Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

  

  Nieuwsbrief  KBO Chaam  maart 2020                                                                                                                         

Onderstaand  en op de achterzijde leest u weer veel nieuws over activiteiten, die KBO Chaam organiseert voor alle leden. We zijn een heel actieve en gezellige vereniging voor senioren! Maar vergeet niet dat KBO ook staat voor uw belang op zowel sociaal, maatschappelijk als financieel gebied.

Bij deze nieuwsbrief de volgende bijlagen:

 INLOOPOCHTEND: I-pad-tablet-laptop of PC: 11 maart

Vanaf 09.30 uur zijn onze vrijwilligers in de Geerhof om uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en/of  problemen op te lossen. Het maakt niet uit of u beginner of gevorderde bent. Misschien loopt u steeds tegen hetzelfde probleem aan? Dan heeft u nu de mogelijkheid om dit samen op te lossen.

BINGO: donderdag 12 maart om 13.30 uur in de Geerhof

Voor velen een vaste dag op de kalender: 2e donderdag van de maand. Het is nog steeds geen lente, dus kom volop genieten in de gezellige warme Geerhof. Anja en Toos zitten dan weer klaar met de prijsjes, de ballen gaan rollen vanaf ca. 13.45 uur. U bent vanaf 13.30 uur van harte welkom!

 Een middag voor alle Senioren van Chaam - 26 maart.

Tevens OPEN DAG van KBO CHAAM.

 26 maart wordt een bijzondere dag met verschillende activiteiten voor de Senioren van Chaam.

Alle senioren van Chaam zijn welkom op deze middag en worden door de gemeente Alphen- Chaam uitgenodigd  om aan een fit-test van de GGD mee te doen.

KBO Chaam presenteert zich en laat u zien waar ze voor staat: voor het belang van de Senioren.

Alle senioren zijn uitgenodigd voor deze Open Dag om kennis te maken met onze belangenbehartiging en de activiteiten die we organiseren. Dus breng gerust iemand mee! Wellicht is er wel iets voor u om in de toekomst bij aan te sluiten. KBO Chaam is op die dag ook te zien op het ‘witte doek’ met een eigen film:

‘KBO Chaam video journaal’.

Alle senioren van Chaam, dus ook de niet KBO-leden, worden door de gemeente Alphen- Chaam via  een brief uitgenodigd  om aan de GGD  fit-test mee te doen. Een sportcoach van de gemeente Alphen-Chaam geeft u na de test een vrijblijvend beweegadvies. Let op: het is geen gezondheidstest, er wordt géén bloed geprikt, bloeddruk gemeten etc.

 De kosten van de Open Dag? Uw verplichte bijdrage voor deze Open Dag is nihil.

Het is echter gebruikelijk geworden om als sponsor via crowdfunding een vrijwillige bijdrage voor activiteiten over te maken. Voor de Open Dag via de link www.voordeouderen.nl/kbochaamHet grote voordeel hiervan is dat de vrijwillige sponsorbijdrage verdubbeld wordt door grote nationale sponsors. Uw bijdrage is dus erg belangrijk.

 Iedereen is welkom op onze Open Dag. Als u mee wilt doen aan deze fit-test, dient u zich wel op te geven door het strookje, zie de uitnodiging van de gemeente,  in te leveren bij KBO Chaam en aan te geven in welk uur u zich bij het Skac zult melden. Het wordt een bijzondere dag: 26 maart in het Skac!

 WORKSHOP BLOEMSCHIKKEN ‘PASEN 2020 ‘ : woensdag 1 april in de Geerhof

Na het creatief succes van 2019, volgt nu een creatief voorjaar 2020!

Rumolda van Gestel zal de workshop weer verzorgen. U kunt alles lezen in de uitnodiging en uw voorkeurstijd aangeven. U bent van harte welkom. Lever het strookje met het geld in gesloten envelop in vóór donderdag 19 maart in de brievenbus van KBO-Chaam , Withagen 54 bus 4.   (klik hier voor meer informatie)                                                                                                         

 LEDEN-JAARVERGADERING: donderdag 2 april in Bellevue

De agenda en uitnodiging voor deze jaarvergadering zijn bijgesloten, met het jaarverslag van 2019.

U bent allen van harte welkom. Het wordt een middag met informatie, amusement én gezelligheid. Blijf het nieuws volgen! De ledenvergadering met een terugblik op het afgelopen jaar en een blik naar het komende jaar.   U wordt ontvangen met koffie/thee en iets lekkers. De middag is gratis te bezoeken. Aanvang 14.00 uur. (klik hier voor meer informatie)

 1E CC – CHAAMS CABARET : donderdag 16 april in Bellevue

Het 1e Chaams Cabaret is weer volop bezig met de voorbereidingen van nieuwe sketches en muziek voor een voorstelling vol humor. De organisatie van het Chaams Cabaret stelt de leerlingen van groep 8 van de basisschool en de leden van KBO-Chaam weer in de gelegenheid de generale repetitie bij te wonen op donderdag 16 april bij Bellevue; aanvang 20.00 uur.

KBO zal hiervoor een beperkt aantal kaarten ontvangen, met name bedoeld voor de 65-plussers onder onze leden. Zolang de voorraad strekt zijn de kaarten op te halen op woensdag 8 april van 10.00 uur – 11.30 uur in de Geerhof, tegen betaling van € 2,-- per kaart. De kaarten zijn alleen bestemd voor onze eigen leden; zijn vooraf niet te reserveren en een KBO-lid mag maximaal 4 kaarten ophalen.          

