Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

KBO-Chaam Organisatie van senioren                                    

 KBO-ZOMERVAKANTIE                                                                                       

We zitten nog midden in de zomer en hopen ook nog te genieten van een mooie nazomer. Als de dagen gaan korten en de avonden gaan lengen, gaan de KBO-activiteiten, die binnen hebben stilgelegen in september weer van start, zoals line-dance, bridge, koersbal, bingo en de verschillende biljartcompetities. Nieuwe leden zijn bij de verschillende activiteiten altijd welkom; bij de AGENDA van deze nieuwsbrief staan alle contactpersonen vermeld.

Geniet nu nog even van het buiten-zijn, thuis in uw eigen omgeving of waar ter wereld u ook bent.

 

OUDERENADVISEURS

KBO-Chaam staat voor belangenbehartiging, hulp en advisering op sociaal en financieel gebied. Heeft u hulp nodig op het gebied van aanvragen voor zorg, bij het invullen van formulieren, of misschien begeleiding voor een gesprek, dat u helpt bij familie-, relatie- of zorgproblemen? Dan kunt u altijd hulp inroepen van onze speciaal opgeleide ouderenadviseurs: Jan Rops: tel. 492892 of Colet van Gerven: tel. 491731 of Toos Aarts: tel. 491979. Speciaal opgeleide financiële adviseurs en belastinginvullers: Jacques Schram: tel. 491264, Chris van Bezouw: tel. 491688 of Rien van Opstal: tel. 492167. Vanzelfsprekend worden uw vragen discreet en vertrouwelijk behandeld.

 

3-DAAGSE REIS – TEUTOBURGERWALD: 27-28-29 augustus

Dinsdag 27 augustus vertrekt er een volle bus om 8.00 uur vanaf de Geerhof richting het Teutoburgerwald in Duitsland voor een driedaagse reis. Degenen die zich hebben opgegeven voor deze reis worden van harte uitgenodigd om de informatiemiddag bij te wonen op woensdag 14 augustus om 14.00 uur in Taxandria-SKAC. U hoort en ziet dan nog allerlei bijzonderheden van het volledige programma over deze 3 dagen. De middag wordt verzorgd door Brabant Expres. Voor info klik hier

 

MEER BEWEGEN BIJ KBO CHAAM vanaf maandag 2 september

Er zijn bij KBO Chaam nu 2 beweeggroepen op maandagmorgen o.l.v. een deskundig sportdocente Anjo van der Veeken. Eén groep is buiten actief vanaf 9.00 uur op het voorterrein van de Geerhof; buiten bewegen geeft extra energie en het gaat altijd door, ook bij minder goed weer. En er is een groep binnen actief om 10.30 uur in het SKAC Gilzeweg 12. U weet: bewegen is gezond en door dit samen te doen is het nog gezellig ook! Wilt u graag meer informatie en ook meedoen? Dat kan. Neem contact op met Ria Verkooijen: tel. 493825. U kunt op elk niveau meedoen en u wordt goed en verantwoord persoonlijk begeleid door een personal coach, sportdocente Anjo van der Veeken. Er wordt op 36 maandagen in het jaar gesport. De groepen beginnen weer op maandag 2 september.

Heeft u nog nieuwe of andere ideeën om te sporten of te bewegen? KBO Chaam wil dat graag voor u organiseren met financiële steun van de gemeente.

 

KRINGBEDEVAART donderdag 12 september

Als aparte bijlage is nu bijgevoegd de uitnodiging met invulstrook voor de kringbedevaart in Meersel-Dreef op donderdag 12 september. Voor ons allemaal een bekende bedevaartplaats. Een mooie gelegenheid om ook anderen uit de regio te ontmoeten. U kunt zich opgeven tot maandag 9 september. Iedereen gaat op eigen gelegenheid. Heeft u problemen met het vervoer, gelieve dan contact op te nemen met een van de bestuursleden.

