Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 

ALGEMENE LEDENJAARVERGADERING

Deze vergadering heeft plaatsgevonden op woensdag 28 oktober; het verslag kunt u hier lezen.

 

VRIJWILLIGERS-DANK-JE-WEL-AVOND

Deze avond stond gepland op vrijdagavond 27 november; maar ook dit festijn kan niet doorgaan: heel erg jammer, want zonder vrijwilligers kan KBO Chaam niet draaien en het is dus belangrijk om onze dank te laten zien en uit te spreken. In de komende of volgende week zal een bestuurslid een attentie komen bezorgen als dank voor de goede samenwerking in het afgelopen jaar. We hopen volgend jaar weer met u allen te mogen samenwerken in een jaar, dat we er weer echt voor elkaar kunnen zijn en ontmoeten.

RABO CLUBSUPPORT

Uw stem heeft bij elkaar het prachtige bedrag van € 554.28  opgeleverd! Geweldig! KBO Chaam is er héél blij mee. Dank voor uw steun en stem. Dank aan Rabobank!

 

 

KERSTVIERING

Normaal gesproken is de traditionele kerstviering in het Chaamsche Wapen een van de grootste evenementen in het jaar, met heel veel mensen, goed verzorgd en sfeervol! Deze dag kan niet doorgaan. We besteden nog meer aandacht in de nieuwsbrief van 21 december over op welke manier we alle leden een mooie kerstwens gaan bezorgen.

Ook kunnen we in groepsverband geen kerststukken maken, samen met Rumolda.

Nu u meer thuis bent, kunt u zich rustig voorbereiden en uw huis toch in sfeervol kerst brengen. Verzamel op tijd uw materialen en u gaat er zeker iets mooi van maken. Succes en veel plezier!!

Als iedereen zich goed aan de regels houdt, des te eerder zullen we van het Corona-virus af zijn.

Hoewel we met veel minder mensen, ook in familieverband samen mogen komen, wensen wij u

alvast een mooie decembermaand toe.

 

PHISHING

 Het gaat om drie vormen van Phishing

  1. a) Door bij u aan te bellen.                                                      
  2. b) Door u op te bellen.
  3. c) Door valse e-mails of apps te sturen.
  4. a) Als er wordt aangebeld, zijn we gewend de deur spontaan te openen. We moeten toch wat minder

      naïef zijn en beter kijken wie er aan de deur staat. Wij ouderen  zijn doelgroep voor criminelen. Geef ze  

      géén kans!. Heeft u al een deurketting of deurklem?

  1. b) Wordt u gebeld, is het ook goed opletten. Laat u niet verleiden om snelle beslissingen te nemen. Neem

      rustig de tijd en als u twijfelt, roep dan eerst hulp in. Als telefonisch gezegd wordt, dat men u wil ‘helpen’  

      bij het oplossen van een computerprobleem, dan moeten bij u alle alarmbellen gaan rinkelen. Ga ook  

      niet zomaar in op een voorstel tot overstap naar een zgn. voordeliger energieleverancier.

  1. c) Bij de e-mails blijft het toch iets meer op afstand. Zolang u maar niet op de gevraagde ‘link’ klikt, gebeurt  

     er niets. Wordt er over achterstallige betalingen gesproken, word dan achterdochtig! Reageer niet,  

     verwijder deze e-mails of doe het volgende; Stuur deze valse e-mails naar en laat ze controleren op de

     volgende adressen: https://www.fraudehelpdesk.nl/ of https://www.seniorweb.nl/phishing

 

SPOOFING

U wordt dan zogenaamd door uw bank gebeld met het door u bekende telefoonnummer van uw bank. Er wordt verteld, dat uw spaargeld ‘in gevaar’ is en dat u uw geld zo snel mogelijk zelf over moet boeken naar een ander rekeningnummer in een ‘bankkluis’. Doe dit nooit! U wordt dan opgelicht! Doe nooit dat soort bankzaken zonder overleg met uw kinderen/ familie of  persoonlijke gesprekspartners.

WHATSAPP FRAUDE.

Krijgt u een verzoek via uw whatsapp van uw ‘zgn.’ dochter, zoon, familielid of bekende om een bedrag over te maken voor het betalen van een rekening, die die dag betaald zou moeten worden en wordt er gezegd dat haar of zijn telefoon kapot is en deze persoon even een ander telefoonnummer in gebruik heeft…..ga niet tot betaling over en check  bij uw familie of kennis of dat klopt . Criminelen proberen  u een bedrag te ontfutselen! Als u tot actie overgaat bent u gegarandeerd uw geld kwijt! Voorkom ellende en ga er niet op in. Geef een dergelijk bericht ook door bij www.fraudehelpdesk.nl of www.seniorweb.nl/phishing

 

 

VGZ- ZORGVERZEKERING

Als u een aanvullende zorgverzekering heeft van VGZ onder het collectief van KBO Brabant, dan kunt u ook in 2021 uw KBO-contributie retour ontvangen.

