren aan het eind van de zomer. Na zo’n lang isolement willen we er een echt feestje van maken: op een mooi landgoed met eten en drinken, muziek en gezelligheid, bezoekers en veel creatieve talenten, ergens centraal in Brabant. Wilt u uw creatieve werk exposeren en/of  wellicht verkopen? Meldt u dan aan via de website: www.kbo-brabant.nl/zomerfair/

U mag zich ook telefonisch aanmelden bij:  KBO-Brabant bij Jacqueline Cuppers tel.nr 073-644 40 66.

Bij voldoende deelname en natuurlijk als het veilig kan, organiseert KBO-Brabant deze inspirerende Ons Zomerfair. U verplicht zich nog tot niets, er wordt overleg gepleegd met allen die zich hebben aangemeld. Deze Zomerfair zal alleen doorgaan bij voldoende deelnemers. Neem uw kans en doe mee!

 

  BIBLIOTHEEK CHAAM

Wist u dat u een gratis lidmaatschap bij de bibliotheek in Chaam kunt aanvragen?

Een boek lezen in deze bijzondere tijd kan u veel ontspanning en tijdverdrijf geven.

Meer info; Bibliotheek Chaam: 06-42356153

 

CHAAMSE PUZZEL

Deze maand geen kruiswoordpuzzel of woordvinder, maar een echte Cháámse puzzel. Gaat u er eens rustig voor zitten en neem de tijd. Het is de bedoeling om uit de aanwijzingen de bedoelde straatnaam te achterhalen. Vul het in en doe mee! Ook als u niet alle oplossingen weet…….. toch maar even inleveren bij;

Bart Verkooijen, Brouwerij 44 of KBO- Chaam brievenbus, Withagen 54/4 (bij de Geerhof) of in de bus bij Elly De Swart , Beckershagen 3 of bij Els Magermans , Blokkenweide 29.

Klik hier om naar de puzzel op de nieuwspagina te gaan

 

 

                                                                                                                                                                   

WOORDZOEKER JANUARI

De oplossing van de woordzoeker is: sneeuwketting. Er waren deze keer behoorlijk wat inzendingen. De gelukkige winnaar is ; mevr. Jo Noijens, Oude Bredasebaan. Proficiat! Uw prijs wordt binnenkort thuisbezorgd.                                                                                                                                            

Gaat u vooral door met inzenden van de puzzeloplossingen Weet u ; wij vinden dat ook leuk!

Op de foto dhr. Wout Broeders , de winnaar van vorige maand met een doosje heerlijke Lindt chocolaatjes.

 

AFVALKALENDER AANVRAGEN

Heeft u nog geen afvalkalender van de gemeente, dan kunt u deze nog aanvragen bij de gemeente Alphen- Chaam. Bel hiervoor met gemeentekantoor Alphen- Chaam, tel. 013-5086666

 

HULP BIJ SCHULDEN

Bent u bang om in de schulden te geraken en wilt u dat voorkomen? Of hebt u te maken met aanmaningen van schuldeisers? Vraag om hulp voordat de situatie uit de hand loopt. Blijf vooral niet met uw vragen op dit gebied zitten en voorkom problemen.

U mag voor hulp en advies beroep doen op de belastinginvullers van KBO Chaam, Jacques Schram  tel: 491264 of  Chris van Bezouw, tel: 491688 of op  een van de ouderen adviseurs , Jan Rops, tel: 492892, Colet van Gerven tel: 491731 of Toos Aarts 491979. Natuurlijk altijd in alle vertrouwelijkheid.

 

De gemeente Alphen- Chaam werkt op het gebied van schuldhulpverlening samen met PLANgroep. Deze is telefonisch te bereiken via 06 -13461160 of per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Andere vragen over geld?, Bijvoorbeeld , het lukt u niet een uitkering , toeslag of kwijtschelding schulden aan te vragen, dan kunt u ook bellen naar het Sociaal Raadsliedenwerk 076-5240820. Helaas vanwege Covid momenteel niet mogelijk binnen te lopen op  het spreekuur bij Het Trefpunt in Den Heuvel in Alphen maar dus wel telefonisch via bovengenoemd nummer te bereiken.

Mocht u nog vragen hebben op enigerlei gebied, dan staan de bestuursleden klaar om u te helpen naar  een oplossing te zoeken of waar mogelijk deze vragen te beantwoorden.

 

KLUSHULP

Zodra we gevaccineerd zijn en het weer verantwoord is, zal onze klushulp met alle plezier weer in actie komen. We zijn u niet vergeten.

 

VRIJWILLIGERSHULP

Mogelijk  denkt u weleens, ik kan een ander wel eens een dienst bewijzen. Misschien een boodschapje doen voor iemand die minder mobiel is of bij iemand die veel alleen zit een kopje koffie gaan drinken of samen een wandelingetje gaan maken. Even naar de apotheek iets ophalen of iemand naar doktersbezoek, pedicure of kapper brengen. Sommige mensen zijn soms hiervoor zelfs afhankelijk van de deeltaxi. Heeft u tijd en past het u, meldt u even bij Els, 491916. Het is vast geen dagelijkse verplichting.

 

BESTUUR

Elly De Swart                                tel. 06-23307324                        Fran Kusters                      tel. 492408

Jef van Gerven                            tel. 491731                                   Jack van Gestel                 tel. 795075

Els Magermans                           tel. 491916                                   Bart Verkooijen                tel.  493825 

Bea van Hoogstraten                tel. 491990

 

Vriendelijke groet,

 

www. kbo-chaam.nl               facebook KBO -Chaam           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.