 

BINGO donderdag 12 september

Ook hiervan wordt het nieuwe seizoen gestart. De ballen gaar weer rollen en de dames, Anja en Toos, zijn weer op prijzenjacht geweest. Normaal gesproken elke tweede donderdagmiddag van de maand kunt u bingo spelen in de Geerhof. U kunt binnenlopen vanaf 13.30 uur. De bingo begint om 13.45 uur.                                                                                                                                              

 

THEMA-OCHTENDEN gewijzigd

Vele jaren hebben we in het seizoen op 9 maandagochtenden de thema-ochtenden verzorgd. Deze ochtenden krijgen een nieuwe locatie en een nieuwe vorm!  

Het programma van de 9 thema-ochtenden is geheel gewijzigd. KBO-Chaam gaat 4 grote informatiebijeenkomsten verzorgen voor het grotere publiek. Iedereen is welkom! De eerste bijeenkomst wordt georganiseerd op dinsdag 29 oktober om 10.00 uur in het Skac met als thema: Chaam 75 jaar bevrijd! Een bijeenkomst met een speciale presentatie met waargebeurde, indrukwekkende verhalen! Noteer deze datum alvast in uw agenda, uitnodiging volgt nog.                                                                                                                     

REGIONAAL JOKER- EN RIKTOERNOOI in het SKAC aan de Gilzeweg vanaf 3 oktober

Ook dit jaar wordt er in de regio een regionaal joker- en riktoernooi georganiseerd. Hiervoor is altijd veel belangstelling. KBO Chaam doet dit seizoen de aftrap en het toernooi gaat van start op woensdagmiddag 3 oktober. Het toernooi wordt dit jaar gehouden in het Skac. Inschrijven vanaf 13.15  uur. Meer informatie volgt bij de nieuwsbrief van september. 

RIJBEWIJSKEURING

Als u de leeftijd van 75 jaar bereikt hebt, dient u voor een uw nieuwe rijbewijs gekeurd te worden. U ontvangt hiervoor automatisch tijdig een bericht van de gemeente.Denkt u er aan, dat u die keuring ook niet te lang uitstelt, want de medische herkeuringen in het ziekenhuis of bij een specialist vragen vaak veel extra tijd en het komt regelmatig voor, dat mensen niet op tijd het rijbewijs weer toegekend krijgen. Vooral het CBR heeft ook lange verwerkingstermijnen, waardoor er flinke vertragingen optreden. Als KBO- lid kunt u zich tegen een gereduceerd tarief laten keuren bij Praktijk Hoogmoed, Nieuwe Dreef 39 in Ulvenhout. Tel. 076-5612888. Heeft u een ‘groot rijbewijs’, dan kunt u ook terecht bij www.regelzorg.nl; de heer F.J.M. van Geloven. 

KBO-WANDELEN: iedereen en altijd welkom!

Elke woensdagmorgen vertrekt er een groep wandelaars per fiets vanaf de Geerhof om ergens in Chaam in het buitengebied  een traject te wandelen  van 6 – 8 km. In de winter wordt er meer in de kom gewandeld. De groep staat o.l.v. van getrainde wandelaars: Berry van Sundert en Ton Vosters. De groep mag nog uitgebreid worden met fanatieke wandelaars. Maar juist ook de rustige wandelaar voor de korte route is van harte welkom, want ook deze groep moet in beweging blijven. Wilt u meer informatie, bel dan even met Berry: tel. 491832 of met Elly De Swart: tel. 491842. Wandelen is goed voor uw fysieke en mentale gezondheid; kortom voor ziel en lichaam! Een gezonde activiteit met ontmoetingen!  

NIEUWE ACTIVITEIT????

Wilt u KBO Chaam helpen vernieuwen? Weet u een nieuwe activiteit, waar wellicht belangstelling voor is. Dat kan zijn op sportief, creatief of educatief gebied. Neem contact op met Els Magermans tel. 491916 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. KBO Chaam wil dan proberen dit te realiseren!  

