Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

KBO CHAAM bezoekt 3 landen in 3 dagen!

 

Alle 61 deelnemers gepakt en gezakt stonden op dinsdagmorgen 28 augustus al in alle vroegte op de bus te wachten, die hen richting België zou brengen. Maar na wachten en wachten en wat grappen werd het serieus! De chauffeur meldde zich telefonisch met een technisch probleem aan de bus; de bus moest vervangen worden. Gelukkig werd dit snel opgelost en flexibel zoals iedereen was, werd het wachten goed gemaakt met een kop koffie of thee. 

Tegen 9 uur vertrok de groep dan toch echt richting Kaulille, waar we gastvrij werden ontvangen door John en Hanneke, die als eersten in Europa hun passie volgen met het runnen van een Alpaca-boerderij. Dit echtpaar streeft ernaar om de beste Alpaca’s te fokken met de mooiste en de zachtste wol. We werden door hen geïnformeerd middels een presentatie en  konden  kennismaken met de zachtheid en verscheidenheid van de dieren en de  mooie producten die van de wol gemaakt worden, zoals truien, shawls, sokken, mutsen, plaids en nog meer.

Vervolgens richting Malmedy voor een lunch bij brasserie/bierbrouwerij Belleveaux, gerund door een Brabants echtpaar, die voor een carrièreswitch hebben gekozen. De man was eerder apotheker maar zijn taak als apotheker voldeed niet meer aan zijn verwachtingen. Medicijnen vervaardigen was overgegaan in doosjes pillen doorverkopen en daar kon hij geen voldoening meer in vinden. Een mooie plek om langer te vertoeven, zeker een aanrader. Heerlijk bier!  Omdat we verloren tijd moesten inhalen, vertrokken we eerder dan gepland naar Blegny waar we samen, gestoken in een kiel en met helm op, met een oud-mijnwerker 30 of 60 meter afdaalden in de laatst gesloten mijn. Deze mijnwerker wist veel te vertellen, uiteraard met de nodige humor, over het zware werk en leven in de mijn.

De eerste dag was om: hoog tijd om naar ons hotel Schaepkens van St Fijt in Valkenburg af te reizen voor een heerlijk buffet en gezellige nazit. En een welverdiende nachtrust.

Dag 2 was een rustiger dag: na een uitgebreid ontbijtbuffet, reizen we af richting Duitsland, naar Aken. Daar kregen we een zeer enthousiaste en kundige gids aan boord die ons op plaatsen in Aken bracht, waar we anders nooit zouden komen, het was geweldig. Daarna nog in drie groepen met nog andere gidsen een rondleiding door de mooie stad Aken met haar vele bezienswaardigheden en prachtige sfeer. KBO Chaam heeft echt kennis gemaakt met Aken, o.a de bekende Dom en de Schatkamer met eigendommen van Karel de Grote. De Duitse warme lunch vulde de magen goed! Het kleine beetje regen tijdens de middagborrel deerde ons niet. Al met al was het een heerlijke dag. 

Dag 3 zetten we de reis voort in Nederland en na een tour door Valkenburg, rijden we richting het mooie Maastricht voor een boottocht over de Maas, weer een heerlijke lunch en daarna een tour door het mooie Maastricht met het ‘Zonnetreintje’. Duurzaam, duidelijk en fijn! Daarna nog wat eigen tijd in de stad of op het terras en na de borrel richting Brabant voor een prima verzorgd 3-gangen diner bij restaurant Antoine in Soerendonk. Tevreden KBO-leden keerden rond 20.00 uur terug thuis in Chaam. Veel dank aan onze chauffeur Dennis van Brabant Expres en de reiscommissie van KBO- Chaam. De meeste dank gaat uit aan de fijne reisgenoten die samen ervoor zorgden, dat iedereen drie heel fijne dagen heeft mogen beleven. De datum van de fotopresentatie met de evaluatie van deze reis wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Wij houden u op de hoogte!

KBO CHAAM

 

Voor meer foto's Klik hier