HET JAAR 2020

Het jaar 2020 is bijna ten einde. Een jaar om nooit te vergeten, voor ons als senioren niet maar ook niet voor  jongeren en kinderen; een zeer bewogen jaar!

Het Corona-virus heeft ons in ons leven geraakt. We waren van slag, onze vrijheid kwijt; we mochten elkaar niet meer of wat minder ontmoeten. We moesten zelfs door het Corona-virus van enkele leden afscheid nemen.

De KBO-activiteiten werden tot onze spijt stilgelegd; stilstand is achteruitgang, maar we hopen in het nieuwe jaar 2021 veel weer in te kunnen halen en bijeenkomsten en een reisje te organiseren en alle activiteiten weer op te starten. Dat zou geweldig zijn. Maar… we moeten nog even geduld hebben.

Als het vaccin beschikbaar is, hopen we dat velen van ons het vaccin laten toedienen, zo komen we zo snel mogelijk aan de groepsimmuniteit en wordt het veilig om elkaar weer gezond te ontmoeten. Dat is onze grootste wens voor 2021!

KERSTWENS en ATTENTIE

Samen met deze nieuwsbrief en de Ons van december 2020, uitgegeven door KBO-Brabant, ontvangt u een envelop van KBO Chaam. In deze envelop zit een kerstkaart van KBO Chaam met mooie wensen voor de komende feestdagen. Voor iedereen is er een klein opvouwbaar tasje bijgevoegd. Gemakkelijk als extra tas in uw boodschappentas, handtas of fietstas, want we hopen in 2021 er weer echt op uit te trekken en actief te kunnen zijn. Op het tasje staat geprint ‘KBO CHAAM Oog en Oor voor senioren’. We staan voor elkaar, we letten op elkaar, we zien elkaar en luisteren naar elkaar, we laten ons horen! We zorgen voor elkaar en als dat niet kan dan geven we dat door aan een zorgverlener of aan bestuursleden of VOA’s van KBO- Chaam.

Het tasje doen we u cadeau als kerst- en eindejaars attentie, samen met onze goede wensen!

KBO Brabant ondersteunt deze actie. Wilt u laten weten wat u ervan vindt? Mail uw reactie graag naar

FLEXIBILITEIT: een uitdaging!

In deze bijzondere tijd wordt er steeds meer van ons gevraagd: het lijkt wel of we onszelf steeds meer  moeten aanpassen. En dat is ook zo! Maar dat is ook een uitdaging! We zijn nooit te oud om iets nieuws te leren, omdat het wellicht in deze tijd past, zowel op fysiek als op mentaal gebied. We zijn nooit te oud om te leren!

COMPUTERVAARDIGHEDEN LEREN

SeniorWeb heeft voor leden gratis cursussen, waarmee u computervaardigheden kunt leren. De cursussen zijn speciaal op ouderen gericht. Denk aan werken met Windows of Microsoft Office, foto’s beheren en bewerken, e-mailgrogramma’s, WhatsApp, social media en Dropbox. Het lidmaatschap van SeniorWeb kost slechts 34 euro per jaar. U kunt bij SeniorWeb ook met uw vragen op computergebied terecht.

“LUISTERLIJN”

Zou u behoefte hebben om eens met een neutraal iemand te praten, omdat het u allemaal even niet meezit of heeft u behoefte aan een luisterend oor of aan een gesprek , denk dan eens aan de ‘Luisterlijn’

In het holst van de nacht, in de vroege ochtend of op een feestdag. De ‘Luisterlijn’ is dag en nacht, het hele jaar door bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Alle dagen van de week, 24/7 op nummer 0900-0767 biedt ‘Luisterlijn’ een luisterend oor.

ZORGBOERDERIJ CHAAMDIJK

Stichting Zorgboerderij Chaamdijk biedt dagbesteding aan ouderen die daaraan behoefte hebben. Fijn om eens eruit en/of onder andere mensen te zijn. Voor de mantelzorger soms nodig om een moment wat lucht en ruimte te krijgen. Zorgboerderij Chaamdijk is ook in de Ons al eens onder de aandacht gebracht. Wilt u meer weten over Zorgboerderij Chaamdijk neem dan eens een kijkje op hun website; www.zorgboerderijchaamdijk.nl. Het motto van Chaamdijk is: ‘Niets moet en alles mag’. Neem bij belangstelling gerust contact op met het Thebe-team op de zorgboerderij.  Van maandag tot en met zaterdag op 06-51588049.

VAN DE PUZZELREDACTIE

De winnaar van de puzzeloplossing van oktober was per ongeluk niet vermeld. Marij Stevens, was de gelukkige en mocht, helemaal verrast, een doosje heerlijke herfstbonbons en chocola in ontvangst nemen.

Voor de sudoku in de nieuwsbrief van november bleek wat minder belangstelling te zijn. De gevraagde cijfers, in volgorde van, moesten zijn: 5846 4688. De gelukkige is deze keer:………………………………………………

Voor deze filippinepuzzel wordt

een oplossingszin gevraagd.

1. coöperatie