KBO CHAAM –CULTUREEL

We zijn behoorlijk actief en zijn op 24 juli met een grote groep KBO-leden op bezoek geweest in het mooie Catharinadal in Oosterhout, waar we zijn rondgeleid in de priorij, de moes-en kruidentuin en de wijngaard van de zusters. Verder in deze nieuwsbrief leest u nog meer tips over culturele bezoeken. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de diverse uitstapjes, rondleidingen en bezoeken of van actuele tips, geef dan uw e-mailadres door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

FACEBOOK

Het loopt nog niet storm, maar we zijn wel van start gegaan; u kunt ons volgen via Facebook KBO Chaam. Alle reacties en likes         zijn van harte welkom. Heeft u iets speciaals te melden; mail dit dan naar ons bestuurslid Jack van Gestel: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hij zal het op Facebook van KBO-Chaam plaatsen. U kunt erop vertrouwen, dat we nooit zonder uw toestemming gegevens of foto’s zullen plaatsen. 

                                                                                                                                                               

AGENDA KBO CHAAM

Woe 14 aug   : informatiemiddag driedaagse reis om 14.00 uur in het SKAC
Di 27 aug  : vertrek 3-daagse reis
Ma 2 sept  : start buitenfitness bij de Geerhof om 9.00 uur: info Ria Verkooijen tel. 493825
  : start binnengymnastiek in het SKAC om 10.30 uur: info Ria Verkooijen tel. 493825
Di  3 sept : start koersbal om 13.30 uur in de Geerhof; meer info bij Jan Rops tel. 492892
  : start line-dance in het Chaamsche Wapen; meer info bij Toos van Dongen tel. 492178
Ma 9 sept : start bridge om 13.30 uur in het Skac aan de Gilzeweg : meer info bij Riet van den Broek tel. 491649
Don 12 sept : kringbedevaart Meersel-Dreef (klik hier)
  : start bingo om 13.30 uur in de Geerhof: meer info bij Anja van der Avoort tel. 491772
Woe 2 okt : Start regionaal rik-jokertoernooi in het Skac
Don 3 okt : Seniorendag in Bellevue
Di 29 okt : Informatieve bijeenkomst : Presentatie: Chaam 75 jaar bevrijd in het Skac

  

Het rikken en jokeren op de woensdag- en vrijdagmiddag gaat het hele jaar door in de Geerhof om 13.30 uur. Als u graag mee wilt doen, neem dan contact op met Jan Olieslagers tel. 491493.

 De groep van de jeu de boules speelt elke dinsdagmiddag vanaf 13.30 uur en de prestaties van deze groep zijn zelfs in stijgende lijn. Meedoen? Bel even met Kees Knevels tel. 492114 of kom op dinsdagmiddag gewoon even langs.

Koersbal op de lange groene mat wordt gespeeld in de Geerhof met een gezellige groep  mensen op dinsdagmiddag vanaf half 2.  Meer informatie bij Jan Rops tel. 492892.

 In de Geerhof wordt een heel jaar vrij  én in competitieverband biljart gespeeld. Op dinsdag- en donderdagmorgen kunt u in een groep vrij biljarten vanaf 9.00 uur. Meer info bij Rien van Enschot tel. 491889

Op maandag-donderdag-en vrijdagmiddag wordt er vaak biljartcompetitie gespeeld ook in regionaal verband. Wilt u hier meer over weten, bel dan even met Kees van Beckhoven tel. 491372.

 

Heeft u behoefte aan momenten van bezinning en luisteren of meedoen in een liturgische viering: hiervoor heeft u de mogelijkheid : elke 2e en 4e vrijdagmorgen in de maand om 10.00 uur in de Geerhof; ook voor persoonlijke intenties.

 Alle activiteiten staan met alle details vermeld op onze website www.kbo-chaam.nl

U mag ook altijd mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KBO-CHAAM  www.kbo-chaam.nl

                                              

NOG MEER NIEUWS VOOR SENIOREN………

Naast de KBO valt er in Chaam en in de regio nog veel meer te beleven: zeker in de zomermaanden is er altijd wel wat te zien en te vieren. Op de volgende pagina’s: zomaar een greep om actief mee te doen of gewoon om erbij te zijn: we blijven als senioren actief! Heeft u tips voor senioren, die interessant kunnen zijn of organiseert u zelf iets, neem dan contact op met KBO Chaam. De activiteit kan dan op de nieuwsbrief worden geplaatst.

