Op donderdagmiddag 7 oktober, houdt KBO Chaam de jaarlijkse Ledenvergadering.

Agendapunt nr. 8: Vooraankondiging om de naam ‘KBO Chaam’ te wijzigen in ‘Seniorenvereniging Chaam’ behoeft enige toelichting.

In het afgelopen jaar heeft het bestuur van KBO Chaam verschillende keren over dit onderwerp gesproken.

Overwegingen:

De KBO is van oorsprong opgericht als een vereniging voor katholieke ouderen. KBO is dan ook een merknaam en al vele jaren herkenbaar.

Toch heeft het bestuur besloten om zich in deze sterk veranderde tijd onze vereniging echt open te zetten voor alle gezindten ongeacht geloof of geaardheid. Dan moet de naam geen beperking in zich hebben.

• Wij zijn een vereniging voor alle Chaamse senioren
  • Er zijn senioren, die zich bij ons niet willen aansluiten vanwege de letter ‘K’.
  • De woorden ‘Bond’ en ‘Ouderen’ klinken oubollig en ouderwets. KBO Brabant noemt zichzelf in de subtitel ook: ‘Belangenvereniging voor senioren’.
  • We willen als seniorenvereniging een afspiegeling van de Chaamse samenleving zijn.

Bovenstaande overwegingen zijn voor het bestuur aanleiding om de ledenvergadering te informeren, dat het bestuur unaniem uitvoering gaat geven aan een statutenwijziging

waarin deze naamswijziging zal worden opgenomen.

Uitvoering en consequenties:

Er verandert voor u niets: we blijven herinneren, gedenken, Kerstmis vieren, kerkelijke vieringen verzorgen in de Geerhof etc. We blijven een vereniging waar respect, zorg en aandacht voor elkaar het belangrijkst zijn.

Alleen de naam verandert!

We blijven aangesloten bij de Kring KBO Alphen-Chaam en blijven natuurlijk aangesloten

bij KBO-Brabant.

Het bestuur deelt u mede dat wij notaris Smits in Baarle-Nassau opdracht gaan geven, de naam in de statuten te wijzigen en de statuten tevens te wijzigen op de bestuursaansprakelijkheid inzake de wet WBTR.

Deze gewijzigde statuten gaan ter goedkeuring naar KBO-Brabant en u kunt daarna als leden in de volgende Ledenvergadering in 2022 stemmen voor/tegen goedkeuring van de statuten.

Het huidige bestuur benadrukt nogmaals dat het algemeen belang van alle Chaamse senioren bij onze vereniging voorop staat.