Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Belangstelling genoeg was er weer voor de jaarlijkse dagreis van KBO-Chaam. Met een volle dubbeldekker bus via Venlo met een tussenstop met verse koffie en heerlijke Limburgse vlaai, door naar Keulen gelegen langs de rivier de Rijn. De stad die in de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd is en nagenoeg geheel opnieuw werd opgebouwd. Wonder boven wonder is de bekende Kölner Dom redelijk ongeschonden uit de oorlog gekomen. Onderhoud en restauratie vinden constant plaats aan deze kathedraal. De kerk wordt dagelijks door zo’n 30.000 mensen bezocht. Stadsgidsen gaven een rondleiding rondom deze bekende kathedraal. Daarna een heerlijke lunch in Museum Ludwig, een bijzondere plek om samen te lunchen. Enkele deelnemers bezochten in de vrij te besteden tijd dit museum,het was werkelijk de moeite waard . Anderen brachten een bezoek aan de grootste winkelstraten van Europa en konden daar hun hartje ophalen. Ook de oude stad , de Altstadt en het oude Rathaus werden bezocht. Om daarna nog samen te genieten op een terrasje , altijd gezellig! In de namiddag bezocht het hele gezelschap ook nog het Schokoladen Museum waar de geschiedenis en de herkomst van cacao te zien waren, alsook de verwerking van chocolade. Prachtige chocoladevormen waren er te bewonderen en enorme chocoladefiguren. Alleen al voor de heerlijke geur zou je er willen zijn.

De dag werd in Soerendonk afgesloten met een goed verzorgde maaltijd.

KBO Chaam kijkt weer terug op een fijne dag. Met dank aan de deelnemers, jonger en ouder, die onderling weer voor een aangename sfeer zorgden.

Vriendelijke groet,

KBO CHAAM