ZOMERUITJES:                   

   FIETSTIPS:

1e Chaamse Fietsvierdaagse editie 2019, van dinsdag 13  t/m vrijdag 16 augustus. Elke dag kunt u starten bij het Chaamsche Wapen tussen 13.30 -18.30 uur. Tot 22.00 uur kunt u zich afmelden. Vier dagen fietsen in het mooie Chaam en de regio voor € 10,-- per kaart. Als u 4 dagen fietsen teveel vindt, dan kunt ook 1 dag meefietsen. Meer informatie bij het Chaamsche Wapen of bij Ad Moelands tel.491426 van Oefening Kweekt Kunst. Bij 3 of 4 dagen fietsen maakt u kans op een prijs!

 Nog een leuke fietstip:  op zondag 25 augustus wordt de Schakel weer georganiseerd. Een fietstocht in de regio van Meersel-Dreef tot Laakdal en van Mol-Rauw tot Herentals. In bijna heel de Antwerpse Kempen zal weerge-schakel-d worden. Meer informatie kunt u vragen bij Toerist-informatie Chaam  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onder het genot van een lekker drankje en een hapje kunt u onderweg bij de Pelicaenhoeve uitgebreid genieten van de muziek van de ons welbekende Chaamerkapel ! 

 Let op met fietsen in een groep en let op tegenliggers en achteropkomende fietsers. Laat een spiegel op uw fiets plaatsen; niet oubollig, maar veilig!

 CULTURELE en UIT TIPS                                                                                                           

  • Uit tips te vinden in de Zomerkrant van Ons Weekblad
  • Grimhuijsenpark Concert in Ulvenhout op donderdagavond 8 augustus. Entree gratis
  • De Hoevens avondwandeling15 augustus 18.30- 20.30u.Natuurkampeerterrein
  • De Hoevens,Goorstraat 2, Alphen
  • Annaconcerten Molenschot donderdag 15 augustus 19.30-21.00u.
  • Siertuin Den Overkaent, Strijp 31,Gilze. Zondag.18 augustus: Sixties Live in the Garden/ muziek
  • Aangespannen Dag Gilze 24 - zondag 25 augustus 8.00- 17.00u.
  • Jacobushoeve Boerenfair zondag 25 augustus 10.00-18.00 u Steenovensebaan29, Dorst.         -
  • Classic Wings & Wheels Vliegbasis Gilze-Rijen zaterdag 31 augustus 10.00-20.00 u. Een eendaags evenement van een fantastisch samenspel van spectaculaire auto-klassiekers en unieke historische vliegtuigen. De opbrengst is voor een goed doel. Zie: classicwings-wheels.nl.
  • Cambokoor Chaam: Zondag 15 september - Chaam zingt bij het SKAC

Belangrijk! VERBOUWING in de GEERHOF

Over enkele weken wordt de start gemaakt van een verbouwing in de Geerhof. Het achterste deel, dat op maandag en woensdag in gebruik was door de KBO en de andere dagen door Careyn, wordt verbouwd tot 4 kamers met huiskamer ter uitbreiding van de PG, de gesloten afdeling. Thebe gaat dit verder exploiteren. Als gevolg hiervan kunnen we vanaf half augustus géén gebruik meer maken van deze ruimte. KBO Chaam heeft een nieuw onderkomen in het Skac aan de Gilzeweg gevonden voor de volgende activiteiten: bridgen / thema-bijeenkomsten en kleine vergaderingen. Het tijdstip van het bridgen blijft ongewijzigd. De thema-ochtenden worden in een nieuw jasje gestoken. Zie boven.: thema-ochtenden gewijzigd. Volg ook hierover de berichtgeving op de website.  

De GARDEROBE / KAPSTOK in de GEERHOF

Wie mist er een jas?? Er hangen al verschillende maanden enkele jassen aan de kapstok in de Geerhof. Deze blijven nog tot 15 augustus daar hangen Na deze datum worden ze geschonken aan een goed doel,  Dit alles op verzoek en instructie van Thebe!  

Vriendelijke groet,

KBO-Chaam

Augustus 2019