Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Informatie en gezelligheid bij Seniorendag Chaam

 

Donderdag 4 oktober was het aangenaam druk rondom Bellevue in Chaam.  Zo’n 135 senioren hadden de moeite genomen om op deze prachtige na-zomerse dag om plaats te nemen bij de goed verzorgde lunch, zoals we gewend zijn.

Na het welkom van Elly lichtte zij verder toe, dat het bij Seniorendag gaat om de zorg voor elkaar, bij wat voor gelegenheid dan ook; een reisje of een serieus probleem: je hoort er te zijn voor elkaar. Als je niet alleen kunt, dan schakel je een VOA ( Vrijwillige Ouderen Adviseur) in of je zoekt een maatje. Een maatje kun je ook zijn voor iemand die het nodig heeft: zie onze nieuwsbrief van oktober.

Het jaarprogramma werd verder toegelicht: een hoop drukte en gezelligheid: informatie en ontspanning, die passen bij de tijd van het jaar: denk aan de informatiebijeenkomst op 20 november : Veilig financieel ouder worden!

Daarna werd het woord op deze Seniorendag gegeven aan wethouder Ton Braspenning. Hij toetste onze kennis en gevoelens over de samenstelling van de inwoners van onze gemeente Alphen-Chaam. Die toetsing verliep voor velen verrassend. Zo blijken er veel meer eenzamen rondom ons te wonen, als we dachten. Laat dat niet gebeuren!

Zo had Ton nog een aantal opmerkingen over het feit, dat we gezonder ouder kunnen worden, met als voorbeeld het dorp Leende. Wellicht hebben we de mogelijkheid dat dorp eens te bezoeken.

Dat gezonder ouder worden werd meteen overgenomen in de presentatie van Niels van Diemen: FIT is het nieuwe RIJK.  Dat voel je niet alleen lichamelijk en geestelijk, maar je gaat het ook in je portemonnee voelen, want bij een goede samenwerking tussen zorgverleners, zorgverzekeraars en de gemeente zullen er minder chronisch zieken komen, een groep die zwaar op de kosten komen van deze groepen.

Dat was genoeg informatie deze middag. Tijd voor een pauze met een drankje en volop Ambiance; een band van oude schoolvrienden uit onze regio met muziek uit onze tienerjaren: het was geweldig: geen rode rozen of tulpen uit Amsterdam, maar Roy Orbison, Buddy Holly en Doris Day.

Tegen 5 uur was het tijd om naar huis te gaan: voldaan en tevreden, weer wat wijzer geworden en heerlijk bijgebuurt. Een prima Seniorendag.

 

Voor alle foto's klik hier

KBO Chaam