Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

NIEUWSBRIEF MET BIJLAGEN:

Op het eind van 2019 hebben we u nog veel te vertellen. U vindt bij deze nieuwsbrief de volgende bijlagen:

BINGO donderdag 12 december

Een gezellige bezigheid, zeker in de decembermaand, als we BINGO spelen in de altijd mooi versierde Geerhof.  Zin in een spelletje bingo? Kom gerust meedoen. U bent welkom vanaf 13.30 uur en de speciale prijzen vallen de hele middag door. Veel plezier!

KERSTVIERING  dinsdag 17  december

Net als het kerstfeest thuis is ook deze middag een  traditie: een gezellige uitgebreide kerstmiddag bij het Chaamsche Wapen. We beginnen om 14.00 uur met een kerstgebedsdienst, waarna we de middag verder in kerstsfeer gezellig met elkaar  doorbrengen. De middag wordt afgesloten met een heerlijk diner. Alle bijzonderheden leest u in bijgaande uitnodiging.

U kunt zich middels het strookje nog aanmelden tot zaterdag 14 december. Geeft u zich snel op want er is   altijd veel belangstelling voor de kerstviering, die alleen toegankelijk is voor KBO-leden.

EXPO IN VELDHOVEN dinsdag 14 januari 2020

Bijgaand de uitnodiging voor een bezoek aan de Senioren Expo in Veldhoven met informatie over kosten en vertrektijden. Wellicht is deze expo u al bekend, altijd nieuwtjes én gezellig: met mode, muziek, hapjes en een drankje! Geheel georganiseerd, met de bus, naar Veldhoven. Even het strookje met het geld in gesloten envelop inleveren.

SAUWELEN donderdag 6 februari

Carnavalsvereniging De Bonenpikkers nodigt leden van KBO Chaam weer uit om de generale repetitie, vlak voor het sauwelweekend, op donderdagavond 6 februari bij te wonen. Bij de nieuwsbrief van januari 2020 zult u meer informatie vinden. Noteer alvast de datum!

AGENDA

Woe 11 dec.    : Kerst-creatief bloemschikken om 09.30 uur en om 19.00 uur in de Geerhof

Dond. 12 dec. : Bingo  om 13.30 uur in de Geerhof

Dinsd. 17 dec. : Kerstviering met kerstanimatie om 14.00 uur in het Chaamsche Wapen

Vrijd. 20 dec.   : Kerst-gebedsviering voor bewoners en cliënten in de Geerhof om 10.30 uur

Parochianen van harte welkom!

Don. 9 jan.         : De 1e bingo van 2020  met knallende prijzen om 13.30 uur in de Geerhof

Din. 14 jan.       : Seniorenexpo in Veldhoven

Don. 6 febr.      : Sauwelen om 19.30 uur in het Chaamsche Wapen

Din.11 febr       : Informatiebijeenkomst : ‘ Veiligheid binnen en buiten’ in het Ch. Wapen

BEWEGEN bij MTC De Praktijk vanaf januari 2020

Zoals u in bijgaande uitnodiging kunt lezen, biedt KBO Chaam samen met MTC DE Praktijk aan de Werf in Chaam de mogelijkheid om o.l.v. een trainer 2 x per week te trainen. Dit tegen een gereduceerd tarief van € 100,- per jaar, dankzij een subsidiebijdrage van de gemeente Alphen-Chaam. Lees alle informatie in de bijlage.

FOTO’S en FILM

Onze seniorenvereniging KBO-Chaam wil nog meer als vereniging naar buiten treden en leden gaan werven. We starten daar in 2020 een speciaal project voor op. Daarom is Nico van Hoogstraten gevraagd om bij alle KBO-activiteiten foto’s en filmpjes te maken. Als u het bezwaarlijk vindt dat u gefotografeerd of gefilmd wordt, de foto’s en filmpjes kunnen gepubliceerd gaan worden, dient u dit kenbaar te maken bij Elly De Swart tel. 491842.

CULTUREEL:

Bezoek aan de tentoonstelling  “De heks van Dongen” in Bredaas Stedelijk Museum. Meer weten? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en u ontvangt de informatie.

PASSIESPELEN TEGELEN 7 juni 2020

De afdelingen van de KBO-CUBAG gaan samen op 7 juni 2020 naar de Passiespelen in Tegelen. KBO-Alphen heeft de organisatie in handen, dus opgeven en betalen aan KBO-Alphen. Het is de moeite waard! Alle informatie op de bijlage.

VANALLES  WAT……. verhalen….. wintertijd…….tips….. en adviezen……

- In Chaam en omgeving zijn de komende tijd vele kerststallenroutes en exposities.

- Vrijdagavond 13 december,  sfeervolle ‘moonlight shopping’ in Chaam, tevens een

moment van stilte om een kaarsje aan te steken in de kerk en te luisteren naar kerstzang.

- In de Geerhof zaterdag 14 december kerstmarkt  met warme wafels, chocomel etc.

- Tweede Kerstdag 26 december organiseren de gezamenlijke Caritas van de regionale

parochies samen met de Ledevaertkerk: ‘Welkom met Kerst’ in Cultureel Centrum Den

Heuvel in Alphen, voor mensen die anders alleen zijn. Een feestelijke kerstontmoeting

vanaf 11.30 uur. Informatie en aanmelden: tel. 06-33944709 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- Dankzij de inzet van 12 KBO- vrijwilligers op zondag 6 oktober heeft KBO Chaam een

cheque ontvangen van € 250,--  van MTB Challenge Chaam. Aan het goede doel

“Gijsje Eigenwijsje” is  € 1500.- gedoneerd.

- Zorgverzekeraar VGZ biedt KBO-leden collectieve zorg- en aanvullende verzekering aan

met korting, plus vergoeding van lidmaatschap KBO. Zie de ONS van november+december.

- Wordt u gebeld door zgn. adviseurs voor energielevering. Ga niet in zee met deze lui!

- Is uw rijbewijs bijna verlopen, bent u 75+, heeft u al een nieuw aangevraagd en is het

niet op tijd binnen? U mag dan tot 31-12-2020 met uw verlopen rijbewijs rijden.

U ontvangt hierover persoonlijk bericht van CBR!

DECEMBERWENSEN

In de laatste maand van het jaar kijken we terug op wat er dit jaar geweest is. Het was alweer een druk KBO-jaar met veel activiteiten die goed bezocht werden. Dit kon alleen door de bereidwillige medewerking en geweldige inzet van velen. Hartelijk dank hiervoor!

Wij wensen u fijne Kerstdagen en kijken

uit naar een gezond en goed 2020!

Bestuur KBO Chaam