Vul hiervoor op de website het formulier in op  https://www.kbo-brabant.nl/contributie-retour.  Dit formulier is pas in januari 2021 actief op de site.  

Bent u niet digitaal actief, bel dan met KBO Brabant 073-644 40 66. Houd uw KBO-lidmaatschapsnummer en VGZ klantnummer bij de hand. U krijgt dan het declaratieformulier per post. Denk eraan: voor echtparen: twee formulieren.

 

CULTUREEL

Wilt u  op de hoogte gehouden worden van alle culturele grote en kleine uitstapjes en culturele nieuwtjes: stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Els tel. 491916

 

KRUISWOORDPUZZEL

De oplossing is ‘najaarsstorm’. En de winnaar is………………………………………………………………………    Proficiat!

U ontvangt een doosje heerlijke herfstchocolaatjes.

 

SUDOKU

Vul het diagram zo in, dat in elke rij, elke kolom en elk blok van 3x3 vakjes de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Noteer de cijfers in volgorde van 1 t/m 8  in de vakjes onder de puzzel. Mail deze uitkomst naar

activiteiten@kbo-chaam. nl of doe deze in de brievenbus bij Bart Verkooijen, Brouwerij 44.

U kunt tot uiterlijk 12 december uw oplossing inzenden of inleveren.

 

 

ONDERZOEK LEEFBAARHEID CHAAM, UW MENING TELT!

In een van de komende weken ontvangt u een brief van de gemeente met een ansichtkaart, met als titel:

Chaam, uw mening telt! Laat je horen!

Er is een begeleidingsgroep van verenigingen en ondernemers opgericht om onderzoek te doen naar de leefbaarheid in Chaam voor de komende 20 jaren. Ook KBO is hier in vertegenwoordigd.  Wat is er goed en wat dient er veranderd te worden in de kern van Chaam en in het buitengebied. U kunt uw mening geven over de indeling van de ruimtes, het verkeer, onderwijs, recreatie enz. De vragen kunt u op de kaart beantwoorden en inleveren in één van de bussen op de locaties, die op de bijgesloten brief staan aangegeven. Uw mening is anoniem.

Laat uw mening zien en horen en vul de kaart in!

 

WMO / SOCIAAL DOMEIN

De gemeente is van plan een onderzoek te doen naar de ervaringen van WMO-cliënten tijdens de coronacrisis. Ze wil een beeld krijgen over hoe de inwoners de zorg in deze tijd hebben ervaren en hoe zorgaanbieders hun diensten hebben aangeboden en geregeld. De gemeente wil ook weten hoe het nu met deze inwoners gaat.

Mocht u afgelopen jaar hulp hebben gehad vanuit de WMO of contact hebben gehad en zou u nog op- of aanmerkingen, tips of advies hebben, mag u dat melden bij KBO Chaam m.n. aan de voorzitter Elly De Swart, tel; 491842 of via de mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of in de brievenbus van KBO Chaam bij de Geerhof, Withagen 54-4. Graag zo spoedig mogelijk, zodat uw bericht nog kan worden meegenomen in het overleg met de gemeente en de WMO-raad.

 

KLUSHULP

Als we weer in veiliger tijd verkeren , kan onze klusjeshulp weer in actie komen. Moest er echt iets heel dringends zijn, neemt u dan even contact op met Els, tel; 491916. We kijken dan wat we voor u kunnen betekenen.

 

WANDELMAATJE

We komen er nog even op terug.

Zou u een uurtje per week zin en tijd hebben om met een van onze leden een wandelingetje te maken, bel even naar Els,  tel; 491916. Of kent u iemand die dat zou willen doen, laat deze persoon dan even bellen.

 

WEBSITE

Kijkt u zo af en toe nog eens op de website en geniet van de foto’s van onze activiteiten.

Betere tijden herleven en komen hopelijk snel terug.

 

BELANGRIJK BERICHT

Verzoek van KBO-Brabant aan de leden om informatie inzake rechtszaak pensioenen!          Klik hier

 

Vriendelijke groet,

KBO Chaam                                                                 

 

 

  

KBO CHAAM         www.kbo-chaam.nl    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.