 SAMEN UIT ETEN, dus ‘AAN TAFEL’, donderdag 23 april

In bijgaande uitnodiging kunt u lezen, waar we deze keer samen ‘Aan Tafel’ gaan. Noteer de datum alvast in uw agenda. Als u zeker wilt zijn van een plaats in het restaurant, dan kunt u zich ook nu al opgeven. In de nieuwsbrief van april herinneren wij u nogmaals aan deze gezellige bijeenkomst: keuze uit een driegangenmenu. Gezellig samen tafelen en bijpraten. Opgeven middels het strookje tot 10 april a.s. (klik hier voor meer informatie)

 REIZEN – Zomer 2020

Een aantal leden wacht al enige tijd op nieuws vanuit de reiscommissie. Deze werkgroep is al meerdere keren bij elkaar geweest, de reizen staan definitief gepland!  We kunnen u mooie aanbiedingen doen met verrassende elementen en voldoende ontspanningsmomenten. Alle informatie over de komende reizen van deze zomer wordt naar verwachting in de loop van april – mei bij u bezorgd.

 Zomerdagreis  :  woensdag 17 juni

3- Daagse reis  :  dinsdag, woensdag, donderdag,  1 – 2 – 3 september

 BELASTING-INVULHULPEN en OUDEREN ADVISEURS ( VOA’S)

U weet dat KBO Chaam úw belang hoog in het vaandel heeft staan. Ook dit jaar zijn de belastinghulpen en de VOA’s weer bereid uw hulpvragen zo goed mogelijk te beantwoorden en u op weg te helpen naar de beste instanties voor zorg en overheid.

De belastinghulpen: Jacques Schram tel.491264, Chris van Bezouw tel. 491688 en Rien van Opstal tel. 492167 zijn ook dit voorjaar u weer graag van dienst om uw belastingaangifte te verwerken, incl. de evt. aanvraag voor huur- en zorgtoeslag, want hierin verandert nogal eens wat!

 Ook onze Vrijwillige Ouderen Adviseurs ( VOA’s) : Jan Rops tel. 492892, Colet van Gerven tel. 491731 en Toos Aarts tel. 491979 staan nog steeds voor u klaar om een evt. moeilijk gesprek met gemeente of zorginstelling te begeleiden, formulieren in te vullen etc.

Aarzel niet, maar neem contact op met deze superbegeleiders vanuit KBO-Chaam!

 ‘EFFE BUURTEN’

In bijgaande flyer leest u over de activiteiten, die het project ‘Effe buurten’ in Chaam te bieden heeft. Kent u het al en bent u regelmatig bezoeker,  neem dan eens iemand mee die het nog niet kent. Dit project wordt  ondersteund door gemeente Alphen-Chaam.

 UIT en THUIS

CULTUREEL NIEUWS: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een aantal keren per jaar organiseert de werkgroep Cultureel een uitstapje naar b.v. een mooie tentoonstelling, een evenement, een museum, een bijzonder gebouw zoals de LocHal in Tilburg, een synagoge, een kasteel, wandeling met gids door een stadswijk, een wandeling op een van de Chaamse landgoederen, een heemtuin  of arboretum en nog veel meer. Het is altijd de moeite waard.Wilt u ook op de hoogte gehouden worden van alle culturele activiteiten, laat dit weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; u wordt dan in de mailgroep opgenomen, geïnformeerd als er iets wordt georganiseerd en kunt u zich dan opgeven voor deelname. Heeft u geen mail maar wilt u wel op de hoogte blijven van de activiteiten Cultureel, bel dan naar Els Magermans, tel. 0161-491916. Er staan weer een paar uitstapjes op de planning.

 Agenda

woensdag 11 maart       : 09.30 – 11.00 uur inloopochtend pc-tablet of I-pad

vrijdag 12 en 26 maart   : Liturgische viering om 10.00 uur in de Geerhof

donderdag 12 maart       : Bingo om 13.30 uur in de Geerhof

donderdag 26 maart   : OPEN DAG KBO Chaam 16.00 – 20.00 uur in het Skac

Woensdag 1 april           : Workshop Bloemschikken Pasen: zie uitnodiging

donderdag 2 april          : Ledenjaarvergadering om 14.00 uur in Bellevue: zie uitnodiging

donderdag 9 april          : Bingo om 13.30 uur in de Geerhof.

vrijdag 10 april              : Goede Vrijdag: géén viering in de Geerhof.

donderdag 16 april         : 1e Chaams Cabaret om 20.00 uur in Bellevue

donderdag 23 april         : We gaan uit eten, dus ‘Aan Tafel’, zie uitnodiging

vrijdag 24 april              : Algemene Ziekenzalving door pastoor Demmers om 10.30 uur in de Geerhof. Meer informatie volgt.

                                        

Kijk ook eens op onze facebookpagina.

 Vriendelijke groet,

 KBO Chaam

 

Bestuur KBO Chaam

Voorzitter: Elly De Swart T. 491842
Penningmeester: Theo van der Westerlaken T. 491245
Ledenadministratie:
Activiteiten:  Els Magermans  T. 491916
Leden: Bea van Hoogstraten T. 491990
  Jef van Gerven  T. 491731
  Jack van Gestel T. 795075
  Fran Kusters T. 492408