NIEUWJAARSWENS
Het bestuur van KBO Chaam wenst u een gezond en gelukkig 2021 !
Deze nieuwjaarwens zullen we samen waar moeten maken. Samen gezond ouder worden. Dat betekent zeker ook in deze vervelende tijd: betrokken blijven met elkaar, gewoon ‘omzien’ naar elkaar en proberen in beweging te blijven.
In het afgelopen jaar 2020 zijn we er weer keihard op gewezen, dat we het samen moeten doen. En dat is nu nog steeds; als we niet allemaal samen ons aan de maatregelen houden, dan zullen we nooit van de gevolgen van het Corona-virus afkomen. Dus laat u vaccineren zodra u een oproep krijgt. Want dan kan KBO Chaam weer op termijn starten met grotere groepsactiviteiten.

Hopelijk ontvangt u al in de komende weken een oproep voor vaccinatie. Het is nu nog niet duidelijk hoe dit in Chaam e.o. georganiseerd wordt. Maar, LET OP! Ga nóóit in op alternatieve organisaties die tegen betaling van evt. € 100,-- u een versnelde-vaccinatie aanbieden. Het vaccin dat u gaat krijgen wordt u aangeboden door de GGD of uw huisarts én is gratis! Wacht rustig uw beurt en oproep af! We hopen dat velen van u zich laten vaccineren om zo snel mogelijk tot groepsimmuniteit te komen. Dan wordt het weer veilig en kunnen we elkaar weer ontmoeten. Dat is onze grootste wens voor 2021!

STILSTAND
KBO-Chaam staat even stil voor wat betreft de activiteiten, maar achter de schermen hebben we wel contact met leden en we denken na hoe we in 2021 weer kunnen opstarten. Dat zal moeilijk worden.
U mag er op vertrouwen dat als we weer actief worden, we dat op een geheel verantwoorde manier zullen doen. We zouden nu o zo graag willen, maar het kan niet en het mag niet!

We gaan met de nieuwsbrief van februari/maart u een ander soort prijsvraag aanbieden. Dit staat nog in de grondverf, dus nog even afwachten!
De Omnia groepen die in januari 2020 gestart waren bij MTC de Praktijk liggen vanaf maart al stil . Zodra deze weer mogen beginnen, neemt KBO contact met u op, eveneens zo voor de andere activiteiten,
Onze ledenwerving staat ook stil maar we hopen in de 2e helft van 2021 dit ook weer op te pakken, zodat we in 2022 een bruisend 40-jarig jubileum kunnen vieren!

VEILIGHEID
Ons advies in deze moeilijke tijd; ‘denk extra aan uw eigen veiligheid’! Als mensen iets bij u bezorgen of als uzelf ergens iets moet afgeven: houd afstand! Hou uw bubbel zo klein mogelijk ( bijv. alleen familie!).
Als u gaat fietsen of wandelen, doe dat alleen of met twee en dan ook nog veilig. Trek een veiligheids-hesje aan, zodat u goed zichtbaar bent!

RIJBEWIJS
Als uw rijbewijs verlengd dient te worden en u bent 75 jaar of ouder, dan ontvangt u automatisch tijdig bericht van de gemeente. Als KBO-lid kunt u zich voor de medische keuring melden bij Praktijk Hoogmoed, Nieuwe Dreef 39 in Ulvenhout. Tel. 076-5612888.

AFVALKALENDER
De gemeentelijke afvalkalender 2021 kunt u telefonisch bestellen bij de gemeente Alphen-Chaam tel.nr 14013 of downloaden van de website www.alphen-chaam.nl

CONTRIBUTIE 2021
Rond half februari zal de persoonlijke lidmaatschapscontributie voor KBO-Chaam worden ingehouden van uw bankrekening. Hoewel we op dit moment weinig of niets kunnen doen, hebben we toch onze kosten, zoals huur, drukwerk, verzorging attenties en de afdracht aan KBO-Brabant.
KBO-Brabant is voor ons zeker nu een belangrijke organisatie in advisering omtrent hoe om te gaan als seniorenvereniging met de problematiek rond het Corona-virus, met o.a. het organiseren van bijeenkomsten en vergaderingen.
Ook maakt KBO-Brabant zich sterk bij zorgverzekeringen en pensioenfondsen. En buigt zich ook over integer en ethisch verantwoord levenseinde. Het tijdschrift Ons wordt ook door KBO- Brabant verzorgd.
Bezoek zeker eens de website www.kbo-brabant.nl. Wilt u het tweewekelijks KBO-Actueel ontvangen met allerlei adviezen en kortingen, meld u dan aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SENIORWEB
SeniorWeb geeft haar leden gratis computercursussen, speciaal gericht op ouderen. Het lidmaatschap van SeniorWeb is slechts €34.- per jaar. U kunt er ook met uw vragen op computergebied terecht .Wilt u meer informatie of zich aanmelden bij SeniorWeb, kijk op www.seniorweb.nl of bel naar nr. 030-276 99 65.

VAN DE PUZZELREDACTIE
De oplossing van de filippinepuzzel in de vorige nieuwsbrief is : “Alles van waarde is weerloos”.
Deze keer is de winnaar ; dhr. Wout Broeders. Proficiat! Uw prijs wordt binnenkort bij u bezorgd.

AASETER KOETSJE
HORIG ZUINIGHEID
INBOETEN
IRRITANT