Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Dankbaarheid, stilte en verbinding kenmerken bezoek aan Sint Catharinadal door KBO Chaam

 

Op een van de heetste dagen van het jaar, woensdag 24 juli, bracht KBO Chaam een bezoek aan Sint Catharinadal in Oosterhout. De culturele werkgroep had dit bezoek georganiseerd aan dit mooie oude klooster. Om 14.00 uur werden we aan de Kloosterdreef in de kapel verwacht met een gebedsdienst, verzorgd door de Norbertinessen met gebed en zang. Daarna werden we welkom geheten door de gids, die ons een half uur door de kruiden- en moestuin leidde en het verhaal vertelde over de welvarende 7,5 ha grote wijngaard. Een wijngaard, die het komen jaar weer uitgebreid wordt en die professioneel gerund wordt. Al deze nieuwe activiteiten zijn door de Norbertinessen opgezet om het klooster levensvatbaar te houden door verbinding te zoeken met mensen. 

Het kasteeltje, de Blauwe Camer, is prachtig gerestaureerd, evenals de ontvangstruimtes. Mooi waren de verhalen van de gids over de vroegere machtige priors, de bis- en werkzusters en de speciale band met het koninklijk huis. Volgend jaar bestaat Sint Catharinadal 750 jaar. Het bezoek werd via de winkel in het restaurant met een lekker drankje afgesloten. Het was een bezoek, dat we nooit meer zullen vergeten. Getooid met een paraplu, gebruikt als parasol, met hoedjes en petjes, trok KBO Chaam door de stille tuinen van Catharinadal. KBO Chaam heeft geen last van zomereenzaamheid. 

Wilt u ook meedoen met de culturele activiteiten van onze seniorenvereniging, meld u dan aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Els tel. 491916; dan wordt u altijd op de hoogte gehouden. Dank voor dit bezoek aan de werkgroep en de bezoekers!

Hartelijke zomergroeten

Alle foto's vindt u hier.

KBO Chaam